Hvad er osteopati – og hvordan har det hjulpet mig?

_MG_0629 _MG_0671

Jeg har fået en del spørgsmål omkring osteopati og jeg har flere gange udtrykt min begejstring.  Derfor vil jeg i dette indlæg forklare, hvad osteopati er – og hvordan det har hjulpet mig. Først og fremmest, så ved jeg ikke hvordan min krop havde haft det, hvis jeg ikke havde besøgt Aarhus Osteopati. Det hele startede med en knæskade i forbindelse med mit halvmarathon løb. Jeg havde gået længe uden at kunne løbe og havde smerter ved gang, især på trapper. Efter 2 behandlinger kunne jeg løbe igen!!  Min knæskade var forårsaget af et skævt bækken, og da dét blev sat på plads, var problemet løst. Hvis man blot havde behandlet mit knæ, var skaden formentligt kommet hurtigt tilbage. Det var allerede dér, jeg fik øjnene op for osteopati!

Osteopati er en manuel medicinsk behandlingsform, dvs., at behandlerne i Aarhus Osteopati finder årsagen og behandler udelukkende med deres hænder, viden og undersøgelses- og behandlingsteknikker.
Grunden til, at Aarhus Osteopati´s behandlere er meget effektive, er, at de tager hånd om alle systemer i kroppen, som individuelt eller i fællesskab kan fremprovokere gener og smerter. Formålet med deres behandlinger er at stimulere kroppes helingssystem, så dette bliver i stand til at hele skaden, smerten eller genen.

Hvis du eksempelvis slår din arm, vil den hæve, få et blåt mærke og gøre ondt. Kroppens helingsmekanisme vil derefter blive aktiveret, der vil flyde mere blod i området, og nervesystemet i området vil blive stimuleret for at reparere “skaden”. Inden for få dage vil området ikke længere gøre ondt, hævelsen vil forsvinde, og området vil atter fungere optimalt.
Hvis der opstår en skade, smerte eller gene, hvor kroppen eller forholdene i området ikke er i stand til at reparere vævet, vil det forsat gøre ondt.
Aarhus Osteopati er eksperter i at finde årsagen eller årsagerne til, at kroppen ikke er i stand til at gøre netop dette. Alle systemer – muskel/sene/led system, organsystem, nervesystem, blodsystem, kranio sakral system, psykiske system – er vigtige, da de i samarbejde sørger for, at kroppen fysisk og psykisk er i stand til at fjerne smerten.

Aarhus Osteopati behandler ud fra disse principper:
Struktur og funktion i kroppen påvirker hinanden – altså har enhver struktur (bindevæv/muskel etc.) en vigtig funktion i kroppen, og alle funktioner i kroppen er afhængige uden disse strukturer. Eksempelvis kan en cykel heller ikke køre, hvis dækket er punkteret.

Alle strukturer og funktioner i kroppen hænger sammen – dvs., at hvis én funktion eller struktur har en dysfunktion og ikke fungerer optimalt, vil det have en påvirkning et eller flere steder i kroppen. Eksempelvis, hvis cyklen bliver brugt i en længere periode med flere mangler (punkteret dæk og rusten kæde), går det ud over cyklens funktion som helhed.

Kroppen kan under rigtige betingelser helbrede sig selv – hvis alle systemerne i kroppen fungerer og samarbejder optimalt, kan kroppens helingssystem korrigere skaderne, smerterne eller generne.
_MG_0627-1

Aarhus osteopati har hjulpet mig med utroligt mange forskellige ting gennem det sidste ca. 1,5 år, hvor årsagerne blev fundet og løst. Jeg har blandt andet næsten fået løst min fordøjelses problematik og mavesmerter – så der nu kan gå uger mellem jeg har ondt i maven, hvor det før var dagligt.  Der er blevet arbejdet med mine indre organer fx. nyrer og lever. Jeg har fået mindsket min hovedpine. Jeg har fået behandlet en gammel skulderskade og løsnet for overspændte muskler… Og meget meget mere…   På nuværende tidspunkt arbejder Ivar med mine lunger og vejrtrækning, da jeg har til tendens til at trække vejret  meget overfladisk.  Jeg kender utroligt mange som går hos Aarhus Osteopati, og Ivar er i Aarhus kendt som lidt af en mirakelmand og jeg føler mig altid i de bedste hænder! Så hvis du har en skade eller gener på den ene eller anden måde. Så har dette sted mine bedste anbefalinger.. 🙂 Billederne er i øvrigt taget til deres hjemmeside, hvor jeg sagde ja til at hjælpe.

  www.aarhusosteopati.dk  ★ Email: info@aarhusosteopati.dk  ★  tlf. 29848558 ★  Facebook   ★  Instagram
Maya

_MG_0635-1

Sponsoreret indlæg  – og som altid et udtryk for mine egne holdninger! 

6 Comments
 1. Hej Maya
  Først tak for en super blog.
  Har du nogle råd til, hvordan man finder en god osteopat? Jeg bor på sjælland. hvad skal man holde øje med?
  Vh
  Natasja

  1. Jeg kan kun være enig i din begejstring for osteopati. Jeg har nu gået til 5 intensive behandlinger og føler mig som et helt nyt menneske. Jeg har gået der for mave og fordøjelsesproblemer, nakke og rygproblemer, herunder ofte hovedpine.
   Jeg bor på Sjælland og har gået hos en osteopat i Farum. Kan kun anbefale ham.

Leave a Reply

Your email address will not be published.