Lækre burgerboller

IMG_7815
I går spiste vi pulled-pork burgere sammen med nogle venner. Derfor havde jeg bagt burgerboller, som jeg personligt synes blev rigtig lækre.  Jeg ved godt,  at denne opskrift er lidt anderledes, end hvad man normalt kan finde på min blog. Dette illustrerer også bare at der ikke er noget i min verden der er “forbudt”.  Selvfølgelig kan man spise burgere en lørdag aften, det er vildt lækkert.  Jeg lavede blot 9 boller af denne portion – jeg vil nok anbefale at man laver ca. 15, da de blev meget meget store.   Selv drengene blev udfordret.  Jeg har desværre ikke et billede af det færdige resultat 🙂 ..

Burgerboller 
50 g gær
5 dl lunken vand
2 spsk sukker
2 tsk salt
2 æg
0,5 dl olie
1,5 dl yoghurt naturel
250 g italiensk durummel
50 g fuldkornshvedemel
ca. 800 g hvedemel
1 æg til pensling
Sesamfrø

Først opløser du gæret i det lunkne vand.
Tilsæt sukker, salt, æg, olie og yoghurt.
Dernæst tilsætter du durummel og fuldkornshvedemel.
Til sidst tilsætter du en passende mængde hvedemel – kom lidt i ad gangen.
Det kan være en fordel at få dejen ud på bordet og ælte den godt.
Dejen skal være smidig og lidt fugtig.
Lad dejen hæve et lunt sted ca. 30 min
Form bollerne ca. 15 stk på en bageplade med papir.
Lad dem hæve ca. 30-45 min på pladen.
Brug en pensel til at smøre lidt æg på – og drys med sesam.
Bag dem i ovnen ved 200 grader ca. 12-18 min.
(bagetider er vejledende).

Maya

3 Comments
    1. Hej Nathalie,
      Det ligger en variant af opskriften på fitfoodrecipes.dk – den skal dog lige rettes lidt til (hvilket gør opskriften meget mere simpel, men lige så velsmagende) Retter den til i morgen!

      Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published.