Søvnbesvær, migræne, urolige ben – mangler du magnesium?

2015-06-08 15.56.58-1
Lider du af søvnbesvær, migræne, eller urolige ben? Så læs nærmere her… Magnesium er et nogen steder overset mineral, som har utroligt mange gavnlige egenskaber. Nogle er nødvendige for at vores krop kan fungere, andre er blot gavnlige. Jeg har haft stor effekt af magnesium i forhold til søvnbesvær. Faktisk virkede magnesium bedre på mig end reel sovemedicin. Sovemedicin kan man også blive ret afhængig af, og det er derfor ikke noget man bør rode sig ud i medmindre dén er helt gal! Magnesium kan forbedre restitutionen så jeg er hurtigere klar til at træne igen. Jeg oplever også at magnesium minimerer oplevelsen af PMS – og især den hormonelle hovedpine. Jeg har taget et tilskud fra Purepharma M3, ca. 30 min før sengetid. Jeg har taget 300 mg – og hvis jeg har haft en periode med dårlig søvn, har jeg øget til 400mg. Hvis du undre dig over billedet af spinatpandekager, så skyldes det at spinat har et højt indhold af magnesium(find opskrift: her). Måske har du magnesium mangel – som mange kvinder har. Selvom ovenstående er et uddrag for mine egne erfaringer, så er der god evidens for at magnesium blandt andet kan være nødvendigt og fordelagtigt for følgende:

Magnesium – Nødvendige og gavnlige effekter
Indgår i over 300 enzym processer i kroppen
Mindsker træthed og udmattelse
Bidrager til normalt energistofskifte og nervesystemets normal funktion.
Kan give en god og dybere og søvn – og kan anvendes ved søvn besvær.
Magnesium kan være medvirkende til at forebygge knogleskørhed
Kan hjælpe mod urolige ben “restless legs syndrome”
Kan mindske “kramper”
Kan mindske migræne-symptomerne, især ved hormonel udløst migræne (ved menstruation)
Kan mindske PMS -gener
Medvirker til at regulere blodtrykket
Hjertet har brug for magnesium

Gode kilder til magnesium
Grønne grønsager – prøv fx. mine spinatpandekager: HER
Kål
Gulerødder
Hørfrø
Rosiner
Havregryn
Mandler
Pinjekerner
Brune Ris
Bulgur
Rugbrød
Peanuts
Kikærter
Brune bønner
Nutella (Dagens gode nyhed 100 g giver dig 130 mg magnesium)

Det kan dog være svært udelukkende at spise sig til nok Magnesium – og du kan supplere med et tilskud.  
Jeg tager det 30 min før sengetid. Jeg foretrækker M3 fra Purepharma: HER.  Som også indeholder B6 og Zink.

Normaldosering er på 3-400 mg om dagen, men hos atleter sportsfolk eller hvis man er præget af fx. migræne så kan det være fordelagtigt at øge mængden. Jeg vil dog ikke rådgive om dosering! 🙂 

Maya

Referencer
M3 Magnesium
10 gode magnesiumkilder
Magnesium – det oversete mineral
Helsenyt

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.