Sunde piger: Christine Bonde

11873202_10153565144348620_92002448_o

Hej med jer! Mit navn er Christine Bonde, jeg er 24 år og bor i Randers (nogle få dage endnu i hvert fald). Min kæreste og jeg flytter til København til september hvor vi glæder os til at starte et helt nyt kapitel i vores liv. Til dagligt studerer jeg Global Nutrition and Health og mangler kun at skrive min bacheloropgave som skal forsvares til januar. Jeg er ansat hos Fitnessdk og uddannet instruktør i TRX Suspension Training samt Bodyflow, CXWORX og GRIT (jep, jeg er lidt af en Les Mills freak…). Jeg elsker bevægelse og bruger træning til at give min krop de bedste forudsætninger for at fungere optimalt og være smertefri. Styrketræning og yoga er det jeg er allermest passioneret omkring.

Hvad betyder sundhed for dig?
Sundhed har enormt stor betydning for mig personligt såvel som karrieremæssigt. Føler jeg mig sund, har jeg det godt – fysisk, psykisk, socialt og emotionelt. Når jeg har det godt, har jeg det bedste udgangspunkt for alle andre aspekter i livet. Så simpelt er det. Derudover er sundhed noget jeg beskæftiger mig med hver eneste dag og noget jeg regner med at beskæftige mig med på et professionelt plan hele mit liv. Hvad ordet sundhed betyder for mig, rent definitionsmæssigt, er sværere for mig at svare på. I virkeligheden er det ikke et ord jeg bryder mig ret meget om at bruge, fordi det efter min mening er blevet et modeord vi bruger i flæng uden egentlig at forstå betydningen af. 

Hvornår begyndte du med at træne? Og hvad fik dig til at begynde?

Jeg har altid været aktiv, men startede med at træne i Fitnessdk da jeg var omkring 16 år. På daværende tidspunkt løb jeg meget, men jeg savnede variation og trængte til at bruge min krop på en mere alsidig måde. Siden er min kærlighed til træning og fysisk aktivitet vokset og vokset. Jeg har faktisk altid syntes at det var lidt pudsigt at sige ”Jeg træner”, for jeg har aldrig som sådan trænet til noget… Troede jeg. Jeg træner min krop til livet og ruster den til at komme gennem alt hvad det indebærer. Det er dét jeg træner for.

Hvordan spiser du typisk i løbet af en dag? Og lever du efter bestemte kostprincipper?
Jeg lever som sådan ikke efter nogle bestemte kostprincipper men spiser primært plantebaseret. Økologi og bæredygtighed er noget jeg går rigtigt meget op i. Jeg er utroligt nørdet omkring mad og ernæring – alt lige fra hvordan psyken påvirker vores fordøjelse til hvordan bestemte kombinationer af madvarer optages i kroppen ned til den allermindste biokemiske detalje.
Det er svært at sige hvordan jeg typisk spiser i løbet af en dag, men overordnet kan man sige at jeg altid forsøger at sammensætte et måltid så det 1) består af alle tre makronutrienter, 2) holder mig mæt længe (gerne min. 4-5 timer) og 3) er let at fordøje. Selvfølgelig skal det også bare smage møghamrende godt. I løbet af en dag har jeg som regel fået en greenie (fancy navn for en smoothie primært lavet på grøntsager), en salat (og her mener jeg den store, fyldige og farverige af slagsen) og en form for sammenkogt ret eller wok. Det er faktisk heller ikke unormalt at jeg får et stykke kage af en slags – jep, hver dag. Engang snackede jeg meget, men jeg har lært at jeg fungerer langt bedre på få, store måltider end mange små måltider.
11874784_10153565145233620_1667343366_o-2

 Hvornår spiser du ”usundt”?
Jeg er af den overbevisning, at der ikke er ret meget som er sundt eller usundt i sig selv. Sundhedsværdien i et måltid afhænger eksempelvis af sammensætning, mængde og tidspunkt for indtagelse. For mig giver det simpelthen ikke mening at lave en dikotomisk opdeling af det man spiser.

Hvordan kunne en normal træningsuge se ud for dig?
Det kan tælles på én hånd, hvor mange gange i mit liv jeg har fulgt et fast træningsprogram. Pt. er mine undervisningstimer (GRIT, CXWORX og Bodyflow) det der er mest rutinepræget i min træning. Jeg sætter stor pris på at kunne træne præcis hvad jeg vil præcis når jeg vil. Det vigtigste for mig er, at min træning er varierende, og at den er tilpasset efter hvordan min krop har det og hvad den har brug for. Jeg fungerer allerbedst når jeg i løbet af en uge har styrketrænet, dyrket yoga og gået en masse ture. Gerne hoppet, danset og fjollet rundt. Pretty simple.
11895401_10153565144948620_927340986_o-2

Hvordan motiverer du dig selv til at komme ud af døren, hvis lysten mangler?Først og fremmest tænker jeg på hvor privilegeret jeg er. Det at kunne træne er ikke noget man skal, man noget man kan være heldig at være i stand til. Derudover tænker jeg på det der normalt altid driver mig – alt det jeg får ud af en træning fysisk og mentalt. Nogle dage tænker jeg dog helt anderledes og spørger mig selv om der kan være en grund til, at jeg føler mig demotiveret. Jeg tror på at der er en meget tydelig og vigtig sammenhæng mellem psyken og det fysiske, og nogle dage er det virkelig vigtigt at mærke efter en ekstra gang, da manglende lyst kan være kroppens måde at sige på, at den har brug for noget andet.

Har du nogle mål i forhold til din træning – og din sundhed i fremtiden?
Jeg træner og går op i min sundhed – og dermed samlet set mit velbefindende – for at have det så godt som muligt i så lang tid som muligt. Det lyder måske lidt abstrakt, men for mig er det meget konkret, og det er lige præcis dét der driver mig.

Hvad siger dine venner og familie til, at du lever på den måde som du gør?
Det er faktisk meget forskelligt. De der kender mig godt, synes selvfølgelig at det er skønt at jeg lever som jeg gør, fordi de ved hvor givende det er for mig. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at jeg møder en hel del undren og nysgerrighed (og nogle gange også skepsis) fra folk der ikke står mig så nært.
11899286_10153565145278620_197871709_o-2
Hvorfor vil du gerne fremstå som et sundt forbillede på
www.mayadroem.dk? Jeg vil gerne være med til at udvide opfattelsen af hvad der er sundt. Det er helt fint at have et forbillede, hvis man bruger det til inspiration, og kun inspiration, men der er ingen der er klogere på din sundhed end dig selv. Nu har jeg fortalt lidt om hvordan jeg sundhedsmæssigt lever mit liv på en måde som lige nu er optimal for mig, og forhåbentlig kan det inspirere andre til at finde (eller blive bekræftet i) deres måde.

Tak fordi I læste med 🙂

Find mig her:
Blog: www.christinebonde.dk
Instagram: @christinebonde
Facebook: Christine Bonde Blog
christine5

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.