Mayadroem ~ Banankage med peanutbutter & chokolade (Glutenfri)

2014-02-15 20.39.49

Lørdag aften på sofaen, overmodne bananer i frugtskålen….Var NØDT til at bage en kage!  Det kan I vel forstå? … Jeg havde overhovedet ikke planlagt at skulle bage en kage, men bananerne var nærmest allerede sprunget i skålen før jeg kunne nå at overveje sagen. Kagen er lavet ud fra de ting jeg havde herhjemme i skabene – måske kan du være så heldig at det også findes i dine 🙂 … Egentligt ville jeg lave muffins, ligesom jeg plejer at gøre. Jeg synes nemlig at muffins er så rart at have med i madpakken og på farten, men jeg var udgået for forme og derfor blev det en kage i stedet, så du kan også nemt lave det som muffins.Tidligere på dagen havde jeg set Mias lækre æblekage på hendes blog,  jeg havde den i tankerne i mens jeg stod i køkkenet  – selvom denne kage er jo noget helt andet og ikke har meget med æbler at gøre, så håbede jeg bare på at den ville komme til at se lige så lækker ud! 🙂 .. Inspirationen er mere hentet i de kanelmuffins jeg lavede forleden! 🙂 …
I kan selvfølgelig sagtens bruge alm. havregryn og bagepulver, hvis i ikke har problemer med gluten. Dette er i øvrigt første gang jeg bruger HUSK i mine opskrifter, havde hørt så meget godt om det, så nu måtte jeg købe det 🙂  .. Kagen drillede mig lidt, hvor længe den skulle have og jeg fik ikke taget nøjagtig tid, jeg har også erfaret at der er stor forskel på min ovn og jeres ovne til tider  🙂

Banankage
3 æg (skal deles i æggehvider & æggeblommer)
3 modne bananer
1 dl glutenfri havregryn
1 dl kokosmel (almindelige flager)
3 spsk HUSK
1 spsk peanutbutter (mums)
2 tsk kanel
2 tsk glutenfri bagepulver
2 tsk vanillesukker (eller 1 tsk vanille pulver)
2-3 stykker mørk chokolade (ca. 30 g)
+ Chokolade til overtræk ca. samme mængde.
Pynt: frysetørrede hindbær, hakkede nødder, tørret banan eller noget helt andet.

Først tænder du ovnen på 200 grader.
Dernæst pisker du æggehviderne stive.
I en minihakker hakker du havregryn, chokolade og kokosmel så det bliver fint.
Tilsæt bananerne, peanutbutter og æggeblommerne og kør videre.
Dernæst tilsætter du kanel, bagepulver, HUSK og vanillepulver/sukker.
Rør kagemassen forsigtigt sammen med æggehviderne.
Kom hele massen i en bageform fx. en rugbrødsform.
Bag kagen ved 200grader i ca. 45-60min.
(Jeg kom lidt staniol over min kage da der var gået cirka 30 min så den ikke blev alt for brun ovenpå. Stik i den med en strikkepind eller en tynd kniv.)
Når kagen kommer ud fra ovnen kan du med det samme lægge et par stykke mørk chokolade på så det smelter. Fordel det udover kagen.
Drys med frysetørrede hindbær eller noget helt andet.
Lad kagen køle af før du sætter tænderne i den! 🙂  MUUUUUMS. 

Knus Maya <3

2014-02-15 20.39.33

4 Comments
  1. Hej LIne 🙂
   Vil anbefale at man bruger det, for det er det der ligesom fungerer lidt som “mel” 🙂 …og suger væsken.
   Du kan erstatte med mere havregryn og kokos – men ved ikke hvilken mængde 🙂
   hilsen Maya.

 1. vil prøve at bage denne her , men når nu du skriver HUSK er det så den hvide/grønne æske eller er den Fiberhusk den til bagning ? 🙂

  1. Hej Michell 🙂
   Det er faktisk den hvide/grønne jeg har brugt – men tror du lige så vel kan bruge den anden 🙂 – Det er jo lidt det samme.
   God fornøjelse.
   Hilsen Maya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.