At turde, at tage springet – og forfølge sin drøm!

12922294_10153983463521745_1104192159_o
Dette bliver måske nok et, af mine mest personlige indlæg på bloggen. For pludseligt står jeg ved en skillevej; til sommer er jeg færdig som sygeplejerske – og samtidig så giver min blog nogle fantastiske muligheder. Jeg startede bloggen for 3 år siden og har under min uddannelse hele tiden jongleret med mange bolde i luften for at drive en blog, samtidig med at jeg passede mit studie. Under mine praktikker har jeg arbejdet 30timer+, skolearbejde 5-10 timer, og bloggen 5-10 timer ugentligt. Dertil kommer selvfølgelig alt det, som også tager tid for at få hverdagen til at hænge sammen – og 4-6 træninger om ugen.  Det har været hårdt, hånden på hjertet har det været så hårdt, at jeg i perioder næsten ikke kunne se mig ud af dét.  Jeg har haft dårlig samvittighed på så mange områder: Studiet, bloggen, træningen, mit sociale liv – og overfor mig selv.  MEN, jeg kom igennem dét.  Jeg er klinisk sygeplejerske  – og mangler blot at skrive en bachelor, som jeg er i gang med.  Jeg har holdt træningen ved lige – og selvom jeg stadig ikke er så stærk, som pippi, så har jeg en ret sund og stærk krop. Vigtigst af alt – så har jeg stadig min familie, min kæreste og mine fantastiske veninder – og på trods af travlhed, så er der også kommet nye bekendtskaber til.

Jeg har været utrolig glad for sygeplejerske studiet, men det har også været hårdt.  Jeg indrømmer dog gerne, at jeg under de her 3 år flere gange har tænkt tanken: “skal jeg droppe ud?” – og heldigvis var jeg vedholdende nok til ikke at gøre dét.  For selvfølgelig er der en grund til, at jeg i første omgang valgte den uddannelse – og den er at jeg blandt andet har et stort ønske om at hjælpe andre mennesker. Jeg ved, at hvis jeg skal være sygeplejerske så skal det være indenfor børneområdet , for det er der jeg føler mig bedst hjemme

Så dilemmaet består i: “Hvad gør jeg til sommer, når jeg er færdiguddannet?” – for på den ene side, så er jeg sygeplejerske – og på den anden side har jeg lyst til at give min blog en chance for at udnytte sit fulde potentiale.  I denne proces, har jeg haft behov for professionel hjælp – og derfor har jeg drøftet tankerne med min Coach Kathrine. Hun fik mig til at indse, hvad jeg egentligt brænder for at gøre.  Så på en helt almindelig grå og kedelig torsdag besluttede jeg: AT GÅ EFTER MIN DRØM.

Mayadroem – Mayadrøm – Mayas drømme:  Jeg har aldrig tænkt at mayadroem i sig selv var  min drøm, men det har altid været omdrejningspunktet, at man skal gøre dét man drømmer om.  Så til sommer har jeg planer om at udvikle bloggen – og starte op som selvstændig.  Jeg har titusinde idéer, som kan stå i forlængelse af bloggen – og jeg er også sikker på at der vil komme mange nye muligheder.  Jeg tror på, som Kathrine også sagde: At muligheder kommer til os, når vi er klar til at tage i mod dem.
Og allerede samme dag, som jeg tog beslutningen: Så kom der en fantastisk mulighed op. Jeg  kan ikke allerede fortælle om dét nu, men jeg lover at jeg gør det så snart jeg kan. Alligevel vil jeg selvfølgelig gerne opfordre til, at hvis du sidder derude med en virksomhed og tænker, at jeg kan gøre noget for jer, så tøv ikke med at sende mig en mail på: Mayalytzhoeft@gmail.com

Jeg kan godt forstå, hvis dette er svært at forstå. Det er det også for mine omgivelser. For hvorfor læser man i 3,5 år – for så at lægge det på hylden?  Men det gør jeg ikke. Til sommer er jeg sygeplejerske, den titel kan ingen tage fra mig.  Jeg tror helt bestemt at jeg skal arbejde som sygeplejerske en dag, når jeg er klar til dét.  Måske kommer jeg også til at have nogle vikarjobs mm.  ved siden af.  At være sygeplejerske er helt klart en del af min identitet.   – og hvorfor så ikke bare vælge det sikre?
Jeg tror at 9/10 vælger at tage en uddanelse, for derfor at komme ud at arbejde som det med det samme – og sådan havde jeg da også troet at det skulle være for mig.  Men jeg har en kæmpe passion for sundhed, træning og sociale medier – og jeg kan bare ikke lukke den drøm ned uden at give det en chance.  Så det er hvad jeg gør til sommer – giver det en chance på ubestemt tid – og jeg er ved at falde bagover af bare sommerfugle i min mave!!!!
Jeg forstår godt at folk synes det er risikabelt, men vi lever i et samfund, hvor vi ikke bare bliver smidt på gaden hvis vi fejler en enkelt gang – og heldigivis for det. Foruden samfundets sikkerhedsnet, så har jeg også mit eget netværk. Jeg har et godt fundament og de bedste mennesker i mit liv. Jeg har kun noget at vinde!
Jeg håber, håber, håber at i vil tage i mod mine projekter med kyshånd for uden jer var intet af det her muligt.  Så tak fordi, at i læser med – og lad os nu tage ud på en rejse sammen!

