Nemme bananmuffins

Skærmbillede 2013-09-09 kl. 19.28.31
Du kender det sikkert godt, bananer der har lagt lidt for længe og er blevet helt brune, ØV!  Man kan selvfølgelig kun bebrejde sig selv for ikke at have fået dem spist hurtigt nok, men sådan er det jo engang i mellem.. Jeg spiser næsten kun halv grønne bananer, så der skal ikke meget til før jeg synes at de er gået til kategorien “over modne”… Derfor skulle jeg lige have brugt 4 bananer hurtigt.  At smide dem ud ville være spild! 🙂 

Til 12 muffins: 
4 modne bananer
1,5 dl hakkede mandler
4 stykker mørk chokolade (Over 70%)
2 æg
1 dl kokosmel
1 tsk vanillesukker/vanillepulver/vanilleproteinpulver(1spsk)
1 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 200 grader.
Først hakker du mandler og 3 stykker chokolade i en mini hakker eller med en stor kniv og kommer det op i en skål.
Dernæst blender du æg og bananer i en minihakker/blender og kommer det op i skålen.
Til sidst kommer du kokosmel, bagepulver og vanille i skålen og rører grundigt rundt.
Kom dejen i muffinsforme – (det er virkelig en fordel at have sådan en muffinsform)..
Bag dem ved 200 grader i ca 15 minutter til de er lysebrune.
Når du har taget dem ud af ovnen så kan du skære det sidste stykke chokolade ud i 12 små stykker, og komme et lille stykke på hver, lad det smelte og pynt med mandler!  🙂

Muuuums... Så sunde at man endda kan have dem med i madpakken! :-)<3

Hilsen Maya 🙂

Skærmbillede 2013-09-09 kl. 19.29.42

4 Comments
  1. Lækker opskrift!
    Men hvad, der i virkeligheden fanger mig er billedet af dig nedenunder. Du ser godt nok meget petit ud og det ligner du har tabt dig en hel del? :s håber du er okay!

    1. Hej Asta 🙂
      Hmmm – Ja – jeg har været en lidt svær tid igennem med et brud med min kæreste, så jeg har nok ikke haft den bedste appetit, jeg har dog spist helt vildt den sidste uges tid! 🙂 …
      Men jeg tror nu også at det lige er vinklen billedet er taget i – også har jeg ret tydelige krageben – sådan er min knoglestruktur! 🙂 …
      Tak for din bekymring 🙂 Men jeg er vidst på min normalvægt igen – og billedet er taget i går 🙂 …
      Kram Maya!
      Sov godt 🙂

  2. Så fine opskrifter :-). Har dog brug for at erstatte mandlerne med noget. Chokoladen kan vel blot undværes. Der må ikke være nødder, havregryn eller mel i. Har du en ide? Vh Birgitte

    1. Hej Birgitte. Har du kigget hele mit opskrift index igennem? 🙂 Der er mange andre opskrifter på banankager – så kan du bare komme dem i muffinsforme 🙂
      Fiberhusk er godt at bage med.
      Hvad med Kokosfibermel? Fiberhusk? eller lign?
      Der findes mange glutenfri mel-typer, hvis det er dét du skal undvære. Fx. Boghvede, Rismel, Kikærtemel, Majsmel mm.
      Hilsen Maya

Leave a Reply

Your email address will not be published.