Hjemmelavet Nutella

nutella

Uhmmm.. Hvem elsker ikke nutella? .. Her i huset elsker vi nutella så meget at det er umuligt at have et glas stående. Hvis vi har nutella så er den væk på 1 dag, uden at lyve.  Vi køber det i ny og næ fx. til fødselsdage, pandekager eller hygge – men vi prøver at begrænse os.  I dag lavede jeg dog en lidt “sundere” version.  Der er stadig et højt kalorie- og fedt indhold i den, men jeg betegner den som sundere fordi jeg i det mindste ved hvad der er i den – og den primært består af naturlige ingredienser! 🙂  … Det tager ikke lang tid at lave sin egen nutella, men det virker enormt overskudsagtigt 🙂 ..
Det er meget forskelligt hvor “sød” man ønsker sin nutella, denne er ikke så sød som den normale, men man kan smage til med sødme undervejs. 

1 lille glas nutella 
100 g hasselnødder
2 spsk kakaopulver
1 stor spsk kokosolie (flydende)
6 dadler
En knivspids salt
2 tsk honning
4 spsk mælk (vand, mandelmælk, soyamælk)

Tænd ovnen på 200 grader
Først rister du hasselnødderne i ovnen på en bageplade – ca. 8 min.
Kom nødderne i et rent viskestykke og forsøg at fjerne skallerne ved at rulle dem i viskestykket.
Hak nødderne i minihakkeren så længe at det bliver en anelse cremet.
Tilsæt dadlerne og kør videre.
Tilsæt kakao, salt, kokosolie og honning og kør til det bliver en ensartet masse.
Til sidst tilsætter du mælk 1 spsk af gangen,  til du får den konsistens du ønsker.
Smag evt. til med sødme fx. sukrin, dadler, sødemiddel, chokolade etc.
Kom den i en tæt beholder og opbevar den på køl.
NYD den på en nybagt bolle, et stykke knækbrød, på et stykke frugt eller topping på grød.

Knus Maya <3

2014-07-14 15.50.52

4 Comments
  1. Ser alt for mums ud!! 🙂 Det må jeg lave i morgen. hvor længe kan det stå, uden at blive dårligt? Hvis det overhovedet når, at stå så længe 😉

    1. Hej Helle.
      Det forsvinder ret hurtigt 🙂
      Men et par dage på køl tænker jeg!
      I en tæt beholder – nok max en uge 🙂
      Knus M.

Leave a Reply

Your email address will not be published.