Maya

34 Comments
 1. Jeg krydser fingre for dig! Det lyder som den helt rigtige beslutning at forfølge din drømme – og så er det helt ligegyldigt, hvad andre nu måtte tænke 🙂

 2. Følg din drøm kære Maya. Det gjorde jeg selv efter 3 1/2 års uddannelse og blev selvstændig. Jeg er sikker på med din drivkrft, at det nok skl give pote;-)

 3. Hej Maya.

  Jeg er sygeplejerske og havde jeg været i dine sko, så ville jeg have gjort præcist det samme som dig. Vi har valgt et fag, hvor for megen livserfaring aldrig bliver et problem – det tror jeg egentlig ikke, at det er inden for nogen brancher. Vi er så heldige, at der altid vil være behov for sygeplejersker. Hvis du en dag vil “tilbage”, men føler, at du er kommet for langt væk fra klinikken, så kan sygeplejerskeuddannelsen, som jeg anser for en grunduddannelse, kombineres og udvides i utallige retninger.

  Jeg ønsker dig held og lykke!

  1. Hej Anette. Hvor er det dejligt at høre!! 🙂
   Jeg er også sikker på at jeg altid kan komme “tilbage”. 🙂
   Jeg har også en lille drøm om at blive sundhedsplejerske en dag så vi må se hvad der sker 🙂

 4. Jeg tror slet ikke du forstår, hvor meget det her indlæg betyder for mig. Det lyder underligt, ikke desto mindre er det sandt. Jeg bliver færdig som folkeskolelærer 30. juni i år – den dag vil jeg stå og tænke, at jeg har været på skolebænken i 17 år uden pause – og den pause, den trænger jeg til.
  Den tanke er bare ikke helt acceptabel, når man taler med folk! Det, man bliver spurgt om, er: Nå, hvor søger du så henne? Hvis jeg siger: Ingen steder, for jeg ved ikke hvad jeg vil – så kigger det jo på mig som var jeg faldet ned fra Månen.
  Jeg har altid gerne villet lære og udvikle mig selv. Jeg elsker børn, elsker dialogen med dem, elsker at kunne give dem værktøjer til at lære nyt – men jeg vil gerne selv lære endnu mere, og at stå 22 år gammel, og skulle arbejde som lærer ind til jeg er 72, er ikke noget, jeg kan se mig selv i. Tak fordi du viser, at det er helt okay at jeg har det sådan – at jeg ikke er den eneste. Du er et meget, MEGET inspirerende menneske!

  (Ps, så har jeg faktisk set dig et par gange, da du stadig gik på UC i Esbjerg – der går jeg nemlig!)

  1. Hej Nana 🙂
   Helt ærligt… Jeg synes sku det er helt i orden! 🙂
   Du er kun 22 – livet er fanme langt, og man får jo først lov at gå på pension når man skal slæbes derfra…
   Så jeg synes det er helt okay at tage en pause… Trække vejret helt ned i maven, og finde ud af hvad det er man vil!
   Forhastede beslutninger er sjældent gode… Så mærk efter!
   Jeg er sikker på , at du finder ud af hvad du gerne vil 🙂 – Spørg dig selv “Hvilket liv drømmer jeg om?”
   Og tak for de søde ord 🙂
   Knus Maya

 5. Hvor er det sejt du tør gøre det! Jeg håber virkelig det kommer til at gå godt for dig, ønsker dig alt held og lykke!
  Og selvfølgelig ser jeg meget frem til hvad der kommer til at ske her i fremtiden x

  1. Hej Anne.
   Det er med skælven i stemmen… men jeg gør det… jeg tør!! 🙂
   Tak for dine søde ord. Fremtiden bliver så spændende. Jeg glæder mig til at dele alt med jer.
   Knus

 6. Jeg vidste det ☺☺☺
  Det gør mig så glad, for du er en af de bloggere der er meget passioneret omkring sundhed, træning og mad. Derfor synes jeg det er ideelt at du giver det en chance ☺ plus, hvis du i værste tilfælde ikke kommer til at bruge uddannelsen, så har du oplevelsen og udviklingen af dig sig med i bagagen som altid vil være med dig ☺☺
  Held og lykke med det. Glæder mig til at høre mere om det

