Mayadroem ~ Kanel/Courgette-kage (Uden gluten)

Screenshot 2014-02-23 15.31.47

Juhuuu – weekend… Endda allerede igår!  Jeg besluttede derfor fredag formiddag at jeg ville bage banankagen igen, men at jeg også ville lave en anden kage. Det er jo weekend 😉 Mine veninder kan godt lide at der er noget sundt og lækkert når de kommer på besøg, så det skal der være 🙂 …   Den anden kage blev en squash (courgette)-kage, for det elsker jeg.  Den smager faktisk meget som den traditionelle squash-kage som jeg tidligere har lavet, men denne er med udgangspunkt i  banankagen, også er der bare erstattet en banan med en courgette 🙂 …
Hvis du ikke er sensitiv overfor gluten, så kan du bare bruge almindelige havregryn og bagepulver 🙂 … 

Courgette-kanel-Kage
3 æg (skal deles i æggehvider & æggeblommer)
2 modne bananer
1 courgette
1 dl glutenfri havregryn
1 dl kokosmel (almindelige flager)
3 spsk HUSK
3-4 tsk kanel
2 tsk glutenfri bagepulver
2 tsk vanillesukker (eller 1 tsk vanille pulver)
Chokolade til overtræk ca. samme mængde.
Pynt: frysetørrede hindbær, hakkede nødder eller noget helt andet.

Først tænder du ovnen på 200 grader.
Dernæst pisker du æggehviderne stive.
I en minihakker hakker du havregryn og kokosmel så det bliver fint.
Tilsæt bananerne, revet courgette og æggeblommerne og kør videre.
Dernæst tilsætter du kanel, bagepulver, HUSK og vanillepulver/sukker.
Rør kagemassen forsigtigt, men grundigt sammen med æggehviderne.
Kom hele massen i en bageform fx. en tærteform med bagepapir.
Bag kagen ved 200grader i ca. 50-60min.
Jeg kom lidt staniol over min kage da der var gået cirka 30 min så den ikke blev alt for brun ovenpå. Stik i den med en strikkepind eller en tynd kniv.Hold øje med den, ovne er forskellige 🙂 … 
Når kagen kommer ud fra ovnen kan du med det samme lægge et par stykke mørk chokolade på så det smelter. Fordel det udover kagen.
Drys med frysetørrede hindbær og nødder eller noget andet.
Lad kagen køle af før du sætter tænderne i den!  MUUUUUMS. 

Knus Maya <3
2014-02-21 14.45.10

10 Comments
  1. Hej Nana!
   Hvor er du sød 😉
   Jamen – det er jo ikke fair (synes mine veninder) at jeg poster lækre kager på instagram, uden at de måtte smage! 🙂
   Så mine 2 søde veninder havde begge to bestilt at der skulle være banankage når de kom i dag og i morgen 🙂 …
   Den første blev meget glad tror jeg! 😀 …
   Synes virkelig at de 2 kager er et kæmpe hit…
   Og selvom det kun er en lille variation i opskriften, så er de ret forskellige 🙂 ….
   Jeg er sikker på at du også er en god veninde, Kage eller ej 😉
   Knus M!

 1. Jeg elsker selv at bage og lave mad – men gør det ikke så tit da jeg har svært ved at have lækre ting stående(er en værre sukkergris). Men jeg tænker jeg en dag må få bagt noget lækkert, så må det komme med på arbejdet 😀

  Tak for god inspiration, du er en pissesej pige!
  Knus Nana

  1. Hehe – Jeg kender det godt Nana 🙂 ..
   Jeg er også forfærdeligt nogen gange.
   Men jeg har det bedre med at have sunde alternativer i køleskabet, ellers går jeg bare ombord i slik 🙂 … Det tager ikke overhånd når det er sund kage… Har dog lige spist en pose slik, de viste jo sex and the city 😉 ! …

   Tak fordi du læser med!
   Du er også mega sej 🙂 TAK!
   Knus Maya.

 2. Jeg lavede den her kage igår, smagen er vildt god!!, men det er som om den ikke kunne færdigbages – altså konsistensen er “tykkegummi” agtig, og jeg gav den omkring 90 minutter, mmh. Har du prøvet det før? Da jeg skulle vende æggehviderne i, var massen ret tung, så det var næsten umuligt ikke at slå luftigheden ud af hviderne, jeg tror det har noget med det at gøre.
  Tak for en dejlig blog – næstegang skal jeg prøve din proteinbanankage 🙂

  1. Hej Anne 🙂
   Jeg lavede den i en tærteform så den var ret tynd.
   Jeg ved ikke helt hvad det kan skyldes 🙁 … Måske har du pisket æggehviderne FOR stive… Det er bar et bud…
   Øv er rigtig ked af at den ikke lykkes for dig, for den er rigtig rigtig lækker 🙂 …
   Banankagen er MUMS! 🙂
   Knus M.

 3. Hej. Ca. hvor mange gram squash skal der i? 🙂 1 stk. virker lidt som et vidt begreb når vi høster squash på 1,5 kg. i haven 😉

  1. Hej Regitze.
   Det er de der små courgetter man kan købe i supermarkedet 🙂
   Så det er måske 250-300 g 🙂
   Hilsen Maya

 4. Mærkelig svampet konsisten, færdig efter 1/2 time, hæver og falder sammen, lavede dobbelt portion med der kom kun en alm og lille tærteform ud af det, øv, sku ha serveret den til fødselsdag, nu må jeg finde en anden opskrift, tror jeg holder mig til normal “sukker-kager”.

  1. Hej Heidi. Jeg er ked af hvis du ikke har haft den samme oplevelse med denne kage, som jeg har 🙂
   Jeg husker den som svampet- på den lækre måde 🙂
   Men det er fint du melder tilbage.
   Håber du finder en anden god opskrift:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.