Mazarinkage med peanuts, chokolade & jordbær

2015-02-27 21.39.33

Fredag aften stod en på veninde-hygge. I følge min kostplan måtte jeg gerne lave en “protein-kage”.  Der er  et relativt højt proteinindhold i denne kage både fra æg, mandelmel, mælk og nødder.  Jeg ved dog ikke om den kan gå ind i kategorien “protein-kage”.   I hvert fald så er den sindssygt lækker – og smager lidt af marzipan.  Egentligt ville jeg lave en snickers agtig kage, men da både min veninde og jeg råbte i munden på hinanden at den smagte af mazarin tærte – så måtte jeg acceptere at den ikke smagte af snickers! 🙂  ..  Selve bunden er super lækker, så hvis man har travlt kan man nøjes med at beklæde den med chokolade.  Jeg synes dog at det karamel-agtige lag med dadler gør sig utrolig godt.   Jeg håber at I vil prøve denne kage – for den er vildt lækker.  Dagen derpå er den også lækker, jeg kom til at tage et lille stykke til morgenmad…. 🙂  

Bund:
200 g dadler uden sten
3 æg
40 g Kokosfibermel
100 g Mandelmel
20 g sukrin/zero
0,5 tsk salt
30 g usaltede peanuts
1 spsk smagsneutral olie
2 dl mælk/vand
1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver

Fyld: 
100 g dadler
1,5 dl vand
0,5 tsk vanillepulver
1 knivspids salt

Topping: 
50 g Peanuts
150 g Mørk chokolade
+ peanuts til topping

Først blender du dadler og æg sammen og kommer det i en skål.
I skålen tilsætter du mælk/vand og olie.
Dernæst tilsætter du de tørre ingredienser: mandelmel, sukrin, vanillepulver, bagepulver og salt.
Til sidst tilsætter du hakkede peanuts, hvis du kun har saltede peanuts, så undlad saltet i bunden.
Dernæst smøre du en springform med olie/smør.
Fordel dejen i formen og tryk den evt. helt flad med hænderne, så den er lige tyk alle steder.
Bag kagen ved 200 grader ca. 18-20 minutter til kanterne er gyldne.
(bagetider er altid vejledende)
Lad kagen køle af i mens du laver fyldet. 
Fyldet laves ved, at du kommer dadler, vand, vanillepulver og salt i en gryde.
Kog det stille og roligt op, i mens du røre, til du har en ensartet masse.
Fordel fyldet på kagen.
Drys hele peanuts ud på kagen.
Sæt kagen på køl ca. 15 minutter  (sæt noget under hvis bunden er varm).
Smelt chokolade over vandbad.
Fordel chokoladen over kagen og drys med lidt hakkede peanuts.
Sæt kagen på køl til chokoladen er størknet.
Når kagen er klar kan du sætte den på en stor tallerken og skære kanten fri.
Pynt med friske jordbær
Velbekomme 🙂

Skærmbillede-2014-09-27-16.24.49
2015-02-27 21.36.42

2015-02-27 21.37.38

 Kom nu forår og sommer – det er så svært at tage billeder i mørke! 

6 Comments
    1. Hej Louise.
      Jeg har kun erfaring med dem i kasser – de er oftest meget friskere og bløde 🙂
      Hvis det er de andre man har – så har jeg HØRT at man kan lægge dem i vand så de bløder lidt op.
      Men jeg anbefaler de andre – man skal bare huske at tage stenene ud 🙂
      God fornøjelse.
      Kh. Maya

  1. Hej Maya
    Nu har jeg set at dig og mange andre bruger meget dadler i jeres sunde kager. Kommer man til at smage dadlen smag meget? Eller hvorfor bruges det så meget.

    1. hej Louise. Man kan ikke smage dadlerne. De giver bare god konsistens og sødme 🙂 prøv det!

Leave a Reply

Your email address will not be published.