Sunde piger ~ Ida Thyrring

11720876_10152877511967665_1602847674_o

Kære læser, Mit navn er Ida Thyrring, jeg er 26 år og bosat på Østerbro i det københavnske. Jeg er uddannet sociolog og arbejder som fuldmægtig i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Stort set hele mit liv har jeg dyrket en sport, men inden for de sidste par år har jeg kastet min træningskærlighed på styrketræningen. I dag er jeg atlet hos Fisker Performance, og målet er athletic fitness til Newcomers i september.

Hvad betyder sundhed for dig?
Sundhed for mig betyder at gøre det, der er meningsfuldt for mig. Jeg har det godt med at gå i seng 21.30, stå op 5.45, spise kulhydrater i stort set alle mine måltider, tage ned og træne en solrig fredag eftermiddag og grundlæggende strukturere mit liv omkring mit atletforløb, fordi det er meningsfuldt for mig. Det giver mig en høj livskvalitet at have så klart et mål og leve den tilværelse, som sådan et mål kræver. Hvis jeg var ulykkelig og ked af at skulle sige nej tak til torsdagskage på arbejdet, hadet at bruge tid hver dag på at pakke taske og lave madpakke og egentlig ikke følte, at den strukturfaste tilgang til kost og træning gav mig en merværdi i tilværelsen, så synes jeg, det ville være usundt at være, hvor jeg er. Ikke dermed sagt, at det altid skal være nemt. Der er masser af dage, hvor det er viljen og ikke nødvendigvis lysten, der må drive mig frem. Men hvis jeg grundlæggende ikke kunne kende mig selv i forhold til min kost og træning, så tror jeg, jeg ville være i gang med et usundt eksperiment.
11749477_10152877491857665_1272632841_n

Hvornår begyndte du med at træne? Og hvad fik dig til at begynde?
Jeg har næsten al den tid, jeg kan huske, trænet og konkurreret inden for min sport. I min barndom og tidlige teenageår var jeg konkurrencedressurrytter. Efter gymnasiet sadlede jeg om og skiftede ponyen ud med fodbolden. Siden blev jeg optaget af at løbe halvmaraton og undervise i spinning. I dag er det min styrketræning, jeg koncentrerer mig om. Jeg begyndte først rigtig at styrketræne for ca. 2 år siden i forbindelse med, at jeg mødte min kæreste. Han introducerede mig til de grundlæggende flerleds- og basisøvelser som fx squat, dødløft, bænkpres og pull ups. Der gik ikke længe, før jeg var hooked. Jeg var vild med den måde, jeg blev udfordret på både i forhold til teknik, kropskontrol og –forståelse. Jeg glemmer fx aldrig første gang, jeg skulle udføre et bænkpres. Det var helt håbløst, for det var som om, min krop selv ikke forstod, hvad jeg ville have den til. Derfor var det også en fantastisk oplevelse, da kroppen pludselig begyndte at fange øvelsen, og jeg egentlig kunne koncentrere mig yderligere om teknikken og kiloene. Det motiverede mig til at fortsætte.
11741778_10152877491877665_1898554340_n

Hvordan spiser du typisk i løbet af en dag? Og lever du efter bestemte kostprincipper?
Jeg lever ikke efter bestemte kostprincipper og har egentlig aldrig gjort det. Lige for tiden er jeg på grund af konkurrencen på en ret struktureret kostplan. Det, jeg spiser, afviger dog ikke meget fra, hvad jeg spiste før mit forløb, men jeg spiser uden tvivl mere. En almindelig dag ser fx sådan her ud:
Morgen: 2 æg, skyr og mandler eller proteinpandekager af 1 banan, 3 æg, havregryn og whey protein pulver
Snack: 20 g mandler
Frokost: 2 skiver rugbrød, hytteost, æg, ca. 200 g grøntsager
Snack: ca. 200 g grøntsager, skyr, 20 g mandler
Aften: 300 g kartofler, 150 g oksekød eller kylling, ca. 200 g grøntsager
Snack: 40 g 85% chokolade og 15 mandler
Efter træning: shake af kulhydrater, whey og kreatin. Derudover tager jeg en række kosttilskud bl.a. fiskeolie, multivitamin, D3 og M3.
11749290_10152877491882665_335941336_n

Hvornår spiser du ”usundt”?
Når jeg spiser noget eller undlader at spise noget, fordi jeg føler mig socialt forpligtet til det. Jeg synes ikke, at rødvin, chokolade eller de populære #blandselvgains (aka bland selv slik) af princip kan kategoriseres som usundt eller sundt (fordi de skaber ”balance”). For mig ligger det sunde eller usunde i motivationen bag at spise eller at undlade at spise det.

