Mayadroems kanelmuffins ~ Glutenfri

2014-02-10 19.19.38
Muuuums … Endnu en lækker opskrift på sunde muffins. Nærmes hver dag har jeg en lækker sund muffin med i min madpakke, det synes jeg gør den lidt mere spændende. De  er også glimrende som energi inden træning eller når lækkersulten melder sig om aftenen. Disse muffins er mere luftige og lækre end dem jeg ellers har lavet og jeg synes at de blev helt vildt gode!! 🙂  – Desværre er jeg ikke så stor fan af disse muffinsforme, de ser utroligt fine ud, men de har det med at hænge en smule fast i, så jeg må på jagt efter nogle nye, måske i silikone, har i et tip så skriv gerne! 🙂 …  Her kommer opskriften. 

Kanelmuffins
(8stk)
2 æg (skal deles i æggehvider og blommer)
2 bananer (gerne modne)
1-2 tsk kanel
1 tsk bagepulver
0,5-1 spsk smagsneutral olie
ca. 1-1,5 dl (glutenfri) havregryn
0,5-1 dl kokosmel (de almindelige flager)
0,5 dl hakkede mandler

Først deler du æggehvider og blommer.
Dernæst pisker du æggehviderne stive.
I en minihakker starter du med at hakke mandlerne, dernæst tilsætter du banan og æggeblommer til blandingen.
Tilsæt dernæst i minihakkeren olie, kanel, bagepulver, kokos, havregryn og blend videre.
Så tager du blandingen og rører den forsigtigt sammen med æggehviderne.
Kom massen i muffinsforme. (Jeg benytter også en “muffins-bageplade”)
Bag dem ved 200 grader i ca. 10 min til de er lysebrune (Du kan evt. stikke i en enkelt)
Server dem lune med skyr, frugt, bær eller noget helt andet.

Knus M

2014-02-10 19.19.58

10 Comments
 1. Du poster simpelthen så mange lækre glutenfri sager, min lille glutensarte mave bliver jo totalt lækkersulten hver gang jeg klikker mig herind 😀

  Det er lidt ærgerligt jeg følger en kostplan nu hvor hjemmebag er forbeholdt weekenden, men så er det godt at opskrifter kan gemmes – jeg skal i hvert fald helt sikkert prøve at bage de her sunde, men lækre muffins en dag 😀

  Anna – http://wonderwomanwannabe.bloggersdelight.dk

  1. Hej Anna 🙂
   Det er lige noget for glutensarte maver 🙂
   Undskyld for det med lækkersulten – Så må du nøjes med at kigge herind i weekenden søde 😉 ..

   Dem her skal du prøve – muuuumsss.. tror endda jeg ville komme endnu mere kanel i næste gang 😀
   Og hakket mørk chokolade måske? mums!
   Det skal jo ikke altid være det samme!

   Knus M

 2. Åhh hvor ser de lækre ud, de er nu på listen over næste bageprojekter 🙂 Jeg har lige haft held med at bage kanel-oopsies fra Jane Fabers 1.bog om LCHF, de kan også anbefales meget – og hvad angår forme, bør du klart få fingre i nogle silikone-nogle. Jo det er lidt træls, at de skal vaskes op hver gang, men dine muffins bliver altså også 100 gange mere svampede, ca 😉

  1. Må prøve de oopsies, har jeg aldrig prøvet 🙂
   Ja skal helst klart have fat i nogle silikone!
   Synes bare altid der er så få i pakkerne 🙁 …
   Må have fat i nogen 😀
   Knus M

 3. De lyder super lækre, må have fat i nogle bananer på vej hjem fra skole så de kan afprøves 🙂 Elsker også at have noget nemt med i tasken som man kan snacke på, det gør det lige lidt nemmere når sulten uventet melder sig.

  Jeg er pt på VBK 2.0 kuren lavet af Christian Bitz, så jeg må lige se hvordan de kan smuttes ind i madplanen 🙂

  Tak for dine altid gode tips Maya

  1. Hej Amalie 🙂

   Hvor spændende med Christian Bitz – han er klart en af dem jeg tror aller mest på i denne sundhedsverden! 🙂 …

   Velbekomme, tak fordi du læser med 🙂
   Knus M.

 4. Har lige bagt dem med mørk chokolade i 🙂 Rigtig god smag. Dog klistrer de helt vildt til formen, man kan slet ikke få en hel muffin fri fra formen 🙁 Og de hævede slet ikke, gjorde dine det?

  1. Hej Caroline 🙂
   Lækkert!
   Ja mine hævede fint 🙂 …
   Øv, det var da træls. De hænger lidt fast når det er papir forme, skulle være bede med silikone forme 🙂 ..
   Måske skal de have lidt længere?

   Knus M.

Leave a Reply

Your email address will not be published.