Gratis kostplan til at optimere din sundhed!

12546037_10153783001136745_1084173325_o12272757_10153671763646745_525231620_n
12556961_10153779512991745_1662234517_o

2015-04-10-08.35.44

Først og fremmest: Jeg er ikke kostvejleder.  Jeg har dog en mangeårig interesse for kost og sundhed. Denne plan bygger derfor på mine egne erfaringer.  Forleden tilbød jeg,  at lave en “kostoptimerings-plan” til søde Daniel , som godt kunne bruge en hjælpende hånd. Først gennemtjekkede jeg hans kost -og derefter så jeg på om der var nogle steder han kunne optimere. Det kom der følgende plan ud af. Jeg har dog ændret lidt i den, for at den kan passe bedre til jer også 🙂  .. Jeg har med vilje ikke skrevet mængder på, da vi jo alle har et forskelligt udgangspunkt og mål. Planen ligner meget sådan , som jeg spiser med 5-6 måltider om dagen.  Brug planen som inspiration – det er ikke det endegyldige resultat… Som jeg også forklarede Daniel, så skal det hele ikke blive alt for surt.  Jeg foretrækker selv at jeg vælger én dag i weekenden, hvor jeg får lidt ekstra lækkert. Det kan være vi skal ud at spise eller vi køber slik! 🙂

Grønsager: mindst 600 g om dagen. Gå efter den grove slags: KÅL, broccoli, blomkål, gulerødder – men ALLE tæller.
Frugt: Forsøg kun at spise  1 stk om dagen. + derudover bær.
Drikkevarer: VAND, Danskvand, The, sodavand uden sukker.   – Mindst 2 liter dagligt + ca O,75 til træning.

Morgenmad: (Valgmuligheder)
– Spejlæg + grønsager + mandler.
– Skyr + bær + nødder/kerner ( Du kan evt. blende skyr + bær)
– Bananpandekage: 2 æg + 1 banan + havregryn + proteinpulver  (evt. topping: bær/ og lidt skyr)
– Omelet: Æg + kalkunbacon +  grønsager
– KØD eller fisk + grøntsager + hasselnødder.

Formiddag: (valgmuligheder)
– Humus + gulerødder
– 1 Knækbrød + pålæg eller hytteost
– Grønsager + mandler

Frokost: (Valgmuligheder)
Pålæg (helst fjerkræ) +Rugbrød + Avocado + grønsager
– Fisk +  hytteost + rugbrød + grønsager
– Kød  + Ris/kartoffel + grønsager
Æg + rugbrød + grønsager

Eftermiddag: (valgmuligheder)
– 1 stk. Frugt + mandler.
– 1 proteinbar (Gå efter lowcarb)
– 1 stk. Knækbrød med pålæg/hytteost + lidt grønsager fx. gulerødder
– Lidt kød (Fx. en lille bøf)  + grønsager
– 1 hårdkogt æg + grønsager
– Smoothie: Bær + skyr + vand + proteinpulver

Efter træning:
Proteinshake
– Eller få det til at passe med et måltid 🙂  

Aftensmad:
– KØD/FISK + grønsager + fedtstof til stegning

Aftensnack: Er du sulten?
– Skyr eller græsk yoghurt  m. lidt nødder.
– Et lille stykke sund-kage – Find inspiration under opskrifter.
– Proteinkugler
– 1 lille håndfuld mandler eller andre usaltede nødder.
Du kan evt. lave lakridsmandler eller saltmandler. 🙂

Maya

4 Comments
  1. Ser bedre ud end den kostplan jeg har fået lagt. Kan fu anbefale en til at lægge et personlig kostplan?
    Venligst
    Gitte

  2. Er det fordi jeg er inde på din side via min iphone, at jeg ikke kan se nogle opskrifter under din side “food”??

Leave a Reply

Your email address will not be published.