Mandelmarengs med rabarberskum & danske jordbær

11657446_10153391108841745_1419984458_n

Mangler du en skøn sommerkage?  … Rabarber sæsonen er på sit højste, og de første danske jordbær er kommet. Denne kage er super lækker og nem at lave – og altid et hit!

Mandelmarengs 

200 g sukker
200 g hakkede mandler (med skal)
4 1/2 pasteuriserede æggehvider

Rarbarber skum
300 g rarbarber
160 g rørsukker
1 spsk kartoffelmel
Kornene fra en vanillestang
1/2 liter piskefløde pisket til flødeskum

Topping
500 g jordbær
Evt. 100 g hakket chokolade

Først tænder du ovnen på 175 grader.
Pisk hviderne stive og tilsæt derefter sukker og pisk lidt mere.
Vend derefter de hakkede mandler i æggehviderne.
Fordel massen i en tærteform eller en anden form (beklæd den med bagepapir)
Bag bunden i ovnen 25-30 minutter og lad den køle helt af.
Skær rarbarberne i ca. 2 cm store stykker og fordel dem i et fad (husk bagepapir).
Drys med sukker, kartoffelmel, vaniljekorn og bag dette i ovnen i 30 minutter og lad dem køle helt af.
Vend rarbarbermassen i flødeskummen.
Fordel rarbarber skummen ovenpå mandelbunden
Pynt med bær, chokolade og evt. hakkede nødder

Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.