Romkugler med chokolade & hindbær

romkugler

Jeg nyder påskeferien hos min familie på Fanø.  Jeg havde fortalt min mors kollegaer at jeg kunne lave romkugler af dadler- som smagte lige så godt, som de almindelige. Så det var jeg selvfølgelig nødt til at bevise.  Da en af hendes kollegaer ikke kan lide kokos, lavede jeg halvdelen med chokolade og hindbær.  Jeg tænkte først, at det ikke var så romkugle-agtigt, men det smager fantastisk 🙂 … 

Romkugler
(12 stk)
400 g dadler
0,5 dl vand
2 tsk kokosolie
100 g mandelmel
60 g kakaopulver
1 tsk vanillesukker
3 spsk romessens
1,5 dl kokos flager
Pynt: Kokos eller  smeltet chokolade + frysetørret hindbær

Blend  dadler,kokosolie vand, kakao, rom-essens til en samlet masse i en foodprocessor.
Tilsæt vanillepulver,  mandelmel og kokosmel til du opnår den ønskede konsistens
(Tilsæt mere vand,  hvis det er for tykt eller kokosmel,  hvis den er for tynd) 
Sæt det på køl 30 minutter
Tril massen i 10-12  kugler
Rul kuglerne i kokos eller overtræk dem med mørk chokolade og drys med frysetørret hindbær.
Opbevar dem på køl.

Skærmbillede 2014-09-27 16.24.49 Romkugler1

3 Comments
  1. Elsker kage og især romkugler! Nægter at tro de smagter ligeså godt – men er da vist nødt til at forsøge. Synes det er lidt voldsomt mange dadler – de smager ikke at dadler vel?!

    1. Dadler er hovedingrediensen 🙂 – Men synes ikke at det smager af dadler.
      Jeg kn ikke som sådan lide almindelige dadler 🙂 …
      Synes du skal give det en chance! – Bare giv dem lidt ekstra romessens 😉
      Knus M.

Leave a Reply

Your email address will not be published.