Sunde piger: Emma Martiny

MG_7204P3130496

Mit navn er Emma Martiny, jeg er 22 år og bor i fine Århus. Til hverdag studerer jeg på Journalisthøjskolen, og så blogger jeg på EmmaMartiny.dk, hvilket jeg har gjort i 6 år – gips! Jeg ser min blog lidt som et personligt livsstilsmagasin, og jeg deler både billeder, tekst, video og lyd (i form af et nyligt startet podcast) om mad, mode, skønhed og iværksætteri samt tanker om det at være en ung kvinde i starten af 20’erne. En af mine store passioner er madlavning, og min første kogebog ”Skønne salater & vidunderligt tilbehør” udkom i 2015. Dette år har jeg to nye bøger på vej – den første bog ”Herlig & ærlig mad” rammer boghandlerne til april. Og nårh ja! Så er jeg også kæreste, veninde, datter, storesøster og alt muligt der imellem 🙂

Hvordan vil du definere sundhed?
Sundhed for mig er balance og god mavefornemmelse. Intet er godt i for store mængder – heller ikke grønkål og yoga – og derfor mener jeg ikke, vi kan dele alt i verden op i ”sundt” og ”usundt”. Hvad, der er den rette balance for os, hvad enten vi snakker mængden af slik, socialt samvær, arbejde, tid på de sociale medier eller noget helt femte, må vi vurdere med vores mavefornemmelse som kompas. Desværre (eller heldigvis, alt efter hvordan man ser på det) flytter den rette balance sig konstant, og derfor må vi blive ved med at lytte og tilpasse os.
P3120255

Hvilke sportsgrene dyrker du? – Og hvad får du ud af at træne?
Jeg dyrker løb og yoga og har gjort det i mange år efterhånden. Løb giver mig, udover god kondition, ro og alenetid, og yoga giver mig fleksibilitet, styrke, dybde vejrtrækninger og sved på panden. Og så får begge dele mit tankemyldr til at holde k*ft 😉

Hvordan spiser du typisk i løbet af en dag?
Jeg spiser tit hjemmelavet müsli med frugt og mandelmælk eller tykmælk til (og måske et blødkogt æg) morgenmad, en kæmpe salat til frokost, en sød og sund snack samt en kop kaffe om eftermiddagen og til aften varierer det meget – som regel er det en kogebogsopskrift, der skal testet. Min kæreste og jeg forsøger at få fisk på bordet mindst gang i ugen, kød højest et par gange og ellers vegetariske retter propfyldt med grøntsager. Jeg har flere gange delt ”en dag i mad” på min blog, hvilket I kan finde: her.
P2140980-1

Hvordan ser en normal træningsuge ud for dig ?
Jeg løber og dyrker yoga skiftevis cirka hver anden dag. Løb er så nemt, fordi det kan gøres over alt, og yoga dyrker jeg enten hjemme på stuegulvet eller på hold i et center.

Har du nogen mål med din træning nu – og på længere sigt?
At holde mig sund og rask, både fysisk og mentalt. Jeg ser ikke min træning som en del af min hverdag, men som noget, jeg gør, for at jeg kan leve et godt liv og passe på mig selv. Lidt som at børste tænder  🙂

Hvad motiverer dig til en sund livsstil?
Motivation er virkelig ikke et problem for mig, fordi mine ”sunde valg” er blevet en vane, og jeg tydeligt mærker de positive gevinster. Har jeg ikke været ude og løbe i flere dage, får jeg lyst til at snøre løbeskoene og lufte hjernen. Og har jeg spist godt med søde sager over weekenden, har jeg lyst til frugt og grønt mandag morgen.

Har du opbakning fra dine omgivelser til dit sunde liv?
Det synes jeg, ja. Måske netop fordi, det for mig ikke er enten eller? Eksempelvis siger jeg sjældent nej, når jeg bliver tilbudt et stykke hjemmelavet kage, men når jeg står i mit eget køkken, bruger jeg aldrig raffineret sukker. Sommetider oplever jeg, at folk synes, jeg er irriterende ”helse-agtig”, men i virkeligheden tror jeg, det handler mere om dem end jeg. Min erfaring siger mig nemlig, at de bruger en hel del mere energi på at snakke om og tænkte på, hvad der er sundt, end jeg gør.
P1290172

Hvorfor vil du gerne fremstå som et sundt forbillede på www.mayadroem.dk?
Jeg er lidt anderledes end nogle af de andre piger, du ellers har præsenteret. De er seje på deres måde, og jeg på min. Jeg gider ikke have sixpack, har valgt klassiske fitnesscentre fra, kunne aldrig følge en kostplan, og så synes jeg (beklager, hvis jeg støder nogen) ærligt talt, at body-fitness/building er ret usmageligt. Jeg siger ikke, at de valg, jeg træffer, er bedre end andres, men den ”sunde balance”, jeg har fundet, fungerer godt for mig i øjeblikket 🙂

Instagram: @emmamartiny
Blog: www.emmamartiny.dk
Facebook: Emma Martiny
MG_9269

4 Comments
  1. Emma er den sejeste jo! Og det perfekte bidrag til at nuancere “Sunde piger” her på bloggen – i øvrigt et super godt indlæg, jeg altid nyder at læse, Maya

Leave a Reply

Your email address will not be published.