Verdens nemmeste sunde banankage

2016-02-28 16.45.44

Forleden havde jeg besøg af en sød veninde, som skulle hjælpe mig med lidt billeder til bloggen. Jeg lavede derfor en sund og nem kage, vi kunne hygge os med. Den her kage blev utrolig vellykket, på trods af at den er virkelig simpel.  Det er en lille kage – og rækker kun til 2-3 personer. I farten valgte jeg dog at lave en almindelig glasur, men jeg ville foretrække smeltet mørk chokolade.  Den kan virkelig anbefales – og tager nærmest ikke mere end 5 minutter at lave 🙂 ..

Banankage 
2 æg
3 modne bananer
50 g havregryn
50 g mandelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
en kvivspids salt
10 g sukrin

Blend alle ingredienserne sammen.
Kom massen i en rugbrødsform med bagepapir.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Lav en glasur / eller smelt chokolade.
Pynt med blåbær og kokosflager.

Maya

16 Comments
 1. Hej Maya 🙂
  Kan man evt. skifte sukrin ud med Honning? og hvis det er tilfældet.. hvor meget så?

 2. Hej Maya 🙂

  Er det rigtigt, at der slet ikke skal noget væske i?
  Vil prøve at bage den, så undrede mig bare over det.

 3. Kan man undlade sukrin eller bruge noget andet i stedet? Har nemlig ikke mulighed for at købe noget og vil gerne bage i aften 😬😄

 4. Hej
  Kan man eventuelt udskifte mandelmel med hvedemel eller kokosmel uden at ændre på forholdet? 🙂

  1. Hej Amanda. Det er utrolig svært for mig at svare på 🙂 ? – altså, jeg kan jo ik vide det, når jeg ik har prøvet det.
   Så du må prøve dig frem. Kh. Maya

 5. Ved du hvad fordringen på fedt, proteiner og kulhydrater er i kagen pr. 100g evt kalorier.???

 6. Har lige forsøgt at bage denne kage, men det er som om at der mangler mel i den. Kagen bliver ligesom aldrig bagt færdig. Den er stadigvæk smattet og ubagt efter 30 min. Prøvede at give den yderligere 10 min. Uden held. Desværre ikke umiddelbart en opskrift jeg syntes hænger sammen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.