Mayadroem ~ Mine bedste blog tips

Screenshot 2014-06-17 12.20.36

Efterhånden findes der næsten blogs om ALT.  Særligt sundheds og fitness blogs blomstrer i tiden op i blogland. Jeg mener,  at der er plads til lige så mange blogs, som der er personer med noget på hjertet.  Jeg elsker,  at læse blogs og jeg finder også stor glæde i at læse mindre blogs.  Hvis I har en blog på Bloggersdelight så kan jeg se, hvis I besøger min blog – og derfor kigger jeg jævnligt på nystartede blogs. Mange af dem er desværre nærmest ikke kommet igang og jeg tænkte lidt over, hvad der havde fået dem til at stoppe op før de var begyndt? … At oprette en blog i sig selv er egentligt nemt nok, men at få den til at skille sig  ud, og blive ved med at bevare lysten og at få bloggen til at se indbydende ud – kan være lidt en udfordring.
Jeg får mange mails omkring blog-opstart, men jeg må indrømme at jeg har svært ved at nå at svare og lave “guides” til diverse funktioner på blogs.  Det er jo ikke fordi jeg selv er ekspert, men jeg har lært mig selv meget omkring bloggens funktioner.  Jeg mener at det er en fordel, hvis man også har en interesse i det tekniske og designmæssige og en interesse i at lære det. Derudover er det en kæmpe hjælp, hvis man kender én som kan fungerer som guideline.  I dette indlæg vil jeg give mine bedste råd, som jeg ville ønske at nogle havde fortalt mig. Håber at I kan bruge det til noget 🙂 !!

Det rigtige blognavn:  Brug tid på, at finde det perfekte navn til din blog. Der er både fordele og ulemper ved at bruge sit eget navn. Et godt blognavn kan også sige noget om indholdet, som mange af de større blogs gør.  Meget af en blog identitet ligger i navnet og det rigtige navn kan gøre en forskel.  Min blog hedder Mayadroem, hvilket hverken er mit navn eller siger direkte noget om indholdet. Jeg hedder altså ikke “Maya droem” – men det står for “Mayas drømme”.  Mayas drømme var det jeg valgte da jeg i sin tid oprettede en “rejseblog” da jeg tog ud som guide for Star Tour, hvilket var en drøm for mig. Titlen passer egentligt stadig fordi jeg mener,  at man skal gøre det man drømmer om. If you want to make your dreams come true, the first thing you have to do, is to wake up er mit overordnede mantra 🙂 … Så fik i også lige dén historie med.

Design & Layout: For at din blog kan repræsentere sig på en god måde er det vigtigt at vælge et tema og et design som passer til dig og din blog.   Hvis du læser et dameblad eller magasin betyder forsiden, layoutet, billeder mm. også utroligt meget for læseoplevelsen og det samme gør sig gældende på blogs. Kør den sikre stil i starten indtil du har fundet din “blogger-stil”.  Hvis du blogger fra WordPress så kan du downloade en masse gratis temaer og betale for mere specielle temaer 🙂 ..

 Domæne, webhotel og blogfællesskaber: Jeg valgte hurtigt,  at rykke min blog på eget domæne således at den hedder .dk – dette gjorde jeg fordi jeg mente, at det udstrålte professionalisme og seriøsitet – på samme måde kan det føles trygt at være en del af blogfællesskaber.  Jeg startede med at blogge fra wordpress.com, som jeg mener har flest funktioner. Domæne mm. har jeg købt på UnoEuro.com  Det koster et par hundrede kroner, men det er godt givet ud. Du kan komme i gang for ca. 250 kr også kan du opgradere når du løber tør for plads.   Jeg er sidenhen blevet en del af Bloggersdelight, som premium blogger. Jeg har været glad for,  at jeg startede op 100% alene, men nu er jeg glad for at være en del af et fællesskab.  Det er noget man skal gøre op med sig selv og der er selvfølgelig fordele og ulemper ved at køre solo eller i et fælleskab.  Uanset hvad så er det vigtigt at sætte dig godt ind i,  hvad du skriver under på og er forpligtet til.  🙂

