Dét spiser jeg ofte til frokost!

2016-07-04 10.47.44

Jeg er blevet spurgt, hvad jeg typisk spiser til frokost. Så i dag vil jeg lige viser jer hvad jeg spiser nok 7/10 x til frokost, så dette er en  “typisk Maya-frokost”.  Den er helt perfekt både til madpakken og til at spise hjemme. Hvis jeg har det med som madpakke, så  koger jeg æggene i stedet, og avocadoen skærer jeg naturligvis først når jeg skal spise dén. Ofte vil jeg også spise lidt gulerødder on the side.

Frokosten består af:
–  2 stykker Aktiv protein rugbrød
– 1 avocado med chiliflager og salt
– 2 spejlæg stegt i lidt raps olie og frisk basilikum.

For sjov har jeg lige tastet den ind (jeg tæller ikke kalorier):  506 kcal, 26 g kulhydrat, 35 g fedt, 26 g. protein, 15 g fiber og 3 g sukker.  – Dette er i min optik et utrolig fornuftigt måltid med et højt indhold af protein, gode sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler.  Derudover indeholder måltidet ikke meget sukker.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre lidt om jeres madvaner. Så hvad spiser I typisk til frokost?  🙂

Maya

9 Comments
 1. Den ser yderst lækkert ud din frokost 🙂 – hvis man bare havde muligheden 😉

  Den tvunge kantine-ordnig på arbejde gør at min frokost tallerken cirka ser således ud:
  Et smut i salatbaren efter revet gulerod, Agurk, eddemamme bønner og tomat. Hvis der er sprød blomkå så også det.
  Dertil en skive rugbrød med pålæg – evt hapset fra den varme buffet ex kylligelår eller græsk frikadelle.

 2. Jeg får typisk 300 gram grønt med et stort kyllingebryst og en avocado. Min krop reagerer (desværre) bedst på en low carb-kost, så jeg har udskiftet mine normale rugbrødsmadder. Jeg er lidt ked af mit høje kødforbrug, men det er bare ikke nemt at få mange plantebaserede proteiner uden samtidig at få mange kulhydrater.

 3. Hej! Er lidt nysgerrig om, hvordan du lige får dig sneget til at skære en avokado i offentligheden – har du et skærebræt med? Sorry for det dumme spørgsmål, og god weekend når du når dertil!

  1. Altså – hvis jeg har det med – så skærer jeg det bare med en alm . smør kniv på min tallerken.. Det synes jeg går fint 🙂 – bliver dog ik så pænt som her 😉
   Hilsen Maya

 4. Hej maya! Har tænkt på at sige det her længe, men det virker som så åndssvag en ting, dog irriterer det lidt min læsning af din ellers gode blog 😉 du skriver næsten altid apostrof over e’rne hvilket man altså ikke skal, som sagt forstyrrer det øjet helt vildt når man læser det haha. Er ikke helt klar over de “regler” der er for apostrof (é) men tænker man må kunne finde dem et sted. Bare et godt råd 🙂

  1. Hej E 🙂
   Der er ikke regler for hvornår man skal bruge accenttegn, men jeg gør det for at markere trykket på et bestemt ord/bogstav.
   Jeg er ked af, hvis jeg bruger det for meget. Det er måske en vane 🙂
   Tak for input. Hilsen Maya

 5. Hej Maya.. 🙂 Først – fantastisk blog og har et dejligt indtryk af dig!!!!!!:) derefter – jeg er lidt nysgerrig på at høre hvorfor du vælger aktiv proteinrugbrød fremfor almindelig rugbrød som er mere “naturligt i indholdet”..? er det pga kulhydraterne eller hvordan?
  Stort smil fra Maria 🙂

  1. Hej Maria 🙂
   Det er lidt forskelligt – jeg synes bare det her rugbrød er mega lækkert og svampet 🙂
   Der er mere protein i – men færre kostfibre.
   Min kæreste vil helst have dette, så derfor er det oftest det vi køber, da jeg ikke gider købe 2 slag 🙂
   Du kan SAGTENS spise alm. rugbrød – det gør ikke nogen væsentlig forskel 🙂 ..
   KH. Maya

Leave a Reply

Your email address will not be published.