Mayadroem ~ Glutenfri Chokoladekage

glutenfri chokoladekage

At bage glutenfri kager kan være en stor udfordring. Det har jeg indset for længe siden.  Jeg har det sidste halve år eksperimenteret en hel del med glutenfri madlavning, da jeg kun kan tolerer en meget lille mængde gluten. Glutenfri bagning er en udfordring fordi de glutenfri meltyper ikke altid opfører sig som almindelig mel og det kan nemt blive trist og tørt.  Det er dog ikke tilfældet med denne lækre chokoladekage!!
ENDELIG er jeg kommet frem til den helt perfekte chokolade kage, som tilmed ikke smager som om den er glutenfri. Den egner sig godt til fødselsdage og særlige anledninger.  I dag var anledningen egentligt bare at jeg er på besøg hos familien og min søde faster kiggede forbi. Jeg får altid lidt ekstra nerver på når man skal lave noget til andre, men denne er utroligt vellykket.
Hvis man har lyst kan man dække den med smeltet chokolade, glasur eller bare flormelis som jeg:-)  ..  Hvis du ønsker en “almindelig” chokoladekage kan du som jeg give den 20 minutter, ønsker du en mere “våd” version kan du give den blot 15 min.

Chokoladekage (Glutenfri)
(4-6 personer)
90 g smeltet smør
125 g sukker
60 g fuldkorns rismel (urtekram)
50 g mandelmel
30 g kartoffelmel
35 g kakao af god kvalitet
1 tsk (glutenfri) bagepulver
1 tsk vanillesukker
50 g hakket mørk chokolade
3 små æg
evt. 2 spsk mælk
+ Olie til formen

Tænd ovnen på 175 grader
Smelt smøret i en gryde eller mikroovn og lad det køle af
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
Tilsæt smør og æg og rør grundigt rundt
Tilsæt den hakkede mørke chokolade (Du kan evt. også tilsætte hakkede nødder)
Hvis konsistensen er for tyk kan du tilsætte lidt mælk,  jeg tilsatte ca. 2 spsk.
Kom kagemassen i en tærteform (24cm) smurt med olie
Slik skålen og skeen ren 🙂
Lad den bage midt i ovnen i ca. 18-20 min ved 175 grader
(Bagetider er altid vejledende)
Lad kagen køle af
Hvis du har lyst kan du sætte kagen på køl et par timer
Drys med flormelis, glasur eller chokolade
Pynt med bær, nødder etc.

Knus M.
2014-08-09 13.43.53
2014-08-09 13.26.52

9 Comments
  1. Hej maya, hvis du vil prøve at bage med glutenfri melmix fra feks. Finax er det rigtig nemt i kage/muffins pandekager og lign. Det er mere i brød det kan være en udfordring og blive mere tørt. 🙂 så det kan gøre det let lettere da man derved også kan bruge alm opskrifter.

    1. Hej Nanna.
      Tak for tippet 🙂
      Jeg foretrækker dog de mel typer der er naturligt fri for gluten. 🙂
      Mener også at fuldkornsrismel og mandelmel er et sundere valg end en alm. glutenfri mel 🙂
      Hilsen Maya.

    2. Hej Nanna. Vi er desværre mange, der ikke tåler hvedestivelse, som udgør en hel del af Finax. Derfor rigtig dejligt med en opskrift, der er naturligt glutenfri 😊

  2. Hej Maya!

    Hvilken slags mandelmel bruger du? Det er jo ikke helt ligegyldigt for konsistensen, og jeg kunne rigtig godt tænke mig at bage denne kage i den nærmeste fremtid! 🙂

    Knus Camilla

    1. Hej Camilla 🙂
      Jeg bruger en mandelmel af mærket “Orkidé” – Jeg tror dog ikke at det betyder alverden 🙂
      De skriver selv om det: “Denne mandelmel fra Orkidé er yderst velsmagende, og er derfor særdeles oplagt at bruge i bagværk og lignende. Melet er uhyre let at arbejde med, og afgiver i øvrigt en unik smag af mandel, der giver dit brød et spændende twist. Mandelmel er oplagt at bruge til bagning af brød.”
      Du kan købe den i Fleggard i hvert fald 🙂
      http://www.fleggaard.dk/pi/Mandelmel-200g-Orkide_1214871_40412.aspx?languageid=1&countryid=11&currencyid=54

      HIlsen Maya.

  3. Er kagen fugtig eller tør og hvor længe kan den holde sig?

    Kunne godt tænke mig at bage den i en bradepande for at lave talkage, tænker gange med 2,5??

    1. Hej Stina. Den er sådan meget almindelig chokoladekage agtig, men den må selvfølgelig ikke få for meget, så er den tør.
      Tænker den er bedst på dagen, men dagen efter kan den da nok også spises…
      Jeg ved ikke hva den tal-kage er …? ..
      Men ja, det er jo en tærteform på billedet, så du skal nok gange med 2-3 stykker… Det er lidt svært at sige, det er mange år siden at jeg har udgivet denne opskrift :-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.