Løbesko, løbeskade og løbeopstart!

adidasvsnike

1.Adidas Pure Boost / 2.Adidas Fresh Bounce  /3. Adidas Ultra Boost
/4.. Nike free distance blå  /5. . Nike performance – Flex run  /6. .Nike Free Distance
(Annonce-links)

Jeg har snakket om det et par gange, men nu tror jeg at jeg mener dét: Jeg vil starte med at løbe igen! Da jeg løb et halvmarathon for 1,5 år siden blev jeg skadet, og man kan godt sige at jeg aldrig rigtig er kommet i gang igen..  Jeg mistede fuldstændig lysten, fordi jeg følte mig helt slået tilbage.  Den ene dag løber man 21 km – og pludselig er man ved at dø ved 3km – det er bare så demotiverende!!  Så siden dengang er jeg aldrig rigtigt kommet over 5-7km. Selvfølgelig var det også,  fordi jeg pludseligt faldt pladask for styrketræning, og det var nok ikke sket, hvis jeg ik var blevet skadet.
Løb har været meget lavt prioriteret i halvandet år, og har oftest foregået på løbebånd i forbindelse med styrketræning.  Jeg har ikke løbet hver uge – og tror faktisk ikke at jeg har løbet i 4-5 uger nu. I dag løb jeg så 3 km på løbebåndet – og selvom det var umenneskeligt hårdt, så kom jeg da igennem det.  Tiden skal vi ikke snakke om og jeg er egentligt også glad for at jeg ikke havde pulsur på.
Nu vil jeg altså igang med at løbe igen – og jeg skal også forsøge at gøre det udenfor, hvis vejret er godt.  Jeg er sindssygt glad for mine Adidas Ultra Boost, som endda er sat ned lige nu.  Jeg har nærmest altid løbet i Adidas, fordi de passer godt til min smalle fod.  Hvis man har en bredere fod er Nike rigtig godt.  Jeg har netop modtaget et par løbesko fra Asics, som jeg skal teste – det er jeg mega spændt på! Det skal i nok høre mere om.  Man skal jo aldrig gå ned på udstyr, vel? 🙂  …  Jeg er virkelig virkelig nysgerrig på, hvilke løbesko i løber i – og hvorfor?  Generelt kunne det være fedt at høre lidt om jeres løbevaner; Hvor ofte, hvor længe, hvor langt?
Maya

18 Comments
  1. Altså – jeg løber helt fantastisk i dem. Jeg har jo kun løbet 5-7 km i dem – og det har ikke været noget problem 🙂
   Men jeg tænker umiddelbart også at man skal have mere støtte hvis man løber lang-distance. Det kommer jo nok også an på ens løbestil.
   Jeg løb i den almindelig adidas boost til halvmarathon – og det kunne jeg sagtens. Altså den var fin til de lange ture, den støttede også passend… Men ja, ultra boost er jo en meget meget blød løbesko – men det er også det der gør dem så lækre! Jeg ville nok tage ned i Løberen og få vejledning – jeg synes de er meget dygtige dernede 🙂 ! Kh. Maya

 1. Jeg løber ca 4 x om ugen. Jeg løber i Adidas adistar boost til alm ture og nogle gange hopper jeg i de lette Adios boost, som jeg også har løbet marathon i to gange. Jeg er super glad for dem og har ikke problemer med de er for bløde til lange ture.
  Jeg er spændt på at høre mere om den nye “dame” model.
  Pøj pøj med løbet.
  Hilsen Maria

  1. Det var godt at høre :).. Jeg tror også sagtens at jeg ville kunne løbe lange ture i mine adidas ultra boost.

 2. Jeg løber i Asics J33 – De er fantastiske til mine smalle fødder. Har lige købt mit 3. par (Aldrig gå ned på sko;))

  Jeg har brugt 2015 på at blive skadesfri, så i 2016 må jeg løbe halvmaraton igen. Jeg er på 16 km. nu, så topper liiiige tidligt nok ift. halvmaraton i maj 🙂

  Pøj Pøj med at komme igang med løb til dig 🙂

  1. Kender du noget til Asics Fuzex? 😀 Det er dem jeg skal teste!
   Hvor godt at du er kommet så langt med genoptræningen, ville også gerne løbe et halv marathon igen!

