8. december: Sund brownie med chokolade & appelsin

2014-11-29 19.09.32
Har du endnu ikke prøvet kager med dadler så kan jeg godt forstå at du er lidt skeptisk, men dadler er en perfekt grundingrediens som giver konsistens og sødme.   Jeg håber at I vil prøve den :).. Denne brownie smager lidt af jul – med kanel, appelsin, nødder og chokolade.

Julebrownie
(10-15 stykker)
300 g dadler uden sten
3 æg
0,5 – 1 dl vand (alt efter dadlernes friskhed)
30 g kakao
1,5 tsk bagepulver
2-3 spsk smagsneutral olie
2 tsk kanel
En knivspids salt
40 g mandelmel
25 g kokosfibermel
50 g mørk grofthakket chokolade
50 g hakkede nødder (mandler)
Skallen af en halv økologisk appelsin
Saften fra en halv eller hel appelsin
Glasur (flormelis og vand)
Du kan evt. tilsætte appelsinskal i glasuren også.

Først blender du dadler, æg, olie, appelsinsaft og vand i en foodprocesor.
(Jeg bruger min minihakker og tager lidt af gangen)
Dernæst kommer du dadelmassen over i en skål.
I en anden skål blander du de tørre ingredienser.
Tilsæt de tørre ingredienser lidt af gangen.
Tilsæt til den hakkede chokolade og evt. hakkede nødder.
Kom dadelmassen i en lille form med papir ca. 25 x 25
(Du kan også lave dem som muffins, da skal de have mindre tid i ovnen)
Bag kagen ved 200 grader (alm. ovn)  i cirka 20-25 minutter.
(Bagetider er altid vejlende, så prøv dig frem) 
Lad kagen køle af
Server med nylavet glasur og drys med lidt hakket chokolade og evt. lidt revet appelsin.
MUMS.

Maya

2 Comments
  1. Hej maya. Hver gang jeg bager ‘dadelkager’ bliver de tørre eller gummi agtige, især hvis jeg kommer protein pulver i så er den lige til skraldespanden.

    1. Det lyder underligt 🙂 prøv den der hedder luksus brownie her på bloggen, den er altid god. og husk at købe friske dadler i grønt afd. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.