Mayadroem ~ Lækker forårstærte uden bund

Screenshot 2014-03-25 11.02.48

I dag havde jeg helt vildt lyst til min yndlings gulerodstærte, men da bunden indeholder mel, så måtte jeg finde alternativer. Jeg var ude i om jeg skulle lave en bund af mandelmel og andre ingredienser eller om jeg skulle lave en af de populære “kød-tærter”, som jeg synes ser ret lækre ud, men det må blive en anden dag. Da tiden var knap valgte jeg i stedet at lave tærten helt uden bund og det fungerede faktisk rigtig godt. Nogen vil måske nærmere kalde det for en æggekage,men da hovedingrediensen er gulerødder, så synes jeg stadig at tærte er et gældende ord.
Jeg vil selvfølgelig dele opskriften med jer på denne skønne forårstærte, fyldet kan varieres i uendelighed, hvilket er fordelen ved tærter 🙂 … 

Forårstærte 
4 store gulerødder
1 rød peberfrugt
Et bundt forårsløg (7stk)
2 løg
Cherry tomater
Frisk basilikum
4 æg
250 g hytteost
2,5 dl skummetmælk
Salt & peber
Karry eller andre krydderier
Evt. bacondrys & frisk persille/basilikum

Riv gulerødderne på et rivejern og skær løgene i små stykker.
Svits gulerødder og løg på panden i lidt olie evt. med karry, hvis du synes.
Tilsæt peberfrugt og lad det stege lidt videre.
Lav æggemassen ved at piske æg, mælk og hytteost + salt & peber
Kom gulerødder mm. over i et tærtefad og hæld æggemassen over.
Bland massen godt sammen med en ske så det ligger jævnt.
Pynt med cherry tomater og frisk basilikum.
2014-03-24 17.13.55-2
Bag tærten ved 200 grader i cirka 35-40 min til æggemassen er stivnet.
I mens tærten er i ovnen kan du stege lidt bacon.
Når tærten kommer ud kan du drysse med bacon og frisk basilikum eller persille.
Muuuuums.

Hvad er din yndlings tærtefyld?  

Knus Maya
2014-03-24 18.11.292014-03-24 18.11.40

6 Comments
 1. Nøj, hvor ser den god ud! Jeg plejer at bruge kylling, porre og broccoli 🙂 men tror da jeg skal kaste mig ud i din version meget snart! Den er så fin i farverne!
  Og så har jeg i øvrigt selv eksperimenteret med en bund uden mel. Efter at have set alle der her forskellige grøntsags-pizzaer, valgte jeg at kaste mig ud i en rodfrugts-bund, og det fungerede altså super godt! Det kan jeg virkelig anbefale. Og den er blevet lavet mange gange siden!
  http://simonessult.wordpress.com/2014/02/19/en-taerte-der-gar-lige-i-dit-hjerte/

  1. Hej Simone 🙂
   Kylling og porrer er også en af mine favoritter:)
   Synes at de revne gulerødder smager vildt godt i 🙂 ..
   Smart at bruge grønsagspizza bunden som pizzabund.

   Lækkert – den vil jeg kigge på 🙂
   Knus Maya.

 2. Hej Maya.
  Jeg kiggede lige I mit køleskab og tænkte at aftensmaden skal være tærte fordi jeg har så mange små rester, bl. a. gulerødder, forårsløg og bacon. Men jeg ville gerne lave en uden mel så det googlede jeg og så kom din opskrift frem og så bruger du lige de ingredienser som jeg også har 😉 Det glæder jeg mig til at smage – måske på altanen i den her dejlige sol 🙂 Knus fra Pernille

   1. Tak for det! Jeg har kigget lidt rundt på bloggen og sikke en masse lækre opskrifter du har. Dem skal jeg helt sikkert have afprøvet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.