Sundere pølsehorn med kyllingpølser og squash.

2013-10-27 15.37.38-2

Pølsehorn er normalt ikke særlig sunde, men jeg har prøvet at lave en version, som er lidt sundere end normalt.  Jeg elsker pølsehorn og synes, at det er genialt til at have med i madpakken f.eks.  Pølserne har jeg købt i rema 1000 det er kylling pølser,  som er uden gluten og de koster omkring 10kr.  Planen var egentligt,  at jeg ville have lavet dem uden hvedemel, men jeg synes at der opstår problemer med hævningen hvis der ikke er hvedemel i, men det er op til dig. Alle mine opskrifter  kan jo altid ses som inspiration. 🙂 

10 pølsehorn
10 små kyllingpølser
50 g gær
2,5 dl lunken vand
en halv revet squash/courgette
1-2 spsk olie
1 tsk salt
2 dl hakkede mandler
2 spsk hørfrø
2 æg
2 dl grahamsmel
2 dl fuldkornshvedemel
2-3 dl hvedemel (efter behov)

Evt. æg eller mælk til pensling
Evt. ketchup
Evt. skyr eller yoghurt (jeg havde bare ikke noget :))

Først opløser du gæren i det lunkne vand.
Dernæst tilsætter du revet squash, salt, olie,mandler, æg og hørfrø.
Lidt af gangen tilsætter du melet, start med grahamsmel og fuldkornshvedemel.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen så dejen ikke klistre.
Lad dejen hæve 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader
Slå dejen ud og rul den ud på bordet så du har en rund cirkel. (husk mel under)
Placer pølserne i kanten ved siden af hinanden hele vejen rundt.
Fordel lidt ketchup i hver af dem, hvis du har lyst.
Skær indtil midten så du får 10 små trekanter.
Rul hver trekant sammen med en pølse. Sørg for, at pølserne er helt dækket med dej.
Lad den lille ende vende op af – så ser de pænest ud.
Pensel pølsehornene med æg,mælk eller bare lidt vand.
Bag dem på en rist med bagepapir midt i ovnen
Bag dem ved 200 grader til de er fine lysebrune ca. 20 min.

Opbevar dem i køleskabet når de er kølet af
mums mums mums. 

Hilsen Maya ! <3 
Zemanta Related Posts Thumbnail

9 Comments
 1. Ej hvor fedt! Jeg ELSKER pølsehorn, men har ikke spist dem alt for længe, fordi de jo ikke er det sundeste i verden. Men den her opskrift er jeg jo nød til at prøve. Den lyder ikke så svær, og det ser super lækkert. ud. 😀

  1. Hej Johanne 🙂
   Jaaa jeg elsker også pølsehorn! Men da jeg så de små kylling pølser i rema fik jeg sådan lyst til at prøve at lave noget med dem 😀 …
   Nej den var slet ikke svær 🙂 !
   De smager også godt 🙂
   Fortryder dog at jeg glemte ketchup i mine egne 😛

 2. Ej TAK! Jeg ville have bagt pølsehorn i dag, men var total smadret efter 3 timer med Les Mills træning, så jeg fik det ikke gjort 🙁 Måske i morgen, nu har jeg din opskrift at gå lidt ud fra. Tak for den 😀

 3. GODKENDT… Lavede dine sunde pølsehorn igår, MUMS de er gode, selv min 2,5 årige datter var helt vild med dem:0) Tak for en super blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.