Mayadroem ~ Svampet banankage (glutenfri)

banankage

For et stykke tid siden postede Susan Milo en utroligt lækker svampet banankage med hvid chokolade  på sin blog. Siden da har jeg tænkt på den et par gange, men da jeg begrænser gluten i min hverdag, så måtte jeg prøve at lave en glutenfri version. Inspirationen kommer derfor fra hendes opskrift, men resultatet blev lidt anderledes, da jeg heller ikke havde hvid chokolade.
Den er MEGET svampet – præcis som jeg kan lide dét 🙂  ..

Svampet banankage
4 små modne bananer (300 g)
2-3 æg
2 spsk rørsukker
1 spsk HUSK
1 tsk (glutenfri) bagepulver
1 tsk vanillesukker
30 g fuldkorns rismel
30 g kikærtemel
30 g majsmel
100 g udstenede dadler
50-100 g mørk chokolade af god kvalitet.
Pynt: kokosflager, nødder eller andet.

Blend bananer, dadler og æg. (Evt. i en minihakker)
Kom det over i en skål.
Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør grundigt.
Kom massen i en form med bagepapir ca. 20-30cm.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
(Bagetider er altid vejledende)
Fordel mørk chokolade på kagen så det smelter.
Pynt med kokosflager eller andet.
Lad chokoladen størkne (evt. i køleskab)  og skær den i små stykker.
MUMS 🙂

Knus M. <3

2014-08-18 15.20.21
2014-08-18 15.20.51

19 Comments
  1. Tusind tak for endnu en fantastisk opskrift ! Du gør det tusind gange lettere at være gluten intolerant. Jeg har lige sat kagen i ovnen, og jeg glæder mig til at smage ! 🙂

  2. Hvor lyder den lækker uden at være usund, mums! Den må jeg prøve i weekenden. Har dog ikke noget rismel – kan det erstattes af noget andet? 🙂

    1. Hej Thea 🙂
      Jeg tænker at du kan erstatte med mandelmel/kokosfiber mel – eller en alm. meltype 🙂
      Kh. Maya

          1. Både jeg selv og mine gæster var vilde med den! Jeg endte med bare at bruge blendede havregryn. Og så udelod jeg sukkeret, hvilket ikke gjorde spor, den var stadig dejligt sød 🙂

          2. Dejligt at høre Thea 🙂
            Ja – sukker er ikke nødvendigt, bananerne er jo søde i sig selv 🙂

  3. Hejsa :),
    Jeg har over vejet og lave sådan en eller anden form for kage 😀 “mener selvfølige en sund kage”. Og denne her lyder rigtig interessant??. Er dette her en kage man kan anbefale eller hvad synes i??. Altså nu er der det ved det at jeg godt kan tørle gluten :). Kan man også godt lave den med gluten eller hvad??.

      1. Okey fedt, jeg glæder mig meget til at lave den, skal dog lige købe dadler:-D og kikærtemel, ved du hvor man kan få kikærtemel henne?

  4. Jeg kan af bitter erfaring anbefale at man piller stenene ud af dadlerne inden de blendes. Ellers får kagen lige lovlig meget bid.

    UPS

Leave a Reply

Your email address will not be published.