10 tips: Sådan kan du optimere din planlægning

IMG_8961

Jeg er for nyligt startet hos en fantastisk coach der hedder Kathrine Laursen (Laursencoaching). Hos Kathrine får jeg hjælp til at tackle forskellige problemstillinger i min hverdag.  Kathrine er business og performance coach – men kan i høj grad også hjælpe én på det personlige plan.  Til hver konsultation skal jeg selv komme op med et emne, som jeg gerne vil drøfte.  Til vores indledende samtale handlede det meget om,  at finde ud af om der var en ubalance i mit liv. Hun hjalp mig blandt andet med en øvelse kaldet “livshjulet”, det kan du læse mere om: her.
Til den sidste samtale ville jeg gerne tale om, hvordan jeg kan planlægge min tid bedre. Jeg har ofte følelsen af at have lidt for mange bolde i luften, og altid være 2 skridt bagud. Planlægning er derfor enormt vigtigt for, at det hele går op i en højere enhed. Alligevel har min planlægning ikke været hensigtsmæssig for mig, for det har ofte endt ud i dobbeltaftaler, urealistisk mange opgaver, og manglende tid til at være mig selv.  Jeg er sikker på at mange af jer kender til dét med at man ikke har timer nok i døgnet.  Jeg vil i det følgende komme med 10 tips som kan optimere DIN planlægning. De kommende punkter bygger altså på min coaching session med Kathrine og mine egne erfaringer efterfølgende.Skærmbillede 2015-12-15 12.40.19Sørg for at dine kalendere (iphone, computer mm.) taler sammen.   Det tager ikke lang tid at koble dem sammen, men jeg har lavet mange dobbeltaftaler, fordi de ikke gjorde.Skærmbillede 2015-12-15 12.40.33Vælg den kalender-form der passer bedst til dig: En papirudgave eller en elektronisk version.
Skærmbillede 2015-12-15 12.40.38
Planlæg 1 uge af gangen. Du kan fx. søndag aften planlægge den kommende uge.
Skærmbillede 2015-12-15 12.40.43
 Skriv først ned hvilke faste ting du skal  og i hvilket tidsrum, fx. arbejde, lægebesøg mm.

Skærmbillede 2015-12-15 12.40.51
 Lav derefter en pulje med de resterende opgaver.  Det kan være træning, arbejde, lektier, opgaver, blog-skrivning, møder, cafébesøg, venindeaftaler, biblioteket, købe julegaver osv. osv.
Skærmbillede 2015-12-15 12.40.55
Det vigtigste punkt er så at du skal sætte tid af til de forskellige opgaver. Det aller vigtigste er at du er REALISTISK med den tid, som du har sat af.  Det kommer til at opleves som stressende, hvis du ikke har sat nok tid af. Selvom du håber på at julegaveindkøb til mormor kun tager 30 minutter, så er faktum bare at man er nødt til at indregne kø, udsolgte varer eller at man skal i flere butikker. Det er bare et eksempel på at du er nødt til at sætte lidt ekstra tid af.
Skærmbillede 2015-12-15 12.40.59Udnyt tiden.  Vi har ofte nogen huller i løbet af dagen. Det kan fx. være at vi har en times transporttid i  bus eller tog. Kan vi udnytte den tid med fx. at tjekke og besvare mails, skrive julekort, finde opskrifter til aftensmaden, skrive indkøbsseddel, ringe til bedsteforældre. Men det kan også være at nyde en stund med god musik.Skærmbillede 2015-12-15 12.41.04 Hver fleksibel. Man kan ikke planlægge på denne måde, uden at have muligheden for at være fleksibel. Hvis du har svært ved at starte på en opgave, så undersøg muligheden for om du kan flytte rundt i kalenderen og starte med noget andet. Det vil i sidste ende også gøre dig mere effektiv. Husk også spontaniteten. Der skal være plads til en gåtur med en veninde, et opkald, en tur ud at spise osv.
Skærmbillede 2015-12-15 12.41.08Det er vigtigt at prioritere i opgaverne. Der er måske noget som du SKAL have lavet, hvor du fx. har en deadline. Så derfor kan du evt. planlægge det på en måde, hvor du starter med de vigtigste opgaver. Det kan også være en mulighed at skubbe en opgave eller to til næste uge.  Dog nytter det ikke noget, hvis man konstant skubber opgaverne – fordi det kan virke stressende, når bunken med opgaver ikke bliver mindre.Skærmbillede 2015-12-15 12.41.19Husk tid til dig selv.  Det er vigtigt at kalenderen ikke er fyldt helt op med opgaver. Der skal være tid til alene-tid, kæreste, familie osv.  Som hovedregel har jeg én hverdags aften helt uden planer – og min søndag aften er også hellig.

Du kan læse mere om coaching og Kathrine Laursen: HER. 

Maya

1 Comment
  1. Tak for opslaget! Lige hvad jeg har gået og brudt mit hoved med i tiden! Manglede lige at få det hele samlet som her i dit opslag, dejligt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.