Jordbær-rabarber kompot (uden sukker)

rabarber
Jordbær-rabarber kompot 
500 g rabarber
1 dl vand
275 g frosne jordbær (eller friske)
1 stang vanilje
1 æble
60 g Zero (sukkererstatning – du kan også bruge sukrin)
Evt. 10 g kartoffelmel + vand

Skyl rabarberne grundigt.
Skær dem i stykker af ca. 3 cm.
Rabarber, jordbær og æble tern kommes i en gryde med vand.
Tilsæt  fyldet af en 1 stang vanille og kom stængerne i (som du fjerner når den er færdig)
Tilsæt sukkererstatning
Lad det simre ca. 15 minutter.  alt efter hvor udkogt du ønsker den.
Hvis kompotten er for tynd kan du røre lidt kartoffelmel og vand og jævne med.
Lad den køle af og komme den på glas, som du har skoldet.
Da kompotten ikke indeholder tilsætningstof kan den kun holde sig et par dage på køl.
Ellers kan du tilsætte melatin og non-oxal

Maya
IMG_7755

2 Comments
  1. Hej!
    Jeg vil bare lige spørge om du ved om man kan opbevare det i plastikbøtter? Og hvor meget man skal bruge af de to tilsætningsstoffer?
    Hilsen Anna😊

Leave a Reply

Your email address will not be published.