Mayadroem ~ Banankage med chokolade striber (Glutenfri)

2014-07-27 14.58.32

En søndag er i køkkenet er noget af det jeg virkelig holder af. Jeg elsker at bage – det ved I vel.  Jeg stresser fuldstændig af når jeg er i køkkenet, det virker helt meditativt for mig. Jeg hører lidt god afslappende musik fx. Birdy og lader tankerne flyve…. Skønt…. I dag kom der denne skønne banankage ud af det.  Den skulle laves som en “Tiger”-kage med et lyst lag og et chokolade lag, men det kan være lidt svært at se forskellen.   Kagen er utroligt svampet og lækker. Har man lyst til det kan man også bare blande det hele sammen så det bliver en almindelig banankage.  Jeg synes at denne kage har en rigtig god konsistens og smag.  Man kan pynte med hvad mad vil. Da jeg synes der var meget chokolade i kagen blev det kun nogle få stykker som pynt ovenpå.  Det er egentligt ikke nødvendigt at pynte den – den er fin i sig selv, specielt hvis man formår at lave kontrasten mellem den lyse og mørke masse tydelig.

Banankage med chokoladestriber (glutenfri) 
(Et tærtefad)
230 g dadler uden sten (friske fra supermarkedets grønt afdeling)
100 g fint hakkede mandler
2 modne bananer
3 æg
2-3 spsk mælk
1 spsk FiberHusk
3-4 spsk mel (jeg brugte boghvedemel og majsmel)
ca. 3 spsk (glutenfri) havregryns “mel”
1 knivspids salt
2 spsk kokosolie
1 spsk peanutbutter (kan undlades)
1,5 tsk (glutenfri) bagepulver
1 tsk vanille sukker (0,5 tsk vanillepulver)
2 spsk kakao
50 g  mørk chokolade

Først hakker du mandlerne fint i en minihakker og kommer dem over i skålen.
Dernæst blender du dadler, bananer,kokosolie, mælk,  æg.  (Evt. af 2 omgange)
Tilsæt peanutbutter, salt, HUSK, bagepulver, vanillesukker og mel.
Rør massen grundigt rundt. (Tilpas evt. konsistensen med mælk/mel)
Tag ca. 1/4 af massen fra over i en skål og rør det sammen med kakao og chokolade.
(Lidt ekstra væske kan være nødvendigt) 
Kom den lyse masse i en rund form fx. et tærtefad.
Fordel den brune masse henover med en lille ske – forsøg om du kan lave et mønster med en kniv.
Lad den bage ved 200 grader midt i ovnen ca. 20 min indtil den ikke klæber ved når du stikker med en kniv.
(Bagetider er altid vejledende) 
Lad kagen køle af.
Pynt evt. med nødder, bær og chokolade.
Opbevar den på køl.
NYD HVER EN MUNDFULD. 

Knus Maya.
2014-07-27 15.07.54
2014-07-27 14.58.02

6 Comments
  1. Hej Marie 🙂 Jeg fryser aldrig mine kager. Men det tror jeg da umiddelbart godt at den kan, men den er altid mere lækker frisk tænker jeg 🙂
   knus!

 1. Hej Maya
  Tak for hurtig svar 😊
  Ja jan da også kun forstille mig den er mere lækker frisk, men jeg spiser nok ikke en hel kage alene, så tænkte jeg det kunne være smart hvis halvdelen, eller mere, kunne fryses. Jeg prøver også vender jeg tilbage med hvordan det går. 😊
  Knus

  1. Glæder mig til at høre hvordan den bliver 🙂
   Jeg ved min mor ofte fryser forskellige kager, og så længe de bliver lunet så er de nu meget lækre! 🙂
   Hun lader dem altid tø op af sig selv, og så lune i ovnen ! 🙂
   Men jeg vil måske hellere anbefale at lave halve portioner, og så smide den i ovnen når du måske laver noget andet.. en lasagne eller noget 🙂

 2. Hej Maya.
  Så har noget af kagen været frosset og tøet op igen. 😊
  Det kan man sagens. Jeg lod den tø op af sig selv. Jeg har ikke varmet den, og jeg synes den er god 😜
  Inden frost lod jeg kagen køle helt af, så skar jeg den op og frøs styrkerne to og to. Der blev selvfølgelig kun 3 poser til fryseren, (kollegaerne skulle da smage 😂)
  Næste gang laver jeg dobbelt potion, så har jeg i fryseren når jeg bliver lækkersulten i farten. 😂

Leave a Reply

Your email address will not be published.