Mayadroem ~ Velkommen hjem til Suunto

Screenshot 2014-05-01 14.35.46

Jubiii.. Jeg har fået nyt pulsur: Et Suunto Ambit 2 R! Pulsuret er en uundværlig gadget under løb for mig. Jeg havde forinden et Garmin forerunner 110, som også fint dækkede mit behov. Dog var jeg træt af at uret var meget langsom til at fange Gps’en når jeg skulle ud at løbe og batteritiden var heller ikke så godt længere. Da jeg interesserer mig meget for træning og puls mente jeg at det var tid til at kigge efter et nyt.  Jeg har længe haft øje på et Suunto ur da jeg til spinning har investeret i et suunto bælte, hvor jeg så kan bruge IQniter funktionen til spinning, hvor man så kan se sin puls (og de andres) på en storskærm.  Suunto er ikke lige så kendt som fx. Garmin og Polar blandt almindelige motionister, men eliten og professionelle bruger ofte det finske mærke Suunto. Suunto er blandt andet kendt for deres gode kvalitet og deres design af urene.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at uret er modtaget, som en gave fra Pulsure.dk, som er en af de førende indenfor salg af pulsure på nettet i Danmark.  Jeg har stor tiltro til dette firma, som har samme ejer, som Energilageret.dk. Uret modtog jeg allerede dagen efter det var bestilt – utrolig hurtig levering.

Jeg tager uret i brug til halvmarathon på lørdag, men inden løbet sætter jeg mig selvføleglig så godt ind i uret, som muligt. Jeg kommer også med en anmeldelse af uret om nogle uger, hvor jeg er blevet bedre kendt med dens funktioner.   I dette indlæg vil jeg derfor bare kort fortælle om uret og dens funktioner, hvilket måske tydeliggør hvorfor at det er netop dette ur, som jeg har valgt 🙂 …

Uret er et Suunto Ambit2 R, som er et decideret løbeur som dækker løbernes behov til perfektion. Urets funktioner indikerer at det er et løbeur og ikke som andre et multisportsur. Uret kan både bruges indendørs(på løbebånd) og udendørs, hvilket er en stor fordel og derudover er den virkelig hurtig til at fange GPS’en, hvilket jeg allerede fandt ud af i dag. Den kunne endda fange den på trods af at jeg var indendørs.

Når man skal ud at løbe kan man vælge mellem 7 forskellige løbeprofiler fx. alm løb, indendørs løb osv.   Derudover er der også mulighed for at vælge “anden sport” således at man kan bruge det til andre sportsgrene fx. når jeg skal til cross eller spinning.  Så selvom det er et løbeur så kan jeg stadig bruge det når jeg træner andre sportsgrene.
Uret kan selvfølgelig vise hastighed, distance, puls, kalorier mm. og har en stor skærm som er nem at betjene, som en bonus har uret også lys i, hvilket jeg er glad for fordi det var der ikke i mit gamle.

Ligesom med IQniter spinning systemet så kan jeg se mine træninger på movescount.com, hvor jeg kan få overblik over min træning i træningskalenderen og analyserer min træning til mindste detalje. På movescount kan jeg også se detaljer omkring pulsen, distance, iltoptagelse og effekten af den pågældende træning mm.

Uret holder batteri i 8-24 timer alt afhængig af hvordan man indstiller GPS’funktionen så det kan både bruges på korte og lange ture og skal ikke hele tiden lades op, som mit gamle.

Jeg er helt vildt med designet på uret, det er hvidt og enkelt og virker enormt feminimt. Derudover er remmen meget mere behagelig end min gamle. Især er bæltet også meget bedre fordi det modsat Garmins hårde pulsbælte er blødt og sidder virkelig godt.

Du kan læse meget mere om uret: HER 

Kære Suunto. Jeg kan ikke vente med, at lære dig at kende, vi to skal nok blive gode venner og jeg håber i øvrigt at du er lige så klar til halv marathon på lørdag, som jeg 🙂  

Og hey – i mens jeg sad og instillede uret lagde jeg mærke til at min hvilepuls kun er på 48(!).. Dette er selvfølgelig ikke helt præcist da den helst skal måles om morgenen når man vågner og stadig ligger i sengen. Det vil jeg prøve én af dagene, for det vil formentligt betyde at den er endu lavere! En lav hvilepuls er et udtryk for at man er i god form, så det er da meget fedt 🙂 …

Hvilket pulsur har du?
Hvad får du ud af at træne med et pulsur? 

