Nyt på bloggen: “Styrketræning for piger”

Skærmbillede 2013-06-09 kl. 23.31.19Jeg kommer nu med et nyt tiltag på min blog, hvis det er noget som I har interesse i selvfølgelig….   Jeg lægger jo ikke skjul på at jeg styrketræner og at jeg synes at det er enormt fedt, jeg er stærkere og sundere end jeg nogensinde har været før…  Og det ønsker jeg at I også skal opleve 🙂

Styrketræning har længe været noget som “kun var for drengene” men jeg har bemærket at styrketræning for piger igennem de senere år er blevet mere og mere acceptabelt… Da jeg startede med at styrketræne stod jeg som den lille forsigtige pige – og ENESTE pige i styrketræningsområdet (Det følte jeg i hvert fald).  Det var lidt som om at det var meget opdelt at drengene styrketrænede og pigerne lavede cardio (sådan groft sagt). Men tingene har ændret sig – heldigvis, og jeg er nu ikke alene om at have interesse for styrketræning…  For et år siden vidste jeg ikke hvad squat og dødløft var – og for et halvt år siden troede jeg også at det var fint nok hvis jeg bare trænede “lidt på må og få” når jeg var i centeret… Nu er jeg blevet klogere på øvelser og programmer – og jeg er nået til en erkendelse af at for at jeg kan blive stærkere så kræver det struktur i min styrketræning.

Jeg modtager mange mails omkring styrketræning så jeg ved at interessen er der i hvert fald hos nogen af jer.  Jeg skriver af og til om  “dagens træning” og skriver hvilke øvelser jeg har lavet og hvor meget vægt jeg har kommet på.   Hvis i styrketræner så får i muligvis lidt ud af de indlæg, men hvis i ikke rigtigt ved hvad jeg snakker om, så går vi jo lidt forbi hinanden. Før at I kan komme i gang med at styrketræne eller forbedre jer – så er der en række basics ting som I skal vide, og det vil jeg gerne prøve at formidle til jer 🙂  …

 Derfor har jeg tænkt mig at lave en række indlæg som fortæller sådan lidt generelt om styrketræning, øvelser, programmer, protein indtag, vise en masse billeder af de øvelser jeg laver og alt muligt andet… Kort sagt:  alt mellem himmel og jord som vi piger har brug for at vide hvis vi skal kaste os ud i styrketræning – og alt det som jeg ville ønske at nogen havde fortalt mig da jeg var nybegynder!

Det er dog ikke meningen at dette skal blive en masse lange faglige artikler (som i kan finde på nettet), men at jeg vil bruge mig selv som udgangspunkt og skrive hvad der virker for mig, samtidig med at jeg selvfølgelig bruger teorien til at vise hvorfor jeg netop gør som jeg gør.

Hvad synes I om denne idé?
VIlle du få noget ud af en række indlæg af denne slags?
Har du lyst til at starte med at styrketræne?

Hilsen Maya <3

Lige et par billeder fra styrketræning – dog et par måneder gamle 🙂  

Skærmbillede 2013-05-24 kl. 16.25.50 Skærmbillede 2013-05-24 kl. 16.26.02

8 Comments
 1. Har længe overvejet at starte på noget styrketræning, så ville elske nogle indlæg for begyndere! Det er virkelig en jungle… 🙂
  -Anna

  1. Hej Anna 🙂
   Det er en kæmpe jungle , det synes jeg også i starten 🙂
   Så nu vil jeg vise hvordan jeg gør i hvert fald! 🙂
   God weekend! Hilsen Maya 🙂

 2. Hej Maya!
  Det lyder som en virkelig fin ide, jeg styrketræner meget selv også, men elsker at læse om andres også blive klogere på det. Så jeg vil helt klart kigge med 😉
  Hilsen Caroline

  1. Hej Caroline 🙂
   Det er jeg glad for at du synes 🙂 …
   Man kan altid blive inspireret 🙂
   God weekend!
   Hilsen Maya 🙂

 3. Er selv begyndt at styrketræne lidt, så glæder mig meget til disse indlæg 😉

  Din blog er virkelig god og dine indlæg virker altid meget gennemarbejdet.:-)

 4. åh det kunne være dejligt! det er mig Justine du også fik en mail af. håber det er okay jeg kommenterer 🙂

  1. Hej Justine!
   Selvfølgelig må du det – det må alle 🙂
   Synes at det er vildt hyggeligt når der kommer kommentare 🙂 ..
   Der kommer lidt snart så! 🙂 <3
   I finder inlæggene under "Sundhed" – Viden om styrketræning!
   Hilsen Maya! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.