Sunde piger ~ Julie Bruun

julie1
Kære læsere, mit navn er Julie Bruun, jeg er 25 år og bosat i Aarhus. Jeg er uddannet fysioterapeut og arbejder deltid på en klinik i Aarhus N. Resten af min tid bruger jeg lige nu på en hel masse forskellige små jobs, som holdinstruktør i Fitness World, underviser Fitness instruktører i både det teoretiske og praktiske. Så er jeg en gang i mellem på job på Råbar i Aarhus, som er en økologisk vagansk rawfood cafe. Jeg er desuden pt. i gang med at tage kostvejleder uddannelsen og har efterfølgende planer om at lægge kost- og træningsprogrammer og køre lidt personligt træning.

Jeg har altid interesseret mig rigtig meget for træning og sundhed, hvilket også viser sig i mine jobs. Indenfor kosten begyndte min interesse for alvor i takt med mit job på Råbar. Derfor besluttede jeg i Januar i år at starte min blog: juliebruunsblog.bloggersdelight.dk. Det er en sundhedsrealistisk blog med fokus på sund kost og træning. Mit ønske med bloggen er at gøre træning og sund kost til en sjov, glad og positiv del af en sund hverdag. Jeg forsøger at skabe motivation og inspiration til en sundere hverdag med en masse træningstips og idéer samt en masse farverigt lækkert og sundt mad. Jeg har selv en meget sød tand og forsøger derfor hele tiden at finde alternativer til de søde sager med sundere versioner.
julie2

Hvad betyder sundhed for dig?
Sundhed for mig er følelsen af velvære. Ikke blot fraværelse af sygdom, smerter og træthed i sin hverdag, men også følelsen af at være glad, ovenpå, fyldt med overskud og have det godt med sig selv og sin krop. Sundhed for mig er altså ikke blot det at spise sundt og træne hver dag, men også det sociale, det at hygge sig med de folk man holder mest af, det at føle sig lykkelig. Desuden mener jeg ikke at man skal leve 100 % sundt for at være sund, jeg spiser selv sundt 80-90 % af tiden, men der skal helt klart også være plads til at nyde livet og spise lige præcis hvad man har lyst til ind i mellem.

Hvornår begyndte du med at træne? Og hvad fik dig til at begynde?
Jeg har egentlig altid trænet, så vidt jeg husker har der aldrig været en periode i mit liv hvor jeg ikke har dyrket motion. Som barn prøvede jeg alle mulige former for sport, men fandt hurtigt ud af at gymnastik fangede mig mest og dette gik jeg til ind til ind til 2.g i gymnasiet. Her synes jeg det passede bedre hvis jeg selv kunne bestemme hvornår jeg skulle træne, hvorfor et motionscenter lå lige til højrebenet. Det har jeg så aldrig forladt siden J Jeg elsker stemningen her, det at folk er så passioneret for det de laver, det at der bare bliver knoklet og svedt igennem (som oftest, der er dælendytme også mange der er der bare for at sige de er der), nå, men især holdtræninger elsker jeg. Det er så dejligt socialt, man er fælles om en ting, musikken kører bare og sådan en time flyver jo bare af sted.
Ind til efterskoletiden har motion altid kun været rent og skær sjov. Det sociale aspekt var den eneste årsag til jeg gjorde det. Dette ændrede sig netop da jeg kom på efterskole, her tog jeg 20 kg. på på det ene år. Herefter blev motion til en fast del af min hverdag og nu var det altså ikke for sjovt længere. Så bare på sommerferien tabte jeg de første 5 kg og så var det ellers lidt en kamp derfra. Nu dyrker jeg stadig motion stort set hver dag, men årsagerne er mange. 1) det er en del af mit job, 2) fordi jeg elsker det, 3) fordi det holder mig sund, giver mig overskud og giver mig masser af energi, 4) fordi det giver mig lov til at spise mere :o) og det kan vi (jeg) jo godt lide.
julie3