Indhold og formål:  Jeg mener,  at det vigtigste er,  at man har noget på hjertet og at man har noget som man gerne vil dele med andre. Jeg synes,  at man skal gøre sig nogle tanker om, hvad man gerne vil blogge om. Det er ikke fordi man behøver,  at sætte sig selv i en boks, hvor man kun kan skrive om et bestemt emne, men i starten kan det især være en god idé at begrænse sig lidt også kan man sidenhen udvide paletten.  Jeg startede med,  at skrive en del om kost og træning – men jeg er blevet mere og mere personlig sidenhen, hvilket er en kombination jeg elsker.   Jeg tror også,  at det er en god ide at tænke på,  hvordan man kan skille sig ud på den ene eller den anden måde.  Der findes så mange blogs i forvejen så hvis man kan gøre noget på en måde der ikke er set før,  så tror jeg det er nemmere at komme ind på “blogmarkedet”.  Det overordnede formål siger også meget om, hvad det skal være for en blog.  Formålet kunne fx. være at lave et opskrift arkiv,  en træningsdagbog, eller at formidle sundhed på en anden og måske utraditionel måde. Gør tingene på din egen måde der er ikke noget som er rigtigt og forkert.

Engegament: Man kan tydeligt mærke om personen bag bloggen kan lide at blogge eller ej.  Jeg elsker når jeg kan mærke begejstringen for blog-mediet.  Når man opretter en blog så synes jeg,  at man skal gøre noget ud af det og gøre sig umage.  Læs dine indlæg igennem før du poster dem.  Jeg har en veninde som jeg får til at læse de indlæg som kan virke debatterende og hun kommer med ændringsforslag for at budskabet skinner bedre igennem.  Jeg elsker,  at blogge og det er helt klart glæden ved det som er drivkraften for det for mig.   Der er mange teorier omkring blog-hyppighed (hvor ofte der skal komme nye indlæg) og længde på blog-indlæg – det er noget som du selv skal finde ud af.  I starten bloggede jeg dagligt og nu gør jeg det et par gange i ugen så meget som jeg kan få tid til.   For mig er det vigtigt at jeg har noget på hjertet og at blog-indlæggene er af høj kvalitet. Jeg blogger ikke bare fordi der skal komme nyt hver dag, for det føler jeg at man kan mærke som læser?

 Ærlighed og åbenhed:  Bloggen giver mulighed for at være utroligt personlig og ærlig, hvis du har lyst til det. Det er en hårfin grænse mellem at være personlig og privat.  Gør dig nogle tanker om hvad du kan dele og hvad du ikke behøver at dele.  Jeg er meget åben på min blog i forbindelse med træning og sundhedstanker, men der er andre områder af mit liv som jeg ikke åbner op for på samme måde.  Jeg får meget ud af at give lidt af mig selv fordi jeg føler jeg får meget tilbage igen. Blogs kan hurtigt blive enormt iscenesættende og “mig, mig, mig” 🙂 …
Gør dig nogle tanker omkring, hvor personlig du vil være på din blog. Hvor går grænsen? Hvad er interessant for andre at læse?

Sponsorerede indlæg:  I takt med at din blog bliver mere og mere populær vil du modtage forskellige tilbud. Mit bedste råd er at du kun siger ja til noget du kan stå inde for og som passer til din blog.   I starten lader man sig tit forblænde af alle de gode tilbud,  men det er vigtigt at bevare din troværdighed og den er mere værd end et par produkter.
Sørg for at lave nogle gode aftaler (gerne på skrift) og vide inden, hvad du siger ja til og hvad de forventer af dig.  Siger du ja til produkter og sponsorerede indlæg – så gør dig umage – det kan betyde flere tilbud i fremtiden 🙂 …

Billeder: Gør dig umage.  Det bedste jeg har gjort for bloggens skyld var at investere i et spejlrefleks kamera. Det har virkelig betydet meget for bloggens udseende og udtryk. Jeg bruger også kameraet udenfor bloggen og jeg elsker at fotografere..  Billederne betyder  meget i forhold til om mad ser indbydende og appetitligt ud så det er meget vigtigt. Det er ikke fordi det behøver at ligne fotograf billeder, men gør dig lidt umage 🙂 …
Kameraet i telefonen kan være et fint udgangspunkt for at komme i gang, men jeg synes at høj kvalitet for billeder betyder utroligt meget.   Det kommer også meget an på hvad det er for en blog du har.  Jeg poster altid et billede i mine indlæg fordi jeg virtuelt godt kan lide at der er noget at se på også.  Jeg tager ofte mange billeder på én gang, som jeg kan bruge løbende. Jeg bruger også spejlrefleks kamera til instagram, men efter jeg har fået min samsung galaxy s5, så benytter jeg primært den på instagram. Få andre til at tage billeder af dig, da det fungerer bedre end “Selfies” 🙂

Gør det på din egen måde:  Du har med din blog mulighed for at udtrykke hvem du er.  Der er på sin vis ikke noget som er rigtigt og forkert – du kan gøre det på din måde. Der er selvfølgelig en del ting som er forkert da der er ret mange “blog-etiske regler” fx. mht. kopiering.    Jeg læste INGEN blogs inden jeg selv startede, hvilket måske havde været en fordel på nogle områder. Til gengæld vidste jeg derfor ikke hvordan andre gjorde så jeg gjorde det på min måde.  Det tager noget tid at finde sin egen “blog-stil” og der er nok altid små ting, som man gerne vil ændre 🙂 ..

