Udfordringer ved at leve sundt – og mine løsningsforslag!

2015-07-28 14.34.08

Forleden spurgte jeg på instagram, hvad der var den største udfordring, for at du kunne leve sundt.  Det synes jeg er en enormt spændende diskussion. For hvorfor er det ikke bare nemt at spise sundt? Hvis vi bevidste om de udfordringer der kan være, så har vi også nemmere ved at finde en løsning.  Det ting der gik igen var:

– Økonomi.
– Lysten til det usunde/fristelser
– Manglende variation
– Dårlig mæthedsfornemmelse
– Manglende opbakning fra netværk
– Det sociale element: Hvor usunde ting ofte bliver tilbudt.
– Planlægning
– At være sund, når man er på farten.
– Manglende motivation

Når vi bliver bevidst om problemet eller flere problemstillinger, så ved vi konkret hvad det er vi skal arbejde med. Derfor tænker jeg, at det er en god øvelse at skrive ned, hvad der spænder ben for at du kan leve sundt. Når du ved hvad problemet er, så kan du bedre tage tyren ved hornene, så at sige.  Så når du har opstillet dine problemer – så må du selv komme frem til løsningerne. Jeg vil give korte løsningsforslag på de gennemgående problematikker.

– Økonomi: Er det dyrere at leve sundt? Du kan med fordel købe kød/grønsager fra frost. Gå efter tilbud og handle ind i discount butikker. Generelt er der meget at spare, hvis du handler stort ind få gange om ugen. Læs min guide: “Tips til at være sund på budget”. 
– Lysten til det usunde/fristelser:  Vælg 1 aften om ugen, hvor du må få lidt usundt. Hvis du har lørdag aften at se frem til, så kan du bedre holde det ud i ugens løb. Lækkersulten kan stilles ved sunde alternativer. Prøv fx. mine sundere kager.  
– Manglende variation:  Man behøver ikke at leve af kylling og broccoli. Find inspiration på instagram og blogs – og afprøv sunde opskrifter.
– Dårlig mæthedsfornemmelse: Kød og grønt mætter ikke særlig meget, det vil jeg give jer ret i. Jeg har erfaret at fedtstof er utrolig vigtigt for min mæthedsfornemmelse. Derfor sørger jeg altid for at spise fx. avocado, nødder, eller olie til mine måltider, hvis de ikke indeholder kulhydrater. Derudover går jeg efter grove grønsager som fx. broccoli, gulerødder og kål!
– Manglende opbakning fra netværk: Læs mit indlæg her. Forsøg at italesætte at du har brug for deres accept!
– Det sociale element: Hvor usunde ting ofte bliver tilbudt.  Giv dig selv lov engang i mellem. Men husk, at det ikke er hvad du putter i munden, som gør det hyggeligt. Sørg for at der altid er sunde alternativer. Et lækkert fad med udskåret frugt, nødder osv. kan sagtens danne grundlag for en hyggelig aften! Det handler om at gøre det indbydende! 🙂  .. Og ja, engang i mellem må man hoppe på fredagskagen, bare fordi det er hyggeligt. Lad ikke altid din sundhed gå udover dit sociale liv, for det har en kæmpe betydning at man er sammen med andre mennesker. Prøv at sæt nogle rammer for dig selv 🙂  …
– Planlægning: Er det svært at planlægge sundhed? – Det handler jo om at få det integreret i hverdagens,så det ikke er noget man tænker over. Se muligheder fremfor begrænsninger. Slå transport og motion sammen. Slå veninde-tid og en tur i fitnesscenteret sammen. Tag familien med på en gåtur.  Lav madpakken, mens du laver aftensmad. Lav madpakker til flere dage.. Find en løsning som passer ind i din hverdag – og ja det kan godt kræve planlægning, men sådan er dét! 🙂
– At være sund, når man er på farten: Hver forberedt – og hav evt. din egen mad med.  Derudover findes der uroligt mange nemme og sunde løsninger man kan have med i tasken: Nødder, proteinbarer, en proteinvand, gulerødder, knækbrød osv osv.  Derudover er der virkelig også kommet mange sunde muligheder når man er på farten. 7-eleven har fx. virkelig oppet sig med sunde løsninger, fx. fra Palæo.  Der findes snart heller ikke det sted, hvor man ikke kan finde en salat/sandwich man kan tage med.
– Manglende motivation: Motivation går op og ned.  Vigtigst af alt handler det om at finde DIN motivation og drivkræft. Lad træning og sundhed være sjovt – så er du garanteret mere motiveret for dét 🙂  .. Læs fx. dette indlæg med alle mine motivationstips til at komme ud af døren.

Hvad er din udfordring ved det sunde liv – og hvad kunne et løsningsforslag være, hvis du selv skulle komme med dét? 🙂
Maya

2 Comments
    1. Hej Marie 🙂 Fedt at høre 🙂
      Nej præcis, ik… Så er det bare at stille sine egne undskyldninger op, og arbejde på dem ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.