Mayadroem ~ Lækre proteinmuffins

2014-03-17 14.57.42

Så var det tid til en muffins opskrift igen.. Det er altid så lækkert at have nogen til madpakken og når man er på farten. Måske min blog skulle have heddet Muffins-Maya i stedet for – Jeg ved godt at der er mange opskrifter, men det er så nemt og lækkert! 🙂  ..
Jeg tog udgangspunkt i mine lækre og sunde kokosmuffins med nødder, dadler og chokolade, men da jeg ikke havde hverken dadler eller chokolade så måtte jeg improvisere lidt. Jeg mener dog at disse muffins ville blive endnu lækrere,  hvis de lige fik lidt mørk hakket chokolade i, man er vel en chokoladeelsker- Også dybt tragisk at huset igen er udløbet for chokolade, dét må altså ikke ske!!  Dadlerne giver god konsistens og sødme ligesom bananerne. Jeg har skrevet de glutenfri ingredienser i parentes, så du bruger bare det almindelige hvis du ikke har problemer med gluten.  🙂 

10-12 muffins 
50 g hasselnødder
25 g mandler
2 bananer
2 æg
1 spsk kanel
2 spsk kakaopulver
75 g proteinpulver (Vanille/chokolade)
ca. 50 g (glutenfri) havregryn
ca. 50 g kokosmel (De almindelige flager)
2 tsk (glutenfri) bagepulver
1-2 spsk loppefrøskaller (HUSK)
2 spsk Skyryoghurt med vanille (alternativ skyr+vanillepulver)
En knivspids salt
Evt. 50 g hakket mørk chokolade

Først hakker du nødderne i en minihakker og kommer dem i en skål.
Dernæst blender du æg,skyr og banan og tilsætter det til blandingen.
Tilsæt alle de tørre ingredienser: havregryn, HUSK, kokos, salt, bagepulver, kanel, proteinpulver, kakao og evt. den hakkede mørke chokolade.
Kom dejen i forme. (Jeg bruger også sådan en bageplade specielt til muffins).
Bag dem ved 200 grader på en rist, som er lidt under midten i ovnen. Ca. 12-18 minutter, det kommer altid an på ens ovn, så hold øje med dem.  🙂
(Læg evt. et stykke sølvpapir over de sidste 5 minutter. )
Pynt med mørk chokolade + hakkede nødder, tørret hindbær eller som på billedet min hjemmelavede granola. Du kan også lave en “glasur” af proteinpulver, kakao og vand.  Server dem evt. med lidt skyr og frisk frugt til – Kun fantasien sætter grænser! <3 🙂

Velbekomme. 
Knus Maya <3  
2014-03-17 14.56.43
2014-03-17 15.42.10
2014-03-17 15.41.13

10 Comments
  1. Hej Mette-Mor! <3
   Det lyder som en rigtig god idé! 🙂
   Glæder mig til at lillepigen kommer! 🙂
   Knus M <3

 1. Ja du laver godt nok mange opskrifter!! – men bliv endelig ved med det, for dem som jeg har prøvet at lave af dem har i hvert fald været super lækre! 😉 Elsker at man kan lave noget, der smager så “syndigt” uden at være det 😀

 2. Hej Maya 🙂
  Jeg har fornylig fundet en forbindelse mellem mavesmerter og mit indtag af gluten, så bliv endelig ved med at smide opskrifter ind! Jeg har benyttet mig af en del af dine opskrifter 🙂
  Det kunne være interessant med en opdatering omkring “et glutenfrit liv”. Lige nu synes jeg det er svært at finde rundt i produktjunglen 😉

  1. Hej Pernille 🙂
   ØV hvor træls for dig – jeg ved at det virkelig kan være en jungle. Hvis du har mistanke om at du har problemer med at tolererer gluten så synes jeg at du skal kontakte din læge.
   Du kan også gøre som mig at eksperimentere med at undlade det mere og mere fra kosten. Jeg har aldrig haft det bedre, har ikke spist gluten siden 11. januar 🙂 …
   Imorgen kommer der et indlæg om min samtale med min diætist i dag, herunder en lille update på hvordan det er gået uden gluten, og jeg fortsætter sådan 🙂
   Under fanen – Sundhed –> Forløb hos altid slank har jeg samlet alle de indlæg relateret til forløbet og gluten.
   Det er rigtig rigtig svært!!! – Men tro mig – det bliver nemmere og nemmere 🙂 I starten lavede jeg ikke andet end at tjekke varedeklarationer – men nu er jeg ved at have en god ide om hvad jeg skal spise og ikke spise 🙂 …
   Så i morgen skal du holde øje med bloggen.
   Glad for at opskrifterne falder i god jord.
   Knus Maya 🙂

 3. Hej Maya.

  Jeg tænkte på, om man kunne bruge en anden ingrediens end proteinpulver eller måske bare helt undvære den part?

  Hilsen Camilla 🙂

  1. Hej Camilla.
   Det kan du sagtens 🙂
   Lidt mere havregryn, kokos – kan være en mulighede 🙂
   Knus M.

Leave a Reply

Your email address will not be published.