Mayadroem ~ “Den du ved nok”-kage – Chokoladekage med kokostopping

Screenshot 2014-05-28 10.09.21

“Den du ved nok”-kagen kender vi alle sammen. Lækker chokolade kage med kokostopping som smager fantastisk (traditionel opskrift: her) . MUMS.  Traditionelt vis indeholder kagen massere af mel og sukker – og kalorier selvfølgelig.  Jeg mener selvfølgelig godt at man kan spise et stykke lækkert kage i ny og næ, men da jeg ikke spiser gluten måtte jeg finde mig et alternativ.  Jeg brugte opskriften på min luksus brownie som udgangspunkt og inspiration:-) …  Normalvis skal der altså KAFFE i kagen og toppingen, men jeg kan ikke lide kaffe så dét er der altså ikke i, men det kan du sagtens gøre. Erstat evt. vandet i kagen med kaffe. 

“Den du ved nok” – Chokoladekage med kokostopping 
(8-10 stykker)
350 g dadler uden sten
2 æg
1,5 dl vand (eller kaffe)
30 g kakao
1 tsk (glutenfri) bagepulver
0,5 dl smagsneutral olie
1 tsk kanel
En knivspids salt
50 g mandelmel
50 g mørk grofthakket chokolade
Topping: 
Ca. 50 g kokosmel (det almindelige)
30-50 g hakket chokolade
1 spsk kakao
1-2 spsk olie
Evt. 1-2 spsk kaffe.

Først blender du dadler, æg, olie og vand i en foodprocesor.
(Jeg bruger min minihakker og tager lidt af gangen)
Dernæst kommer du dadelmassen over i en skål.
I en anden skål blander du de tørre ingredienser.
Tilsæt de tørre ingredienser lidt af gangen og rør det grundigt sammen
Tilsæt til den hakkede chokolade
Kom dadelmassen i en lille form med papir ca. 20×20
(Du kan også lave dem som muffins, da skal de have mindre tid i ovnen)
Toppingen laves ved først at blende chokolade, olie, kaffe, kakao.
Tilsæt kokos lidt af gangen. Det skal være ret fast i konsistensen.
Fordel toppingen på kagen – tryk det lidt ned med fingrene.
Bag kagen ved 200 grader (alm. ovn)  i cirka 30-35 minutter.
(Stik i den med en kniv, men hver opmærksom på at det kan være den smeltede chokolade du rammer ;-) )
Lad kagen køle af.
Server med friske bær eller frugt.
MUMS.

OBS. Bagetider er altid vejledende. 

Knus Maya.
Screenshot 2014-05-16 21.53.25

5 Comments
 1. HOV – selvom jeg læser med på din blog hver dag, og virkelig nyder det, var det først idag jeg bemærkede dragefrugten i baggrunden af dette billede 😀
  Må jeg høre hvor i alverden du har fundet den? Nu bor jeg godt nok så langt ude på landet, at den sagtens kan være let at finde i de store byer uden jeg har anet det, men jeg har så længe ønsket mig at smage frugten efter at have forelsket mig i Dragefrugt-varianten fra VitaminWater 🙂
  Og forresten, som et lille tillægsspørgsmål: Du poster jo ofte opskrifter med dadler i, men det er en smag som jeg simpelthen ikke bryder mig om! Jeg har derfor ikke turde begive mig ud i at prøve nogle af dine opskrifter, selvom de virkelig lyder tillokkende og ser fantastiske ud, men jeg tænker lidt om selve dadel-smagen måske i virkeligheden ikke rigtig dukker op i opskrifter som denne? Tror du godt en dadel-kræsenpind kan nyde en opskrift som denne? 😉

  Jeg er SÅ stor fan af dig, dine holdninger og din blog, og jeg har simpelthen så meget respekt for den måde du vælger at gøre tingene på. Du er mig en kæmpestor motivationskilde, og det vil jeg lige benytte denne lejlighed til at fortælle dig, fordi jeg aldrig rigtig kommenterer på dine posts, selvom jeg er herinde flere gange om dagen 🙂

  1. Hej Sofie 🙂
   Tak for din kommentar.
   Dragefrugten har jeg købt i Føtex – de har dem også af og til i super brugsen 🙂 – men ja, man skal nok i en af de større butikker. Tror heller ikke at det er fast i deres sortiment. Den smager lidt af kiwi men mildere i smagen, så den smager faktisk ikke af så meget 🙂 … Den smager rigtig godt, men jeg blev måske lidt skuffet … 🙂
   Jeg har heller ikke aldrig spist eller kunne lide dadler – ALDRIG! Jeg er sikker på at jeg er en lige så stor dadelkræsenpind som dig… Jeg var så skeptisk den dag min veninde havde lavet en kage med dadler den første gang, men MUMS – kunne slet ikke tro på at der var dadler i !
   Hvis jeg laver det til veninder så siger jeg også først bagefter at der er dadler i – ellers er de også skeptiske 😉 også bagefter fortæller jeg hvad der er i. Dadlerne kan ikke smages, men de giver en virkelig god konsistens og sødme som bananer. Du kan virkelig virkelig ikke smage dem!! Det smager som chokolade kage – specielt hvis du bruger en god kakao og en masse chokolade!
   Lov mig at du prøver en af dadelkagerne – for de fleste kan godt lide det 🙂 !
   Tak for de søde ord :-*
   God weekend.
   Knus.

   1. Hej Maya – mange tak for svaret 😀
    Jamen så må jeg jo på jagt efter dragefrugten, og det lyder til at dadlerne også må på indkøbssedlen 😉
    Men det er i hvert fald skønt at høre at dadlernes smag ikke er bemærkelsesværdig, for det åbner jo op for så mange lækre, sundere kageopskrifter 😀
    Men mange tak, og i lige måde 🙂

 2. Hej Maya,
  Sikke mange spændende kager du har herinde! Jeg har med succes afprøvet dine rababermuffins. Det har givet mig lyst til at afprøve flere opskrifter! Men mange af opskrifterne indeholder mandelmel, og da jeg har en dreng, der absolut ikke kan lide noget som helst med et hint af mandel, vil jeg høre om du har et bud på et godt alternativ til mandelmel. Jeg tænker selv fuldkornshvedemel rismel?
  Hilsen Kristina

  1. Hej Kristina 🙂
   Jeg synes egentligt ikke at mandelmel smager af så meget ? 🙂
   Jeg synes ofte at kokosfiber mel kan være et godt alternativ – det har dog lidt kokos smag? 🙂
   Og ellers synes jeg også at rismel/majsmel -evt. i fuldkornsudgaverne er rigtig gode at bage med 🙂
   Du kan også i nogen opskrifter bruge mere havregryn + evt. fiberhusk.
   Tænker der er mange muligheder.
   Kh. Maya

Leave a Reply

Your email address will not be published.