  1. Hej Victoria! Åh lige sådan en besked der kan få mig til at tro på, at det kan lade sig gøre!!! 🙂
   Jeg ved virkelig at jeg har meget meget mere at byde på, når jeg kan bruge mere tid på dét!
   Jeg glæder mig SÅ meget til at se hvad det kan komme til at betyde for mig, bloggen – og jer!
   Og ja, uddannelsen kan ingen tage fra mig. Jeg har lært en hel masse, også ting som jeg kan bruge!
   Tak fordi du læser med!
   Knus Maya

 7. Hej Maya
  Hvor er det fedt at høre. Nu har vi fulgt dig i lang tid, og det er dejligt at se, at du også går selvstændigt nu.
  God vind fremover. Vi glæder os til at høre, hvad dine projekter kommer til at gå ud på. Det kunne være fedt at lave noget samarbejde i fremtiden.

  Med venlig hilsen Clara & Christina
  FoodWithBenefits

  1. Hej Christina og Clara 🙂
   Tusinde tak, det er altid dejligt med opbakning!! 🙂
   I kan jo altid sende mig en mail, hvis i har nogle tanker 🙂
   Knus Maya

 8. Hvor er du sej og hvor er du modig. Jeg kan så meget følge dig i dine overvejelse for og imod. Selv skiftede jeg 1/4 fra et trygt og sikkert pædagogjob til et mere usikkert job (både mht. opgaver og økonomisk) som .. tja.. jeg ved ikke engang hvad jeg “er” mere udover at det er inden for træning på en eller anden måde. 🙂

  Jeg er meget tryghedsnarkoman, så det har taget mig rigtig lang tid at samle mig mod til at tage springet. Men som du, så kunne jeg bare mærke, hvad jeg brændte for. At jeg var nødt til at prøve det.

  Og som andre også har kommenteret, så kan ingen tage uddannelsen fra mig.

  Jeg er sikker på, det bliver godt for dig <3

 9. Det bliver så godt for dig, selvfølgelig skal det prøves , hvis ikke det var nu ,hvornår så , bare klø på søde maya 💚🍀

  1. Tak søde Faster <3 🙂
   Den her mulighed er simpelthen for god, til at lade ligge!
   Jeg håber, at vi snart ses! Knus

 10. Søde Maya, hvor er du sej!
  Jeg tror lidt, at jeg har det på samme måde som dig 🙂
  Og hvor er det vigtigt, at man følger sit hjerte – ellers vil man altid fortryde! Og du har helt ret, sygeplejerske bliver du nu engang, og det kan ingen tage fra dig! 😉 Jeg glæder mig til at følge dig i, hvad der skal ske! 😀

  Kh. Caja

 11. Er helt tosset med at følge med i dit liv og meget inspirerende. 😜. Selvfølgelig skal du følge dine drømme. Følelsen af at have fortrudt ville være så ærgeligt. Jeg har selv tænkt på at følge min drøm om at rejse noget mere når jeg er færdig uddannet, så du er ihvertfald ikke alene om den tanke 😀

 12. Wow 👍 Sådan 👍 Sikke en dejlig overraskelse .. Elsker bare at følge med hos dig og være en del af dit univers.. Som nu bare bliver større ❤️😊❤️ Hvor er det skønt for dig at din DRØM går i opfyldelse. Sender dug det største tillykke- med- beslutningen- knus 😘 HELD OG LYKKE 😘

 13. Hvor er det stort, modigt og sejt! Alt held og lykke herfra <3 Du er altid velkommen til at hive fat i mig, hvis du vil lave gensidige samarbejder eller netværksdelinger. Kh Cathrine (Cathrine Yoga) <3

 14. Hvor er det vildt og SÅ sejt, at du bare følger din drøm – stor respekt! Jeg er sikker på, at det nok skal gå dig rigtig rigtig godt – jeg glæder mig i hvert til meget at følge med! 🙂
  Held og lykke herfra <3

 15. Nej, hvor er det bare spændende! Jeg ser utroligt meget frem til at se det udvikle sig. Endnu mange tak for en virkelig skøn og inspirerende blog!
  Jeg er lidt i samme båd, hvor jeg pt læser på et studie, som jeg bestemt synes er så spændende og brugbart og en kæmpe del af min identitet. Samtidig har jeg svært ved at se mig selv lave det samme resten af livet. Der skal udfordringer til og ultimativt skal vi jo gå efter det, som gør os mest lykkelige!
  Hvor er det stærkt at du følger drømmen. Det kræver mod! Og tak fordi du deler med os 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.