“Styrketræning for piger” – Hvorfor er det så godt?

Skærmbillede 2013-08-22 kl. 17.29.33

Du har garanteret hørt før at styrketræning er rigtig godt for din krop, også selvom at du er en pige, men hvorfor egentligt? ..  Foruden at vi bliver strammet op så er der også en hel masse sundhedsmæssige fordele som du vil få, og i dette indlæg vil jeg prøve at belyse nogle af dem, som kan forhåbentligt kan give dig mere lyst til at komme i gang med at styrketræne 🙂  …

Fordele ved styrketræning

Styrker din krop og dine knogler:    Motion styrker dine knogler så de bliver stærkere og så der går længere tid før at knoglemassen falder end ellers.  Du får en stærk krop som gør at du i længden har chance for at slippe for knogleskørhed og smerter.  Du får en stærk krop så at du lettere kan klare hverdagens udfordringer som indkøb, cykelture, dit job og eventuelt at lege med dine børn nu – og i fremtiden.
Styrketræning er for alle aldre, og det er aldrig for sent at starte 🙂   Styrketræning giver en flot harmonisk krop fordi du træner alle muskelgrupper.

Du får mere energi: Styrketræning er sundt for din krop og du  får også en bedre søvn. Når man bruger energi får man faktisk energi tilbage igen.

Undgå skader:  Når du træner så får du større styrke og udholdenhed, og derfor kan du lettere undgå skader i hverdagen. Kroppen kan klare en større belastning før den siger fra.  Hvis skaden er sket, at du har fået en skade, så er styrketræning rigtig godt til at genoptræne med.

Større muskelmasse og øget styrke:  Som blandt andet betyder at din forbrænding bliver højere, så du forbrænder flere kalorier selv hvis du ligger på sofaen. Du vil opleve at du hurtigt kan mærke at du bliver stærkere, men det tager noget længere tid før at man kan se større muskelmasse.. Du skal ikke være bange for at komme til at ligne en bodybuilder, den slags tager årevis at bygge op, og det er vi kvinder heller ikke rigtigt genetisk bygget til.  At få markerede muskler handler også meget om at have en lav fedtprocent.

Du kan få det bedre med dig selv:  Motion øger dit velvære så du bliver glad og kommer i balance.  Du får det bedre med dig selv når man begynder at se resultater og når du bliver stærkere og stærkere.  Derudover får du det bedre og bedre jo tættere du er på dit mål.

Du kan træne når det passer dig:  Du er ikke bundet af et bestemt tidspunkt, du kan træne præcis når det passer dig bedst i din hverdag.   Om det så er om morgenen eller om aftenen.

Du kan nemt tabe dig ved styrketræning: Mange tror at man er nødt til at konditionstræne for at tabe sig, men man kan også sagtens bruge styrketræning som et supplement i vægttabs øjemed, fordi at  man også forbrænder mange kalorier under træning og foruden det så har man en efterforbrænding i op til 24-48 timer!!
Derudover er styrketræning også rigtig godt hvis man skal holde vægten…

Styrketræning kræver struktur: For at opnå resultater er det dog vigtigt at følge et program så du får træningen systematiseret og struktureret, således at du rammer alle muskelgrupper i kroppen 1-2 gange i ugen.   Jeg synes at det hjælper meget i min hverdag at jeg har struktureret min træning.

Styrketræning kan forbedre dine præstationer: Styrketræning er et rigtig godt supplement til især løb, hvis du vil være en hurtigere løber så kan styrketræningen hjælpe dig med at opnå resultater, fordi at det kan hjælpe dig med et kraftigere afsæt og især til at være eksplosiv i dit løb.  Jeg synes også at det har gjort en stor forskel i forhold til mine spinning timer, der går meget længere tid før at mine lår syre til, og jeg kan holde til at stå oppe på cyklen meget længere.
 
Derudover kan du også opleve en bedre fordøjelse,  bedre immunforsvar, bedre form, flottere holdning, flottere figur, mindre fedt på kroppen, bedre appetit regulering, osv. osv.

Styrketræner du?
Hvad oplever du som fordelene ved styrketræning?  
Vil du i gang med at styrketræne?

Hilsen Maya <3
Skærmbillede 2013-08-22 kl. 17.28.48 1

4 Comments
 1. Vil rigtig rigtig gerne igang med styrketræning. Synes bare det er lidt af en jungle hvor jeg lige skal begynde og hvilke øvelser, hvordan jeg laver dem rigtigt og hvor meget belastning osv.
  Når jeg er oppe og træne nu, bliver det bare til noget løb, crosstrainer og stepmaskine. Men vil rigtig gerne igang med styrketræning!

  1. Hej Caroline 🙂
   Det er en rigtig god at tage på hold som bodyfit eller bodypump, der lærer du mange grundøvelser – du kan evt. gå op til instruktøren når timen er slut og spørge hvis der er en specielt øvelse hvor du gerne vil have tjekket din teknik – f.eks. squat…
   Når du er blevet mere hjemme i øvelserne, så kan du prøve dem ude i centeret 🙂 Måske er der nogle af de veninder eller venner, som træner, så du kan hoppe med dem 🙂 ? …

 2. Jeg opdagede lige nu at du har været ude som guide for tui. Jeg besluttede for en måned siden at rejse hjem efter 2 år hos spies, og vil derfor rigtig gerne igang med træning, da sådan et par år sætter sine spor 😉

  1. Ja – jeg var guide for Star tour, men kun i 9 måneder 🙂 ..
   Det kostede i hvert fald også 5-6 kilo på sidebenene hos mig!
   + 4-5 stykker jeg havde taget på inden da – med guideskole osv…
   Så ja – jeg ved hvad du mener 🙂
   Held og lykke med det 🙂
   Jeg har skrevet en hel masse om mit eget væggttab herinde 🙂
   Hilsen Maya 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.