 Hvordan spiser du typisk i løbet af en dag? Og lever du efter bestemte kostprincipper?
Det er meget forskelligt hvad jeg spiser på en dag afhængig af om jeg er på arbejde eller render rundt der hjemme. Men en typisk dag kunne se sådan her ud:

Morgen: hvis det er vinter, klart grød med skyr, frugt og bær. Hvis det er sommer spiser jeg ofte chiafrø der har stået i blød natten over, blandet op med skyr dagen efter. Igen toppet med frugt og evt. lidt nødder eller gryn. Har jeg lidt bedre tid, står den ofte på bananproteinpandekager.
julie5
I løbet af formiddagen får jeg måske en stykke frugt og en kop kaffe eller en riskiks med hytteost, æblemos og kanel.
julie6
Til frokost får jeg langt oftest en salat med kød eller fisk og evt. lidt kikærter, bønner eller lignende.
julie7
Om eftermiddagen plejer jeg at træne og får i den forbindelse ofte lidt skyr med frugt inden jeg tager af sted.

julie8
Til aftensmad står den faktsik altid på en masse grønt og noget kylling eller fisk. Om det er som en salat, som wraps, som meatza, en lidt sundere burger, pandekager eller noget i den stil. Men altid godt med grønt.
julie9

Åbenbart spiser jeg også mange blåbær, kan jeg lige se på billederne ;o)
Desuden bliver jeg altid sulten inden jeg skal i seng, det er meget sjældent jeg ikke spiser her. Jeg ved det godt, det er her det er farligt, men kan ikke sove på en sulten mave ;o)

Så lidt skyr med æblemos er altid et hit at falde i søvn på.

 Hvornår spiser du ”usundt”?
Når jeg er til noget, hvor jeg ikke helt selv kan styre hvad vi spiser. Om det er et større arrangement eller begivenhed eller om det blot er når jeg er på besøg hos folk, der har lavet mad. Her spiser jeg altså hvad der bliver serveret og giver også mig selv lov til at nyde det uden at slå mig selv i hovedet bagefter. Mens jeg herhjemme egentlig altid spiser ret sundt, vi har stort set aldrig noget usundt i køkkenet. Heldigvis spiser alle mine veninder stort set som jeg selv, hvorfor vi altid bikser sundt og lækkert mad sammen 🙂

Hvordan kunne en normal træningsuge se ud for dig ?
Mine træningsuger varierer også en smule. Jeg har netop fået lidt flere timer i Fitness World, hvorfor en stor del af mine uge nu foregår med holdundervisning (Stram op og Body fit).

Mandag:
 15 min elastiktræning for overkrop (i forbindelse med mit fys arbejde)
1 times Stram op
1 times Step
Tirsdag:
1 times Step
Onsdag:
15 min elastiktræning for overkrop (i forbindelse med mit fys arbejde)
Ind til nu har jeg efterfølgende løbet en tur, men nu kommer jeg til at undervise i:
1 times Stram op
1 times Body fit
Torsdag:
1,5 times styrketræning for overkrop (i forbindelse med mit fys arbejde) – ret let styrke
Fredag:
1 times Step
1 times Stram op
Lørdag:
1 times Stram op hver anden lørdag og ellers løber jeg som regel en tur
Søndag:
1 times Body fit
Desuden cykler jeg omkring 40 km om ugen for at komme til og fra arbejde, det giver vel også lidt ;).
julie4

 Hvordan motiverer du dig selv til at komme ud af døren, hvis lysten mangler?
Som oftest har jeg jo hold og har derfor ikke et valg ift. at skulle ud af døre, da det er mit arbejde J Dog propper jeg tit en ekstra time på, så jeg f.eks. tager til step eller løber en tur før eller efter mine hold. Det skal der selvfølgelig lidt selv disciplin til for. Men når jeg alligevel skal af sted, er det ikke så svært at overtale mig selv til at bygge lidt mere på.
Ellers sørger jeg for at lave træningsaftale med en veninde, så kommer man automatisk af sted, fordi en venter derovre. Men hvis jeg bare skal af sted med mig selv, motiverer det mig ofte at have et mål jeg er i gang med. F.eks. har jeg for tiden en konkurrence med mig selv om at tage så mange chin ups som muligt eller løbe 5km så hurtigt som muligt. Eller det kan hjælpe at lægge et program inden, så jeg ved hvad jeg skal gå i gang med når jeg er derovre. Jeg synes ikke der er noget mere demotiverende end at stå derovre og ikke ane hvad man skal gå i gang med, så bliver det ofte noget sjusk og jeg vil egentlig bare gerne hjem. En program gør, at jeg kører det hele og slet ikke overvejer om jeg gider eller ej. Det skal bare køres igennem før jeg kan overveje at tage hjem J Jeg synes også at Instagram er en super god motivationsfaktor.

