Om at leve på solsiden af livet

Skærmbillede 2015-05-12 15.37.33

At leve på solsiden af livet – og altid se positivt på tilværelsen. Det lyder måske uopnåeligt – ikke desto mindre er det virkelig dét jeg forsøger at tilstræbe.  Jeg fokuserer på de positive ting i mit liv – og det gør mig til et gladere menneske.  Det betyder ikke at jeg er glad og positiv altid – men jeg gør meget for at være dét.  Jeg øver mig i at vende dårlige situationer til noget positivt og på den måde mindske negativiteten i hverdagen.  Det er ikke nemt – overhovedet.  Jeg er kun et menneske og jeg kan også bliver overmandet når hverdagen føles hård, at der sker uventede svære ting eller at omgivelsernes negativitet smitter af.  Det kan være svært at blive positiv fra den ene dag til den anden.  Jeg har dog nogle forholdsregler som jeg forsøger at tilstræbe: jeg brokker mig ikke – for at brokke mig, jeg taler ikke dårligt om andre og jeg taler ikke dårligt om mig selv.   Det lyder måske nemt – men det er det ikke altid.  Det er noget som jeg arbejder med hver eneste dag.
Hvis der er en dag jeg har svært ved at komme ud af sengen, så prøver jeg at komme frem til 3 ting jeg glæder mig til ved dagen.  Det kunne være træning, mødes med en veninde eller en aften på sofaen med min kæreste.  På samme måde kan man efter en dårlig dag prøve at fremhæve det gode ting der trods alt er sket.  Det kunne være tørvejr på cykelturen, et godt tilbud eller at jeg havde en succes oplevelse på studiet.  Det kan være stor og små ting – men ved at fremhæve positive ting – så bliver man mere positiv.
Prøv det – det virker 🙂
Maya

2 Comments
  1. Du har ret!

    For efterhånden nogen år siden, skulle jeg tabe mig temmelig mange kg. Jeg var aldrig rigtig glad og altid lidt ugidelig.

    Jeg læste så en bog af Lene Hansson, hvor hun lagde meget vægt på en holistisk tilgang til tingene. Og der var den ene øvelse bl.a. at man skulle skrive 3 gode ting ned hver dag. Og sammen med en række andre øvelser, kunne jeg mærke hvordan mit humør ændrede sig og blev mere positiv.

    Så kan kun sige at det er det eneste rigtige hvis man gerne vil være mere positiv…

Leave a Reply

Your email address will not be published.