Hvor stor betydning har dit netværk for, at du kan leve sundt?

2015-01-04 13.22.17

Billedet er helt ved siden af – men da jeg ikke lige kunne dele et billede af hele mit netværk, så må i nøjes med nogle pæne blosmter 🙂 …  Indlægget i dag handler om, hvor stor betydning ens netværk for,  at man kan leve sundt. Et emne som jeg synes er enormt interessant.

For mig betyder det enormt meget, at jeg oplever forståelse og opbakning fra mine omgivelser til mit sunde liv. Jeg føler mig egentligt priviligeret over, at så mange i mit liv også selv har en aktiv hverdag – og at det er noget vi kan have sammen.
Mine forældre cykler moutainbikes og min far har løbet utallige hele og halve marathon – og løbet hele mit liv. Min storebror dyrker crossfit og hans kæreste går meget op i fitness og løb. Min egen kæreste træner mange gange om ugen, og af og til gør vi det sammen. Mine to bedste veninder træner begge lige så meget som jeg selv og vi træner ofte sammen. En hel del af mine andre veninder træner lige så. Derudover har jeg fået mange veninder pga. min livsstil, og træner af og til med piger jeg har mødt på sociale medier eller i fitnesscenteret. Jeg synes det er fantastisk at have noget,  at være fælles om, en fælles interesse.  Vi har altid noget at snakke om og kan udveksle erfaringer.

For mig er det vigtigste ikke om de træner eller ej, men at jeg møder forståelse og accept.  Der er enkelte af mine veninder som ikke træner, men det betyder egentligt ikke så meget – for det har de for længst accepteret at jeg gør, og at det gør mig glad – og gør mig til et bedre menneske.

Selvom jeg selv har ansvaret for min livsstil, så hjælper det utroligt meget at jeg ikke er alene om dét. For mig ville det virkelig være svært, hvis jeg blev mødt med modstand og tvivl.

Jeg tror virkelig at det er essentielt med opbakning til en sund livsstil, hvis man fx. står midt i en vægttabsproces eller træner mod et mål.  Selvfølgelig kan man godt gøre selvom man står alene, men jeg tror bare at det er hårdere.  Det er selvfølgelig ikke en undskyld for ikke at gøre dét. Hvis jeg oplevede modstand eller at mine omgivelser var uforstående, så ville jeg forsøge at italesætte, hvor vigtigt det var. Man kan måske ikke forvente at de vil være inddrages i dit sunde liv, men de må acceptere dine valg.

Jeg er virkelig nysgerrig på, om I mærker en opbakning eller måske modstand til jeres sunde liv?  Træner jeres veninder, kæreste, familie?- Og hvad betyder dét for jer ?
Maya

6 Comments
 1. Et super spændende emne, helt sikkert. Og nok fordi jeg selv (desværre) har mødt en del fortvivelse og modstand da jeg valgte at leve vegetarisk og idag nu som veganer. Jeg kan næste frygte at komme til et familie arrengement, da jeg altid skal til at forklare uden egentlig at det egentlig gøre modstanden mindre.

  Men heldigvis i forhold til min syn på sundhed, og min interesse for sundhed, er de fleste rigtig søde og forstående om det – og flere gange bliver de også inspireret eller spørger efter inspiration. Og så bliver mit lille sundhedshjerte altid lige lidt ekstra glad 😉

 2. Jeg er igang med et cut forløb (ikke pga konkurrence) og oplever grundlæggende at folk har stor respekt for den målrettethed, som der ligger i det (og træningen). Men der er også dem, der ikke forstår, at min diæt er tilrettelagt stramt og jeg derfor ikke”bare” kan spise det samme som andre ved særlige lejligheder…

 3. Jeg er den eneste i min familie og vennekreds der går rigtig meget op i træning og kost og jeg synes det gør det meget sværere! Jeg er altid alene til træning og føler ofte jeg skal vælge kæresten, venner og familie fra når jeg tager afsted, fordi det ikke er noget man gør sammen. For det meste er de dog forstående, men synes også det i alt tager længere tid fordi man ikke kan “slå det sammen” eller hvad man siger. Derudover er der både herhjemme og når vi er på besøg en del søde sager, og der skal jeg ofte høre for det hvis jeg takker nej – og så er det også bare sværere at takke nej når det står foran en. Jeg synes dog som regel jeg går det hele til at gå op i en højere enhed, men ingen tvivl om at jeg kunne prioritere mine interesser mere, hvis jeg ikke var alene om dem 🙂 lidt langt indlæg men synes det er et interessant emne!

 4. Jeg er føler mig tit meget alene i mit fintess univers. Jeg er flyttet til odense med min kæreste (som ikke går op i træning) og de venner jeg har fået i odense hverken synes om eller forstår træning. Det er svært ikke at have nogen at træne med eller tale med det om hvor de forstår, hvilket også gør at jeg nok ikke udlever mit fulde potentiale eller i hvert træner så tit som jeg egentlig vil, når veninder trækker for at gå ud og spise eller lignende og kæresten trækker for at se film på sofaen. Og jeg er en pleaser, så pleaser dem ved at sige ja, men dermed pleaser jeg ikke mig selv…
  Virkelig godt indlæg Maya! Noget man ikke tænker meget, men du har virkelig sat nogle tanker igen 😮
  Tak for blog!

 5. Det betyder super meget for mig, at isæt min kæreste også træner en del.. Vi forstår begge at den anden har brug for at komme ned at træne, og det føles aldrig som at man vælger den anden fra.. Jeg tror det er vigtig at have følelsen af opbakning fra sit netværk for at finde en balance i sit sunde liv..

 6. Jeg har stor opbakning fra min kæreste, som gladeligt spiser den sunde mad, jeg laver, og som også er glad for at træne. Min familie forstår det også og tager også gerne hensyn, hvis jeg gerne vil have sundere mad. Min far løber også hele tiden, og mine brødre er også meget aktive. Hos min svigerfamilie oplever jeg dog det modsatte. Når jeg prøver at spise sundt, får jeg kommentarer – til tider spydige. Når jeg så spiser usundt for at undgå det (eller fordi jeg rent faktisk har lyst til et stykke kage), får jeg også kommentarer om, om jeg godt må spise det, når nu jeg skal være sund. Min svigerfar har sågar rykket i mine deller (!). Generelt, føler jeg ofte, at de ikke accepterer, at jeg gerne vil være sund og træne, hvilket kan være hårdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.