Sund Chili Con Carne med blomkålsris

Chili Con carne er virkelig en opskrift som alle skal kunne finde ud af at lave, det smager super godt – og så er det jo nemt at lave. Jeg laver gerne en stor portion, måske endda en dobbelt portion af denne – og så fryser jeg ned så jeg har til flere dage.  🙂  Det er bare så nemt i en travl hverdag. Til denne opskrift lavede jeg blomkålsris – men man kan også servere med alm. ris til! 🙂 .. En klat Guacamole ville også gøre sig godt 🙂 …

Chili Con Carne
(4 personer)
ca. 500 g hakket oksekød (3-7%)
1 stort løg
1 spsk olie
1/2 rød chili (evt. en hel)
2 ds. hakket tomat
1 ds. tomatpuré
1 ds. bønner
3 tomater
Krydderier: Fx. Chili, spidskommen, paprika, lidt karry,
Eventuelt: 2 stykker mørk chokolade
Salt & Peber

Tilbehør
1-2 blomkål til blomkålsris.
Friske krydderurter

Svits løg og chili i olie.
Tilsæt kød.
Når det er brunet af, så tilsæt tomatpure og lidt efter hakket tomat.
Tilsæt tomater og lad det simre. Mindst 10 minutter.
Tilsæt bønner og chokolade og lad det simre videre. Mindst 10 minutter.
Smag til med salt og peber.
Blomkålsris laver jeg blot ved at finthakke blomkålen i en foodprocessor. Jeg spiser det bare rå, men man kan også vælge at svitse det meget lidt med lidt løg mm. på en pande, men uden at det bruner af, hvis man foretrækker det varmt.
Velbekomme.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.