Har du nogle mål i forhold til din træning – og din sundhed i fremtiden?
Jeg har ikke nogle faste mål eller noget bestemt jeg træner op til. Men jeg laver som sagt ofte små mål for mig selv, fordi jeg elsker lidt konkurrence og fordi det motiverer mig at se lidt forbedring i min træning. Det kunne f.eks. være hvor mange pull ups man kan, hvor lang tid man kan ligge i planke eller hvor hurtigt man kan løbe et bestemt antal km. Ift. min sundhed i fremtiden håber jeg bare på at min motivation for sund mad og træning bliver ved med at være så høj som den er i dag. Jeg har aldrig været så sund som jeg er pt. Jeg har det rigtig godt, jeg elsker min livsstil som den er nu og føler mig egentlig rigtig sund, så det vil jeg meget gerne fortsætte med i fremtiden.
julie10

Hvad siger dine venner og familie til, at du lever på den måde som du gør?
Generelt er mine venner, min kæreste og familie selv ret sunde og lever næsten som jeg gør. Måske knap så meget træning, da deres job ikke indebærer lige så meget som mit. Men ift. kosten synes jeg både mine venner og familie er med på at spise sundt når vi er sammen. Alle mine veninder spiser faktisk som jeg, så intet problem at lave lækkert sundt mad sammen.

Hvorfor vil du gerne fremstå som et sundt forbillede på www.mayadroem.dk?
Jeg elsker at kunne inspirere og motivere andre til en sundere hverdag. Det er hvad jeg brænder for og det ses også i alle mine jobs. Jeg synes det er super vigtigt at understrege at en sund livsstil absolut ikke er en kedelig livsstil og en sur pligt. Det gælder både træningen og kosten. Det at træne skal for mig ikke være en sur pligt . Hvis jeg har dage hvor jeg virkelig ikke magter træningen, så lader jeg være. Det skal være en fornøjelse at træne. (Og det ved jeg godt det ikke er hvis man lige er startet med at træne, man skal lige af sted nogle gange før motivationen er der.)
Ift. kosten forsøger jeg at undgå de forskellige kure, hvor man ikke må spise dit og dat. Jeg har ikke tænkt mig at spise efter bestemte planer, men i stedet har jeg gjort sund kost til en livsstil som jeg har tænkt mig at holde altid og som jeg elsker. Der findes virkelig mange alternativer til søde sager og man kan altså virkelig lave mange lækre super sunde retter. Det skal ikke lyde som om jeg aldrig kunne finde på at spise usundt, for selvfølgelig kan jeg det og det skal der også være plads til. Men langt det meste af tiden spiser jeg sundt og jeg synes bestemt ikke det er trist. Jeg er bare dybt imponeret over at man kan få sundt mad til at smage så syndigt :o) For mig er et sundt forbillede en person som lever sundt ja, men som nyder det. En person med en livsstil hvor man hverken skal sulte eller undvære søde sager. En livsstil hvor der er plads til en masse sjov og hygge.

Tusind tak til Maya for lån af hendes søde læsere og fine blog, og tusinde tak til dig som gad at læse med.
I er meget velkomne til at komme over og besøge min blog her: http://juliebruunsblog.bloggersdelight.dk/
og følge med på instagram, hvor jeg hedder @juliebruunsblog

Knus fra Julie Bruun

julie11

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.