Hvad koster din sundhed ?

hvadkosterHvad koster dit sundhed? Har du nogensinde overvejet, hvor mange penge om måneden eller ligefrem om året din sundhed koster? ..  Blandt mine veninder er der stor forskel på, hvad vi bruger på sundhed. Det handler både om hvad man bruger direkte og indirekte.  Jeg er derfor utrolig nysgerrig på at høre, hvor mange penge i bruger på sundhed – og hvilke tanker i har omkring det?  ..
Jeg har prøvet at lave et lille overslag over hvad min sundhed koster.  Det er ikke helt eksakt, da jeg i forbindelse med bloggen modtager lidt produkter til test. Dette er derfor et tænkt eksempel, som jeg mener ville være realistisk, hvis jeg ikke modtog noget.   Det er bare for at give et eksempel.

Sundhedsbudget
Medlemsskab i Fitnessworld ca. 249kr pr måned,
All in medlemsskab(så kan jeg vælge 1 gratis produkt hver gang jeg træner)  100kr pr. måned
Kosttilskud fx. proteinpulver, barer, vitaminpiller: ca. 200kr pr. måned
Specifikke bageprodukter fx. sukrin mm:  ca. 100kr pr. måned.
Nyt træningstøj: 300 kr pr. måned
1 par Løbesko: 1200kr om året.
1par træningsko: ca. 1000 kr om året.
Massage: 350 kr hver anden måned.
Fysioterapi/Osteopati: 450 kr hver anden måned
Deltagelse i officielle løb/foredrag: ca. 500kr pr. år.
Træningsmagasiner: et par gange om året: ca. 300kr pr. år.

Pr. år: Næsten 20.000 kr /ca. 1500 kr pr. måned.

Jeg er alligevel overrasket over, hvor mange penge det er på et år. Når det så er sagt, så er sundhed noget jeg prioriterer virkelig virkelig højt. Det er en investering i min krop og min fremtid. Jeg har ikke medtaget mit madbudget, som formentligt også er lidt højere, end hvis jeg ikke gik op i min sundhed.  Jeg tænker, at dette giver et meget fint indblik i, hvad sundhed egentligt kan koste.Nogle ting i budgettet betegner jeg som faste udgifter fx.fitnessmedlemsskab. Der er også flere ting i mit budget,  som er  “luksus-ting” fx. massage og magasiner – og meget træningstøj.  Fysioterapi/osteopai går jeg til for at forebygge skader, men også for at behandle eksisterende småskader. Jeg har altid sørget for,  at ønske mig sundhedsting til jul/fødselsdag fx. træningstøj eller løbesko.  Husk, at dette er et tænkt eksempel – og ikke helt som tingene præcist er. 🙂
Hvor stort er dit sundhedsbudget? Hvilke valg har du gjort i forhold til at bruge penge på sundhed?
Maya

5 Comments
  1. Holy shit.. Tør slet ikke regne mit ud.. Jeg bruger da i hvert fald en del mere på i hvert fald sådan noget som træningstøj og udstyr.. men også bare i dagligdagen.. Det er virkelig dyrt at leve sundt og træffe de sunde valg.
    Vildt fedt opslag, og som altid fed blog👍🏼

    1. Dejligt at høre Theresa 🙂
      Mit er også lidt et tænkt eksempel, da det er klart jeg modtager en del igennem bloggen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.