Mayadroem ~ Aubergine lasagne

lasagne Forleden lavede min veninde denne skønne aubergine lasagne til mig. I dag gentog vi successen.  Jeg elsker lasagne; det er hurtigt, nemt og det passer sig selv i ovnen.  Denne lasagne er lavet uden pastaplader men med aubergine i stedet for.  Det er selvfølgelig noget helt andet end en traditionel lasagne, men det er et glimrende alternativ, synes jeg.  :-).. Denne lasagne er lavet til 2 personer, men der var en del til overs til min frokost dagen efter – det er så lækkert.

Aubergine lasagne
500 g. hakket oksekød
2 store løg
2 fed hvidløg
2 friske øde chilier
6 gulerødder
2 dåser tomat puré
2 dåser hakkede tomater
1/2 bundt bladselleri
1 aubergine
Helbladet spinat (evt. fra frost)
Frisk basilikum
Evt. lidt mælk
Revet ost
Krydderier (paprika, chiliflager, oregano, salt og peber)
Olie til stegning

Svits løg og hvidløg i en gryde med lidt olie til løgene er blanke
Svits herefter oksekødet sammen med løgene
Riv gulerødder, hak chili og selleri og tilsæt det i gryden
Kom tomatpuré og de hakkede tomater i gryden og giv det et opkog
Smag til med krydderierne
Tilsæt evt. mælk, hvis sovsen er for tyk

Skær auberginen i skiver og krydér dem med salt og peber
Steg dem herefter på panden i lidt olie

Put skiftevis lag af sovs, spinat og “aubergineplader” i et ildfast fad og drys til sidst med revet ost
Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25
(bagetider er altid vejledende)
Pynt lasagnen med frisk basilikum

Bon appetit 😉

Knus Maya <3

2014-08-18 19.37.07

8 Comments
    1. Hej Simone.
      nej det synes jeg man undgår ved at svitse auberginen først 🙂 !
      Men selvfølgelig er den ikke så fast som en alm . lasagne 🙂
      Hilsen Maya

  1. Den vil jeg glæde mig til at prøve i den kommende uge! Jeg er en sucker for lasagne, så det ville være fedt at have et lidt sundere alternativ 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.