“Må du godt spise dét?”

13000568_10154010489581745_1029206361_o

“Må du godt spise dét?”  … Er en af dé sætninger som kan få mit blodtryk til at stige. Ja selvfølgelig, jeg må spise præcis hvad jeg vil. Bare fordi jeg er fitness/sundheds-blogger – og generelt set går op i sundhed, så spiser jeg stadig hvad jeg har lyst til. Jeg er sikker på, at der også er nogle af jer som kender til dét spørgsmål. Det er som om, at fordi man lever sundt – så er man forpligtet til at springe kagen over. Det er jeg altså ikke enig i. Der er ikke nogen som skal bestemme om jeg “MÅ” spise noget bestemt og det bliver et problem for mig, når andre gerne vil tydeliggøre deres fordomme om mig på dén måde.  🙂

Min kost er på ingen måde særlig restriktiv – overhovedet ikke faktisk: ALT er tilladt! Har jeg lyst til slik, så spiser jeg slik. Har jeg lyst til kage, så spiser jeg kage. Sådan vil jeg gerne have, at det skal blive ved med at være. Jeg har ikke lyst til at spise kage og slik hver eneste dag – så for mig er det ikke noget problem; jeg kan sagtens “styre” det.  Jeg nyder friheden ved at kunne spise præcis, hvad jeg vil. Jeg ved ikke om det er fordi, at folk bliver overraskede når jeg bestiller pizza eller en burger? – eller om de mener , at jeg ikke burde spise dét?

Bare fordi man går op i sundhed – så er det ikke ensbetydende med, at man skal leve af udelukkende kylling og grønsager.  Jeg træner ret meget, men selv med en mindre træningsmængde kan der sagtens være “plads” til slik og kalorietæt mad. Man tager ikke på af at spise slik, kage etc. et par gange om ugen, dét gør jeg i hvert fald ikke. Det handler naturligvis om mængder.

Jeg får også nogle gange i samme forbindelse spørgsmålet: “Hvor mange gange skal du så træne i dag?”, mens man sidder med tænderne i et stykke pizza. Jeg skal træne præcis lige så meget, som jeg havde tænkt mig at gøre før jeg spiste det, hvilket formentligt bare er enkelt gang. Jeg øger ikke træningsmængden, fordi jeg har spist noget som i nogens øjne er “usundt”. Regnestykket går altså op alligevel i min optik. 🙂

Det kan godt være at det ville være noget andet, hvis jeg havde et mål om at tabe mig – eller et træningsmål af en art. Lige nu har jeg dog ikke nogen mål på den front, så jeg nyder nu egentligt bare “sommeren”.

Det som egentligt er essensen af dette indlæg er at vi ikke behøver at sætte folk i bås.  Jeg ønsker nogle gange, at vi var mindre fordømmende overfor hinanden. Der er ikke nogen som skal bestemme hvad du må og ikke må spise.   🙂
Maya

1 Comment
  1. Ha ha hvor jeg kender til det. Med en uddannelse indenfor sundhed og ernæring er folk der inviterer på mad meget nervøse over om de kan lave en sund nok mad. Desuden får jeg kommentarer som “spiser du hvidt brød” og ” drikker du light sodavand”. Men jeg spiser alt,!men i rette mængder tilsat motion, hvilket ligeså er sundhed for mig 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published.