Bruger du kun uret til løb eller andre aktiviteter? 

Knus M. <3
Screenshot 2014-05-01 18.46.57

10 Comments
  1. Hej louise 🙂
   Jeg kommer med en fyldestgørende anmeldelse når jeg har lært uret at kende 🙂 ..
   Mit gamle var også alt for langsomt, det nye er vildt hurtigt 🙂
   Pulsen er ret spændende at følge med i synes jeg…
   God weekend.
   Knus M. <3

 1. jeg har netop købt samme ur! dog ikke modtaget endnu..

  brugte også før garmin 110, men hold nu op hvor er den lang tid om at finde gps! (har haft den i 3år nu).. Mange af mine kollegaer har de større Suunto ure, som jo kan alt! (ud over at lave kaffe 😉 )

  Min kæreste har et Suunto t3, som virkelig også kan mange fine ting.. dog er der ikke gps i, men en foot pod man skal benytte for at kunne måle afstand og hastighed…

  Efter jeg er blevet bedre til løb, og virkelig føler mig motiveret til at blive bedre, har jeg bestilt samme ur som dig… kan ikke vente med at modtage det!! 😀

  1. Dette finder Gps’en så hurtigt som ingenting – Endda indendørs- wow! 🙂 Det er jo det ultimative løbeur – er så glad for det allerede! OG selve bæltet er også meget mere behageligt at have på 🙂
   Jeg er sikker på at du ikke fortryder dit køb – jeg er SÅ begrejstret :-D!!
   God fornøjelse med uret og løbet!
   Knus Maya.

 2. Jeg har også et Garmin 110 af ældre dato, og er som dig MEGET træt af, hvor lang tid det er om at fange signal….nogle gange mister det endda signal under træning. Og helt enig med pulsbæltet, det er meget hårdt, og ikke altid lige rart at have på.

  Glæder mig meget til at læse din anmeldelse, da et nyt ur er meget højt oppe på min ønskeliste 🙂

  1. Hej Pia! 🙂
   Ja præcis! Jeg er helt enig med dig!
   Bæltet var så hårdt at det nogle gange trykkede ubehageligt når man havde sports bh på synes jeg – og elastikken var blevet så slap at den faldt ned bagpå 🙂 Den tog også mindst 2 minutter om at finde GPS’en!
   Denne finde Gps på et par sekunder – det er så vildt 😀 …
   Det kan jeg godt forstå, et godt løbeur giver i hvert fald motivation!
   Jeg skal lige lære uret lidt at kende – så der går lige et par uger før anmeldelsen kommer 🙂
   Hvis der er noget bestemt du vil vide, så kan du bare spørge!
   Indtil nu er jeg i hvert fald meget positivt overrasket!! 🙂

   God weekend.
   Knus M.

   1. Åh ja, elastikken glemte jeg jo helt – mandag under HIT træning faldt bæltet faktisk ned på min mave, fordi elastikken er blevet for slap 🙂

    God weekend til dig også.
    Knus Pia

 3. Jeg løber med Garmin Forerunner 220, som jeg – ligesom dig – har købt hos pulsure.dk. Jeg elsker mit ur. Hos mig er pulsbæltet blødt og lavet af sådan noget stof-agtigt noget. Det er altså ikke hårdt ligesom det, du havde til dit gamle forerunner ur. Mit ur finder også GPS signal, selvom jeg er indenfor 🙂 Glæder mig til at høre din anmeldelse af uret.

  Kh. Anita
  http://www.anitalorenzen.dk

 4. Hej Maya
  Jeg faldt over dette blogindlæg, da jeg søger et nyt pulsur. Kunne du overveje at lave en anmeldelse af uret, nu hvor du har haft det noget tid?
  Hilsen Camilla

  1. Kommer desværre ikke til at lave et nyt indlæg omkring uret, da det er 2 år siden jeg fik det. 🙂
   Men det er et fedt ur, jeg er rigtig glad for det. Der er dog kommet en ny model 3R som jeg klart ville kigge nærmere på hvis jeg var dig.
   Kh. Maya

Leave a Reply

Your email address will not be published.