   1. Kender ikke Asics Fuzex, men de ser fede ud:) glæder mig til at læse din test af dem

    Jeg kan anbefale dig at løbe Wings for Life i Aarhus den 8/5. Jeg løb det sidste år og det var virkelig fedt 🙂

 3. Jeg har de sidste 5 år løbet en del, de sidste to år har jeg også løbet 2x halvmaraton. Jeg har mest løbet i Asics Nimbus, der er en neutral sko med super støddæmpning. Jeg har også løbet i New Balance henholdsvis 1080 og 880, den første er ok, men støddæmpningen ikke så god som Asics, 880 bliver aldrig min favorit…. Den sidder ikke super på min fod, som også er relativt smal især ved hælen. Men, Nimbus dem er jeg glad for, det er også den sko jeg har oplevet med mest stødabsorbering i forfoden.
  Jeg har endnu ikke prøvet adidas, men det skal jeg nok nå☺️
  Held og lykke med løbetræningen, mon du har udset dig nogle løb du skal deltage i?

  1. Sjovt – Asics nimbus mener jeg er den min far har løbet i, i årevis 🙂 – han er dog også gået over til adidas ultra sidste gang han købte nye 🙂
   Alle fødder er jo forskellige – så det er godt at udvalget er så stort 🙂
   Jeg har ik rigtigt noget ambitioner med løbet, mit mål er egentligt at få “løbeglæden” tilbage for det første 🙂
   Ellers vil jeg gerne deltage i nogle af de hyggelige “dameløb” og iform løb osv. her i Aarhus 🙂 … HVIS jeg på mirakuløst vis er i en god løbeform hurtigt, så ville jeg elske at løbe Aarhus City halvmarathon… Men jeg tror dog ikke at det er mit mål sådan lige 🙂 … Ville bare gernee op og løbe ca. 10 km med overskud igen.
   God søndag. Kh. Maya

 4. Jeg løber også i Ultra Boost, og jeg synes de er F A N T A S T I S K E! (Har prøvet maaaange forskellige modeller og mærker – men ultraBoost er klart No. 1)

 5. Jeg har netop også bestemt mig for at starte op på løbet igen. Efter jeg for 1,5 år siden flyttede fra Vestjylland til Århus har jeg ikke løbet fast som jeg gjorde før hen.
  Mister dog hurtigt modet, når man ikke kan løbe andet end de korte ture her ved opstart !
  Jeg løber i New balance 1260 V3 men overvejer kraftigt at prøve adidas hvis de har en med nok pronationsstøtte. Må en tur forbi Løberen når SUen tillader det 🙂

  1. Lyder som en god ide 🙂 – synes man får rigtig god hjælp dernede. Kan være du skal have den alm. adidas boost 🙂 .. Eller Adistar!
   Ja jeg kender det godt… Nogle gange tager jeg cyklen til skoven, så er jeg hurtigt dernede hvor det er dejligt at løbe 🙂
   Vi må bare op på hesten… Så er vi snart i god løbeform igen 🙂
   Måske du sku overveje den gratis løbeklub Runaar – kender du den?
   Har jeg overvejet 🙂

 6. Vil vildt gerne igang med at løbe, får bare så nemt skader med mit knæ, så ved ikke, om det er en god ide. Jeg foretrækker at løbe i Adidas, med det er pga min smalle fod 🙂

  1. Hej Justine 🙂 – måske er der en grundlæggende årsag til at du får skader? .. jeg havde fx. et skvæt bækken, som blev sat på plads.

 7. Jeg er blevet tilhænger af Adidas’ løbeskoene, fordi de simpelthen bare sidder helt perfekt og har en vildt lækkert støddæmpende/fjedrende sål. Jeg har en meget smal fod, og bruger størrelse 42 i almindelige flade sko – så i løbesko skal jeg op i en 43. Det er ikke nemt, når foden er smal, og store sko oftest er lavet til brede fødder. Men Adidas sidder perfekt, fordi de er lavet lidt som en sok, som passer til de fleste fødder.

  Jeg startede med at købe Adidas Energy Boost for 2 år siden, og var så begejstret, at jeg købte endnu et par, for så har jeg både til udendørsløbeture og til træning i Fitness World 😀

  Overvejer at investere i et tredje par, for at have nogle stående hjemme hos mine forældre i Tyskland også, da det er ret træls at transportere sko i str. 43 1/3 frem og tilbage hver gang – de fylder ret meget i tasken!

  Jeg er løbet ture på op til 13-14 km i dem, og der har ingen problemer været med manglende støtte eller lignende.
  Det eneste, man måske kan beklage ved dem, er, at de ikke er specielt varme at løbe med i frost og sne, men så kan man tage flere par sokker på 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.