Lækker protein banankage

2014-03-31 13.32.23

En skøn opskrift fra gemmerne på en banankage med højt protein-indhold! Måske en kandidat til weekenden hyggen? 🙂

Banankage
3 æg (skal deles i æggehvider & æggeblommer)
3 modne bananer
2 dl glutenfri havregryn
Eca. 50 g hasselnødder
1,5 spsk FiberHUSK
2 spsk Vanille proteinpulver
1 spsk peanutbutter (mums)
2 tsk kanel
2 tsk glutenfri bagepulver
+ Chokolade til overtræk (Ca. 30 g)
Pynt: frysetørrede hindbær, hakkede nødder, tørret banan eller noget helt andet.

Først tænder du ovnen på 200 grader.
Dernæst pisker du æggehviderne stive.
I en minihakker hakker du havregryn og nødder så det bliver fint.
Tilsæt bananerne, peanutbutter og æggeblommerne og kør videre.
Dernæst tilsætter du kanel, bagepulver, HUSK og proteinpulver.
Rør kagemassen forsigtigt sammen med æggehviderne(brug evt. en dejskraber)
Kom hele massen i en bageform fx. en rugbrødsform. Husk papir.
Bag kagen ved 200grader i ca. 45-50min.
(Jeg kom lidt stanniol over min kage da der var gået cirka 30 min så den ikke blev alt for brun ovenpå. Stik i den med en strikkepind eller en tynd kniv.)
Når kagen kommer ud fra ovnen så tag den op af formen, og så kan du med det samme lægge et par stykke mørk chokolade på så det smelter. Fordel det udover kagen.
Tip: Ønsker du en “sundere glasur” – så kan du blande chokoladeproteinpulver med vand og evt. kakao, men det er jo ikke helt det samme 🙂 ….
Drys med lidt nødder eller noget andet.
Lad kagen køle af før du sætter tænderne i den! :-) MUUUUUMS.

Knus Maya <3
2014-03-31 16.46.01

3 Comments
  1. Sikke en lækker fredagskage Maya! 😀 Jeg skal vist snart have udnyttet en spiselørdag til at give den gas med kreativiteten i køkkenet, jeg savner lidt de sunde lækkerier 😀 Bogmærker lige din opskrift og gemmer lækkersulten væk for nu 😉
    Hav en dejlig weekend 😀

  2. Hej Maja. Jeg lod mig friste af din lækre opskrift. Dog synes jeg at blandingen var vildt tør (nødder, gryn, æggeblommer, proteinpulver, osv), så jeg tilsatte 2 dl skuffetmælk (vand kunne nok også havde gjort det). Derudover tilsatte jeg 1 dl kokosmel. Resultatet er blev rigtig lækkert og svampet 🙂 Den smager ret syndigt 🙂

    1. Hej Maja. Jeg lod mig friste af din lækre opskrift. Dog synes jeg at blandingen var vildt tør (nødder, gryn, æggeblommer, proteinpulver, osv), så jeg tilsatte 2 dl skuffetmælk (vand kunne nok også havde gjort det). Derudover tilsatte jeg 1 dl kokosmel. Resultatet er blev rigtig lækkert og svampet 🙂 Den smager ret syndigt 🙂 Den fik forresten 30 min i ovn i en alm fladere bradepande.

Leave a Reply

Your email address will not be published.