Mayadroem ~  Krydrede & rødbede/hytteost frikadeller.

2014-05-01 17.03.32

Dinner for one: 800 g kylling fars var hvad der blev lagt ud på instagram til aften.  På billedet er der dog ikke alle sammen – resten var stadig på panden.  Jeg elsker kylling frikadeller da jeg ikke er særlig vild med svinekød og spiser det sjældent.  Jeg lavede i dag en stor portion da de havde billigt kød i supermarkedet og fordi jeg skal på farten i weekenden, så er det godt at have en god madpakke med! Det er selvfølgelig begrænset, hvor mange jeg kan have med da jeg ikke har nogen køletaske 🙂 … Der er i hvert fald frikadeller nok til både fryser, madpakke og min sultne mave.  Jeg lavede to forskellige slags, da jeg gerne ville eksperimentere med rødbeder i farsen og det er ret velllykket, hvis i spørger mig.  Frikadeller er så nemme at have med at gøre og man kan jo komme næsten alle slags grønsager I.
“If you don’t have what it takes, take what you have and make it work”

Krydrede frikadeller & rødbede/hytteost frikadeller 
(Maaaange frikadeller)
800 g kylling fars
2 løg
1-2 æg
1 dl havregryn (glutenfri)
1 rød chili
1 rød peber
3 forårsløg
1 rødbede
100 g hytteost
2 fed hvidløg
Krydderier og krydderurter
Salt & peber
Olie til stegning.

Rør farsen med æg og havregryn.
Hak grønsagerne(pånær rødbede) fint eller brug en minihakker.
Bland grønsagerne i farsen og tilsæt krydderier fx. karry, paprika, chili, basilikum, rosmarin og salt & peber.
Lad evt. farsen hvile i køleskabet 30 min.
Del farsen i to eller beslut hvilken version du vil lave.
Portion 1 er klar til stegning i olie.  Jeg laver dem ret små. (Det er nok en pige-ting)
I Portion 2 tilsætter du 1 revet rødbede og 100 g hytteost.
MUMS.

Knus M. <3

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.