Sunde piger ~ Mathilde Mac Donald

Mat1

Jeg hedder Mathilde Mac Donald Alnor og er 21 år gammel. Til dagligt bor jeg i Odense med min kæreste, hvor jeg er født og opvokset. Jeg læser jura på Syddansk Universitet, og arbejder derudover som fitness instruktør og personlig træner i OBBC Fitness. Jeg betegner mig selv som træningsfreak, da jeg bruger ekstremt meget tid på træning, men dette er ikke fanatisk, da jeg træner fordi jeg elsker det, og fordi træning gør mig glad.

Hvad betyder sundhed for dig?
Sundhed betyder for mig træning samt en varieret og sund kost, som skal fungerer i harmoni og balance. Ved balance mener jeg, at en sund kost ikke skal være fanatisk, hvis jeg har lyst til en is på en varm sommerdag, så spiser jeg en is. Sundhed er derudover også at være glad og tilfreds med sig selv. Alle disse faktorer hænger samme. Jeg mener med andre ord ikke, at man er sund, hvis træning, kost og et smilende menneske ikke er tilstede. Selvfølgelig kan alle have en dårlig dag, men i bund og grund er det vigtigt, at man i størstedelen af tiden er glad.

Hvornår begyndte du med at træne? Og hvad fik dig til at begynde?
Jeg begyndte at træne i fitness, da jeg gik i gymnasiet. Jeg har tidligere spillet håndbold, men måtte stoppe, da gymnasiet krævede meget. Jeg måtte i 3.g finde et alternativ til håndbolden, hvilket vil sige noget jeg kunne være rigtig god til, men som var mere fleksibelt. Da jeg så at Fitness World søgte instruktører greb jeg chancen. Siden at jeg blev uddannet fitness instruktør steg interessen for denne verden, og jeg fandt også min søde kæreste Nikolai, som er lige så vild med træning som jeg. Det at vi kan dele interessen om træning og sundhed har ekstremt stor indflydelse på mit sunde liv.

Hvordan spiser du typisk i løbet af en dag? Og lever du efter bestemte kostprincipper?
Jeg spiser som udgangspunkt hvad jeg har lyst til (selvfølgelig med en fornuftig overvejelse). Jeg ved hvad der er godt for min krop, og hvordan den har det når jeg spiser noget som ikke er godt for den. Jeg spiser overvejende sundt, hvilket vil sige en masse grønt, fiberrigt brød, magert kød, fisk, frugt og nødder. Jeg prøver at begrænse mit kulhydrat indtag til 1 gang dagligt, da jeg føler mig oppustet, når jeg spiser for meget kulhydrat – men alt i alt spiser jeg en varieret sund kost.

Hvornår spiser du ”usundt”?
I weekenderne elsker jeg at eksperimentere med sunde alternativer, og det ender tit med, at desserterne bliver sundere muffins med mørk chokolade. Har jeg lyst til noget rigtig usundt, eller er jeg i ude at spise, så nyder jeg de søde sager og spiser dem med fornøjelse. Da jeg træner meget, føler jeg, at jeg kan spise, hvad jeg har lyst til selvfølgelig med fornuftige overvejelser.

Hvordan kunne en normal træningsuge se ud for dig ?
Jeg underviser meget, hvorfor jeg ikke træner så meget selv, som mange folk måske ville tro. Jeg træner meget forskelligt i sommer/vinter perioderne. Om vinteren har jeg stort fokus på styrketræning og om sommeren meget fokus på løb. Nu er vi i maj, hvorfor jeg løber meget. Jeg prøver at komme ud på løbeture 3 gange ugentligt. Sådan ser min træning typisk ud i sommerhalvåret:

Mandag: moderat løb af ca. 5-7 km. & undervisning i OBBC (stram op & cirkeltræning)
Tirsdag: Undervisning i OBBC (stram op & cirkeltræning)
Onsdag: Intervalløb
Torsdag: Egen styrketræning (full body)
Fredag: træningsfri
Lørdag/søndag: Længere tur på 10-14 km.
mat2

Hvordan motiverer du dig selv til at komme ud af døren, hvis lysten mangler?Jeg bliver motiveret af min blog, selvom jeg selv ikke tit vil indrømme det, påvirker det mig, at jeg ved at jeg skal offentliggøre træning – det hjælper mig afsted til dagens træning. Så hvis du har svært ved at komme ud af døren, vil jeg anbefale at starte en blog eller en instagram profil, hvor du offentligører dine træninger. Jeg bliver derudover også inspireret af andre profiler på instagram. Nogle dage har jeg meget lidt motivation, disse dage finder jeg motiverende billeder med tekst på pinterest eller tumblr alla ”you can do it” og vupti, så er jeg ude på dagens løbetur. Jeg husker også tit mig selv på, hvor godt jeg har det med mig selv efter træning, og hvor meget energi, træningen giver mig – følelsen efter træningen kan få mig i gang med træningen.

Har du nogle mål i forhold til din træning – og din sundhed i fremtiden?
Jeg har på nuværende tidspunkt ikke et specifikt mål. I september gennemførte jeg mit første marathon, og hvis det stod til mig skulle det blive endnu vildere, hvorfor jeg har haft TRI i tankerne. Men det kræver tid. Med et jurastudie, job og en blog må jeg indse at jeg har ret travlt. Derfor har jeg valgt at træningen på nuværende tidspunkt kun skal være fordi jeg elsker det, og fordi det er ”Mathilde tid.” Men i fremtiden vil jeg gerne prøve kræfter med triatlon, måske en ironman – det er kun drømme.

Hvad siger dine venner og familie til, at du lever på den måde som du gør?
Heldigvis har jeg som nævnt en kæreste, som er lige så vild med træning, fitness og sund kost som jeg. Jeg ville helt sikkert ikke kunne være sammen med en, som ikke delte samme interesse, da det fylder så meget i mit/vores liv. Min familie syntes at jeg er sej, og bakker mig op i det jeg laver. Jeg er som sagt ikke fanatisk, hvis jeg er ude at spise, hvorfor de ikke finder mig anderledes, hvad det angår. Jeg tager et stykke kage til fødselsdage og drikker et glas vin til den lækre fredagsmad, hvis jeg har lyst.

Hvorfor vil du gerne fremstå som et sundt forbillede på www.mayadroem.dk?Jeg vil gerne være et sundt forbillede på Mayas fantastiske blog, da jeg mener at det er vigtigt at videregive at man sagtens kan være sund på en fornuftig og sjov måde. Jeg syntes hele denne sundhedsverden på nogle områder er blevet skræmmende. Mange søger efter ekstremer (inklusiv mig selv som har gennemført et marathon og nu vil mere end det). Specielt ekstremer igennem kost syntes jeg kan tage overhånd. Vi lever kun en gang, så jeg mener, at det er vigtigt at nyde livet igennem mad, som er en af livets mange goder. Heldigvis har vi mange sunde alternativer, som både kan findes på min og Mayas blog, hvorfor det sagtens kan være sjovt og nemt at leve sundt igennem en balanceret og positiv livsstil.
Jeg er meget beæret over at få muligheden for at dele lidt om mig og mine meninger på Mayas blog. Mit billede på sundhed behøver nødvendigvis ikke at være det rigtige for dig. Husk at fitness og sundhed er en religion, og kun du er herre over, hvordan du ville forholde dig til sundhed.

Hilsen Mathilde
Blog www.mathildemac.dk
Instagram: @mathildemacdonald
mat3

1 Comment
  1. Mathilde Mac Donald er mega sej. Følger hende og er specielt imponeret over det mad, hun får tryllet frem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.