Årets første løbetur

2013-08-22 15.37.21-2

 I dag skete det endelig… Jeg tog mine løbesko på og kom afsted – årets første løbe tur i MARTS.  Jeg har ikke løbet siden slutningen af sommerferien, jeg kan faktisk ikke huske hvornår.

Det er der to årsager til: den første er at jeg blev skadet efter halv marathon – og at jeg under min genoptræning blev grebet af styrketræningen.  Jeg har derfor egentligt været skadefri i lang tid, men jeg kom aldrig til at løbe mere end 5 km efter skaden.  Det stod i stor kontrast til at løbe 21 km og gennemføre mit første halvmarathon.  Jeg indrømmer gerne at jeg jeg fandt det utroligt svært at skulle starte “forfra”.  Derudover blev mine prioriteringer anderledes og styrketræning var det jeg helst ville.  I efteråret og vinteren gik jeg i gang med det projekt at tage på – og det hænger jo ikke særlig godt sammen at dyrke cardio, hvis man gerne vil tage på i muskelmasse.  Derfor lagde jeg løbeskoene på hylden på ubestemt tid.
I dag opstod der en spontan lyst til at komme ud at løbe.  Jeg kæmper pt. med en stor opgave og når man har siddet stille hele dagen er det rart at komme ud. Derudover var det dét skønneste vejr i dag og derfor kunne jeg slet ikke motivere mig til at tage i centeret. 

Jeg havde planlagt at jeg ville løbe 2-3 km for at se, hvordan det gik.  Derudover ville jeg ikke kigge på pulsuret for meget undervejs.  Jeg ville bare løbe med den pace, som kroppen havde det godt med.  Da jeg først kom afsted var det simpelthen så skønt. Så de 2-3 km blev til 5 km.  Jeg holdte et par stop undervejs, både når der blev rødt i lyskryds eller for at nyder omgivelserne.  Jeg har lavet mig en god 5km rute som går både igennem skoven, mindeparken og ud til vandet.
Jeg har ikke planer om at jeg skal løbe en masse nu, men jeg vil gerne gøre det engang i mellem.  Jeg har ikke behov for at deltage i motionsløb eller løbe 21 km igen. Derimod vil jeg bare løbe når jeg har lyst, når vejret er til dét og lytte til min krop undervejs.  Jeg vil rigtig gerne i form til at kunne løbe 10 km uden besvær, men det er ikke et konkret mål som det ser ud nu.
Styrketræning er stadig første prioritet, men jeg håber at jeg engang i mellem kan komme i løbeskoene igen.
Løb er nærmest meditativt og en moodbooster for mig. Derfor er det noget jeg bliver nødt til at skabe plads til i min travle hverdag.  Jeg har virkelig savnet at løbe, det indså jeg i dag. Så mon ikke at I kommer til at høre lidt på løbefronten igen.
Billedet er fra forrige sommer, hvor jeg også var i god løbeform.  Det er nogle af de første billeder der blev taget til bloggen, lidt sjovt at se dem igen! 🙂

Skærmbillede-2014-09-27-16.24.49

2013-08-22 15.54.35

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.