Mayadroem ~ Kan de sociale medier få os til at ændre adfærd?

9collage

 Jeg har længe gået og tænkt på at skrive dette indlæg. Jeg synes at det er et interessant emne og jeg vil glæde mig til at høre jeres mening.   De sociale medier har fået en større og større plads i vores samfund, særligt for de unge mennesker.  Jeg er stor tilhænger af både instagram og blog universet.   Jeg elsker de sociale medier – det skal der virkelig ikke herske nogen tvivl om. Jeg synes det er utroligt hyggeligt, motiverende, inspirerende, lærerigt og ikke mindst givende.   De sociale medier bliver jævnligt debatteret. Påvirker de os positivt eller negativt? Er sundhedsræset gået for vidt? Opstiller de sociale medier uopnåelige idealer? Er vi afhængige af de sociale medier? …  Hvor langt vil vi gå for at passe ind? eller skille os ud? 

Dette indlæg skal handle om, når de sociale medier er medvirkende til, at vi ændre vores adfærd. Vi ændrer os måske fordi vi vil passe ind eller måske endda for at skille os ud?..
Efter at have været meget aktiv på disse sociale medier er jeg blevet bevidst om, hvad der er populært – hvad I vil læse, hvilke billeder I vil se – og ikke se. Den viden er selvfølgelig brugbar, hvis man vil opbygge en populær blog eller få mange følgere på instagram.  Det er ikke fordi læsertal og følgere har være motivationen, men det har været en spændende proces, som har givet mange muligheder.
Det er ikke fordi jeg stræber efter likes og anerkendelse, men ubevidst tror jeg,  at vi lader os påvirke.
Blogs og instagram kan jo være enormt selviscenesættende og narcissistisk, det kommer jo hurtigt til at handle om “mig, mig, mig!”.    Jeg har altid været meget taknemmelig og ydmyg overfor at så mange vil følge med i min hverdag.  Da min blog er personlig og som diskuterer, debatterer og formulerer sundhed ud fra MIT synspunkt – er det næsten umuligt ikke at sætte sig selv i centrum. Klart nok.   Jeg elsker at blogge – og selvom det handler meget om mig – så prøver jeg at skrive om emner der også interesserer jer og følelser som i måske kender fra jeres hverdag.  For mig er fællesskabet ret vigtigt og interaktionen med jer læsere og følgere har været vigtig fra dag ét og den er stadig et af de bærende elementer for min blog.   🙂

En veninde fra blog-land fortalte mig forleden, at hun slettede et billede på instagram, hvis det ikke fik 100 likes, ydermere havde hun mistet et utal af følgere på det sidste efter at have postet en del feriebilleder.  Er det ikke lidt foruroligende? .. Alle hendes billeder er utroligt smukke – og jeg elsker at man kan mærke,  at det er en virkelig person man følger – som også holder ferie? …  Om man følger en Blog eller en Blogger – er måske en diskussion man skal gøre op med sig selv.  For mig er det menneskene bag bloggene, som jeg finder interessant. Jeg elsker at kunne leve mig ind i deres hverdag og i de tanker de gør sig om forskellige ting.

Jeg må indrømme, at jeg godt kender til det med, at man sletter billeder, hvis det ikke får nok “likes” eller den “respons” man ønskede, andre gange sletter jeg det fordi jeg af en eller anden grund ikke syntes at det passede ind.  Derudover kender jeg også til det med at miste følgere, men det gør vi nok alle sammen. Hver eneste dag kommer der nye til og andre gange smutter et par stykker – det lader jeg mig ikke slå ud af 🙂 ..
Alligevel tænker jeg, at det jo er lidt underligt at tænke på, at jeg allerede nu ved,  hvilke billeder der vil få færrest likes og hvilke billeder der kan få folk til at søge nye græsmarker.

Problemet omkring adfærd træder vel ind, hvis man så forsøger at ændre sig eller sin blog/instagram således,  at den henvender sig til flere mennesker.   Selvfølgelig gør jeg noget for at ramme en bestemt målgruppe og bevare mine læsere – og selvfølgelig er jeg interesseret i at nå ud til flere.
Det vigtigste for mig er at jeg holder fast i mig selv og ikke mister mig selv i processen..

   Kan jagten på følgere og likes blive så stor, at man lader sig påvirke i en sådan grad,  at ens identitet og person ændrer sig?  Og hvad sker der så?  
Og er det udelukkende de sociale medier, som har sat os i denne situation?

Knus Maya <3
Skærmbillede 2014-08-22 16.44.07

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.