10.000 skridt om dagen

12959354_10153985602926745_46034099_o

Går du 10.000 skridt om dagen?  Sundhedsstyrelsen anbefaler at voksne går 10.000 skridt dagligt, hvilket er ca. 100 minutter’s rolig gang om dagen. Nogle dage når jeg nemt 10.000 skridt, faktisk går jeg af og til 20.000 skridt på en almindelig dag. Hvis jeg kun har gået 5000 skridt, motiverer uret mig til at gå en ur eller tage en omvej hjem. Efter jeg er begyndt at tælle skridt tager jeg sjældent min cykel. Aarhus er en god by – for man kan jo altså gå til alt.  Vi bor meget centralt – og tæt på vand og natur. Jeg elsker at gå ture – og lokker ofte mine veninder, familie eller min kæreste med ud at gå. Heldigvis synes de også at det er dejligt at komme ud, det er som om man snakker endnu bedre når man går.
Faktisk er det sådan at mit ur øger mit mål en lille smule hver dag.  Hvis jeg så ikke når det, så sætter den målet lidt ned igen.
Uret er forresten garmin forerunner 235 med optisk pulsmåler, som altså kan måle puls på håndleddet. Find det her. 

Tips til at gå flere skridt
★ Skridttælleren er motivation i sig selv. Hvis du ikke har et ur med skridttæller, så prøv fx. app’en “Moves”.
★ Alle skridt tæller: Så husk at have den på når du støvsuger og går ned med skraldet.
★ Sæt et mål. fx. 10.000 dagligt
★ Fællesskab: Udfordre dine kollegaer på jobbet eller dine veninder, til at se hvem der går flest skridt.
★ Stå af bussen 1-2 før du egentligt skal.
★ Brug gang som transport-middel. Er der mulighed for at gå til og fra job?
★ Tag trapperne – fordi det også tæller som skridt.
★ Husk skridttælleren på jobbet. Er du fx. sygeplejerske? Tjener? eller noget andet.. så kan du godt regne med at gå mange skridt mens du er på jobbet.
★Omveje: Hvorfor tage den direkte hjem? .. Hvorfor ikke lige gå bare en 10-15 minutters omvej ?
★ Start dagen med en gåtur. Stå 30-45 min før op, og nå ud på en skøn morgentur.
★ Gå en tur i frokostpausen med en kollega.
★Gå en tur efter aftensmaden.
★ Løb en tur – fordi det giver rigtig rigtig mange skridt.

Maya

4 Comments
  1. Jeg arbejder som tjener og får virkelig mange skridt i benene den vej. Derudover har min kæreste og jeg en fast tradition, om at gå aftentur hver aften. (bor i Aarhus og starter ved Scan og går så ned langs åen, forbi magasin og ned til Dokk1, og går så op til politistationen og så igennem strøget op til banegården – og så op til føtex og ned forbi Scan.) Den tur giver mig ca. 5000 skridt – og jeg tager den uanset om jeg har gået 200 skridt den pågældende eller som i dag, hvor jeg allerede havde gået 15000 skridt, da vi gik hjemmefra.
    Det er nemlig ikke kun for skridtenes skyld (længere!). Det er så dejligt, at snakke om dagen på den måde.

    Min bedste dag siden jeg er begyndt at tælle er 23.000 – og jeg har også dage under 1000.

Leave a Reply

Your email address will not be published.