Hvordan kunne en normal træningsuge se ud for dig ?
Lige for tiden træner jeg fem dage i ugen og får nyt program ca. hver fjerde uge. De sidste fire uger har mine træninger været opdelt i over/underkrop suppleret med HIIT-cardio.
Så en uge ser eksempelvis sådan her ud:

Mandag: Overkrop og intervalroning
Tirsdag: Fri
Onsdag: Ben og metcon (fx roning, air squat, planke)
Torsdag: Overkrop og intervalroning
Fredag: Fri
Lørdag: AF-runde (pull ups, roning, dips) og ben
Søndag: Overkrop og intervalroning
11748530_10152877491872665_1957467923_n

Hvordan motiverer du dig selv til at komme ud af døren, hvis lysten mangler?Lysten mangler heldigvis sjældent, men selvom den ikke er der, kommer jeg altid afsted. En af mine veninder formulerede det rigtig godt fornyligt. Hun sagde: ”Du er jo helt holdt op med at stille spørgsmålstegn ved, om du skal tage afsted.” Og det er egentlig rigtigt. Jeg tror, min træning på mange måder ud over at være mit frirum og min hobby også er blevet som et arbejde for mig. Nogen dage tager man afsted, bare fordi man skal. Også er den ikke rigtig længere. Egentlig er det jo også meget få ting i livet, hvor det alene kan være lysten, der driver værket.

Har du nogle mål i forhold til din træning – og din sundhed i fremtiden?
På den korte bane er målet konkurrencen til september, hvilket jeg glæder mig helt vildt til.I forhold til fremtiden vil jeg gerne fortsætte med at udvikle mig inden for styrketræning. Jeg elsker at blive introduceret til nye øvelser og blive bedre teknisk. Derudover er der mange elementer fra mit atletforløb, jeg vil fortsætte med at have i min tilværelse, da de uden tvivl har gjort mig sundere også mentalt i forhold til tiden, før jeg startede. Eksempelvis hvordan jeg vil sammensætte min kost og hvilken mængde, jeg vil spise. Det var virkelig en øjenåbner for mig, hvor meget jeg skal spise, hvis jeg gerne vil blive stærkere og nå mine mål.
11756466_10152877491827665_153853177_n
Hvad siger dine venner og familie til, at du lever på den måde som du gør?
Jeg er utrolig heldig, for både min kæreste, familie og venner er yderst opbakkende i forhold til min livsstil. Det har også krævet mange snakke, hvor jeg så vidt muligt har forsøgt at beskrive, hvorfor jeg lever, som jeg gør, og hvad det er, der driver mig. Jeg kan sagtens forstå, at en livsstil som min kan virke fanatisk og ekstrem for andre. Sagtens. Derfor har jeg også gerne villet taget tiden til at forklare mine nærmeste, hvorfor jeg er i det, og de har været virkelig gode til at tage imod.
11721322_10152877491802665_35928706_n

Hvorfor vil du gerne fremstå som et sundt forbillede på www.mayadroem.dk? I min optik kan sundhed ikke sættes på formel. Jeg tror på, der er mange forskellige måder at leve sundt på. Selv repræsenterer jeg én type sundhed, som nogen måske kan blive inspirerede af og andre ikke kan. Og det synes jeg kun er godt. Det er vigtig, at der er plads til at være sund på mange forskellige måder. Derfor vil jeg gerne være et sundt forbillede her på bloggen, da jeg forhåbentlig kan inspirere en håndfuld med den form for sunde livsstil, jeg lever.
Tusind tak fordi du tog dig tiden til at læse med!

Hvis du skulle få lyst til at følge mere med, kan du finde mig på Instagram @idathyrring

Ida

11749510_10152877491817665_278882282_n

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.