Mayadroems ~ Glutenfri boller

2014-01-27 14.15.37

Sneen dalede ned og kulden havde for alvor meldt sin ankomst. Jeg havde været tidligt oppe for at aflevere min eksamens opgave på skolen, hvilket havde været en hård omgang på cyklen i snevejret, da jeg kom hjem var det eneste jeg tænkte på: Lune boller med smør!! – Måtte simpelthen have det… Men da jeg stadig holder mig fra gluten, så måtte jeg prøve at bikse nogle glutenfri boller sammen.  Først troede jeg at de ikke var blevet så gode fordi jeg utålmodigt skulle skære dem over lige da de var kommet ud af ovnen og være lidt for voldsom med smørkniven, jeg var lidt ivrig.  Da bollerne havde fået lov at køle helt af og jeg ville have endnu en var de overraskende gode og kunne sagtens skæres over.. MUMS 🙂  … De er lidt som paleo-stenalder boller, men disse indeholder lidt glutenfrit mel.  Jeg vil anbefale at man bruger “HUSK” da dette kan få dem til at hænge bedre sammen, men dette havde jeg ikke i skabene, det må jeg få købt. Det var første gang jeg forsøgte mig med glutenfrit mel, en traditionel rød finax, næste gang vil jeg have en som er noget grovere for denne var en helt almindelig hvid mel. Man kan også bruge boghvedemel der også er glutenfrit eller en anden meltype.
Bollerne kan med fordel lunes når man skal spise dem, de er gode til morgenmad, frokost, eller til madpakken… 🙂

Glutenfri gulerodsboller (7stk)
50 g hørfrø
50 g mandler (malet til mel)
3 spsk chia frø
0,5-1 tsk glutenfri bagepulver
Lidt salt
2 revne gulerødder
50g solsikkekerner
2 æg
50-80 g glutenfri mel

Bland hørfrø, chiafrø, solsikkekerner, mandelmel, salt og bagepulver.
Tilsæt æg og gulerødder og rør grundigt rundt.
Tilsæt melet lidt af gangen. Dejen er meget våd, sådan skal den være.
Form bollerne med to skeer på en bageblade med papir.
Bag bollerne ved 200 grader til de er lysebrune ca. 15 min.
Lad dem køle af. (Husk dette punkt 😉 )

Har du en god opskrift på glutenfri boller?
Hvor meget tid bruger du i gennemsnit om dagen  i køkkenet?

Knus M <3

4 Comments
 1. Jeg lavede dem for nogle dage siden, dog med lidt almindeligt mel i, men de er stadig gode ;)! Dejlige opskrifter Maja <3

 2. De ser virkelig gode ud! Du skriver, at du anbefaler, man bruger HUSK – mener du, at man skal bruge det i stedet for mel, så man slet ikke tilsætter mel af nogen art? Og hvor meget HUSK tror du, man i så fald skal bruge? 🙂 Jeg har nemlig HUSK, men ikke noget glutenfrit mel. 🙂 Og kan man erstatte Chia frø med noget andet?

  1. Tak 🙂
   Jeg har ikke selv erfaring med HUSK – men har hørt det er meget populært i bagværk hvor man ikke bruger mel, fordi det giver noget struktur og gør det mere fast 🙂 …
   Jeg tror du kan bruge Husk og havregryn i stedet for, evt. glutenfri havregryn 🙂 Jeg kender ikke mængderne!
   Jeg har købt glutenfri mel i rema 1000. Ikke så dyrt 🙂 ..
   Chia frø kan du blot undlade… 🙂 Evt. erstatte med flere hørfrø.

   Hilsen Maya 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.