Sociale medier: Bloglovin er nærmest obligatorisk i blogland. På dette medie kan man følge bloggen fast og holde øje med sine indlægs popularitet. Det er nemt at sætte bloggen op med bloglovin og det er en god mulighed for at få flere læsere.
Jeg bruger derudover min instagram profil @mayadroem som en “forlængelse” af bloggen.  Her deler jeg mindre ting fra min hverdag og her opdaterer jeg jævnligt.  På instagram kommer der billeder af opskrifter både før og efter de er postet på bloggen. Af og til havde jeg måske ikke tænkt at det skulle på bloggen, men pga. stor efterspørgsel har jeg imødekommet læsere ved at linke til opskriften.  På Instagram er der god mulighed for at kommunikere og dette kan skabe flere læsere.  Du kan vælge at have 2 profiler (en blog og en privat) eller at have én fælles profil. Jeg har valgt kun at have én profil så derfor deler jeg også ting som nødvendigvis ikke altid er så blogrelaterede.
facebook  deler jeg alle mine indlæg, til dem som ikke har bloglovin. Facebook fungerer også for dem af mine facebook-venner som gerne vil læse med, på den måde holder jeg min private profil næsten fri for blog-ting 🙂 …  Derved er det kun dem af mine  venner som selv har valgt at de vil følge med.  På facebook mener jeg også at man kan nå ud til en anden målgruppe.
For at få de forskellige sociale medier (og evt. flere end dem jeg har nævnt) til at fungere så kan “forskellighed” være en fordel. Således at man bruger medierne på en forskellig måde og ikke deler det samme alle 3 steder, men det kan være svært og tidskrævende. Gør det som føles rigtigt for dig 🙂 ….

HELD OG LYKKE MED DIN BLOG!

Har du en blog?
Hvad er dit bedste blog råd? 

Hvad synes du er en god blog?

Knus Maya <3
Screenshot 2014-06-17 12.25.58

7 Comments
 1. Hej Maya
  Rigtig godt indlæg med gode råd!! 🙂 Hvilket spejlrefleks investerede du i, jeg har virkelig også længe gået og overvejet det?
  En anden ting; ved du hvor nemt det er at få sin blog under bloggersdelight under eget domæne? Synes du har helt ret i, at det udstråler en højere grad for professionalisme.
  Kh. Christina

 2. Smukke, smukke og SEJE pige <3.
  Vi skal have en billig SU-brunch på Cross nede ved åen snart 🙂

 3. Lige en bemærkning til det med sponserede indlæg: som følger af mange forskellige blogs og IG profiler vil jeg gerne opfordre til, at man (tænker iøjnefaldende dig specielt men alle) sørger for at det er tydeligt, når det er sponserede indlæg… Om læser blir man mega træt af hele tiden at gætte om det mon ikke er en skjult reklame eller ej… Og pas på med det ikke blir for mange/for tit… Tak for en god blog!

 4. Rigtig gode råd du kommer med der! Man kommer tit forbi blogs med et rigtig fint indhold, men desværre er siden og dens billeder bare ikke gode nok, og så virker den pludselig mindre interessant!

 5. Hej Maya. Super fedt indlæg du har skrevet. Jeg har også en lille drøm om at starte op som blogger og jeg allerede oprettet mit eget domæne. Du skriver at du senere hen er blevet en del af bloggersdelight. Hvordan bar du dig ad med det? Jeg vil nemlig gerne starte op med eget domæne men har også tænkt på om jeg på et tidspunkt skulle skifte til bloggersdelight 🙂

  1. Du kan bare sende dem en mail 🙂
   De tog dog kontakt til mig.
   Tænker at bloggen skal have en hvis størrelse eller kvalitet før at de vil have en i netværket 🙂
   Så det er bare at klø på!

Leave a Reply

Your email address will not be published.