Magnesium – Mineralet, som er godt til dig der træner!

14074374_10154314745006745_1435830175_o
Skærmbillede 2016-08-12 14.02.49
Magnesium har en række positive egenskaber, i særdeleshed  for aktive mennesker. Magnesium er vigtigt for kroppen både i forhold til muskelopbygning, energiproduktion og nervesystemet. Magnesium kan blandt andet afhjælpe kramper under træning, forbedre din restitution efter træning og give dig en bedre søvn. 

Magnesium kan have en stor betydning for dine sportslige præstationer, uanset om det gælder styrketræning eller konditionstræning. Magnesium er afgørende for optimal muskelsammentrækning, muskelopbygning, energiproduktion, knoglestyrke og for at kroppen kan producere energi til cellerne. Når du træner så sker der et tab af magnesium blandt andet når du sveder, og dette skal erstattes.

De fleste ved nok, at magnesium kan indtages ved at spise en række fødevarer som mandler, havregryn, ris, bulgur mm. Undersøgelser viser dog, at det kan være svært at få dækket sit magnesium behov gennem kosten, og derfor kan det være hensigtsmæssigt at tage et supplement.

Mænd anbefales 350 mg og kvinder 280 mg om dagen. Det er ikke muligt at overdosere magnesium, da det overskydende vil blive udskilt i din urin.

Et magnesium tilskud kan være iform af tabletter. Nordic Health har derudover lavet tre forskellige sprays med magnesium, som kan bruges både før, under og efter træning. Når man absorbere magnesium via huden, som er kroppens største organ – i stedet for igennem fordøjelsessystemet, så kan man få en hurtigere effekt og bedre optagelse.

Jeg bruger især “Recovery-sprayen”, som fremskynder en hurtigere restitution. Jeg træner 5-6 x om ugen – og derfor har min krop brug for de bedste betingelser så den hurtigt kan komme sig, og blive klar til træningen igen. I går havde jeg helt vildt meget muskelømhed i mine forlår efter tunge squats, og jeg var så øm , at jeg næsten ikke kunne gå. Jeg sprayede lidt af olien på hvert lår og masserede det let ind i huden. I dag har mine lår det betydeligt bedre.

Der findes  4 typer spray
Magnesium Oil: Det stærkeste magnesiumpræparat. Anvendes efter behov eller ved akutte muskelkramper eller spændinger i muskulaturen.
Magnesium spray joint: Denne spray afhjælper smerter i ben, fødder, knæ, hofte, skuldre og led, samt musearm og golf- og tennisalbue.
Magnesium spray recovery: kan anvendes før, under og efter træning for at opnå maksimal støtte til musklerne og undgå stivhed. Den varmer og giver musklerne kraft før træning. Efter træning fremskynder den en restitution og hæmmer lægkramper og andre kramper. Recovery-Magnesium fungerer som en kompressionsstrømpe, så musklen formår at arbejde bedre og længere.
Magnesium spray sensitive: Egnet til personer med tør og følsom hud. Kan også bruges tl at lindre vokseværk og kramper hos børn.
Læs mere om de forskellige sprays: her.   – Produkterne kan købes i helsebutikker og i Matas  – find det: her.

IMG_5858

KONKURRENCE 
Vind en gaveæske med Magnesium fra NordicHealth bestående af tre sprays; Originals, joint, recovery samt 1 kg badeflager. (værdi 841 DKK)  –   Skriv en kommentar for at deltage 🙂 ..

Maya

Sponsoreret af Nordic Health

55 Comments
 1. Jeg er lige startet på 2 et måneders intensivt træningsforløb, så det vil være guld værd til mine ømme muskler 🙂

 2. Det ville være guld med spray til at lindre mine (ofte) trætte og ømme spinningben – og ekstra win win at det har en hurtigere effekt, så man hurigt kan blive klar til næste træning! 🙂

 3. Hej Maya 🙂
  Tusind tak for en inspirerende og meget ærlig blog. Jeg ser frem til at læse dine indlæg hver gang! Jeg kunne godt tænke mig at vinde gaveæsken, da jeg har problemer med meget stive baglår og stramme sener i haserne, som ikke lader sig strække ud. Derfor tænker jeg, at det her kunne være fedt at prøve. Fortsat god dag til dig!

 4. Jeg har gennem en del år kæmpet med nervebetændelse, som blandt andet gør at mine muskler hurtigt bliver trætte og kramper. Men jeg forsøger stadig at opretholde et højt aktivitetsnievau, især inspireret af din blog! Jeg har før brugt magnesiumolie og, som du skriver, så virker det! Tilgengæld er det lidt for dyrt til en SU, så jeg vil rigtig gerne vinde konkurrencen 🙂

 5. Åhh det kunne være så lækkert at vinde. Tager dagligt magnesium tabletter, men det kunne da være lækkert at prøve en anden måde til at dække det daglige behov 😊

 6. Hej Maya, 1000 tak for at du deler alle de her fantastiske produkter og alle dine fantastiske opskrifter med os alle sammen, det et så fantastisk.
  Jeg havde nok aldrig hørt om alle de her fantastiske ting hvis ikke jeg havde fulgt dig.

 7. Dette lyder lige som noget for mig! Jeg døjer med en masse fødevareallergier der gør at det kan være svært for mig at få det optimale niveau af vitaminer og mineraler igennem det mad jeg kan tåle. Så dette kunne da være perfekt! Måske jeg så også kan squatte to dage i træk uden smerter!

 8. Kunne være skønt at prøve magnesium som spray- er ALTID øm efter squats . Kan løbe 20 km og mere uden at blive øm i lårbasserne

 9. Jeg tager magnesium i tabletform, men kunne godt tænke mig at prøve på spray, da jeg er stødt på flere indlæg nu omkring det. Nogle gange kan jeg godt glemme at tag pillerne. Men tænker sprayen kan stilles sammen med ens daglig creme, så man husker den

 10. Det lyder virkelig som en præmie for mig!
  Det kunne være super lækkert at få lov til at prøve produkterne. 🙂

 11. Jeg træner 5 gange om ugen, og det samme gør min kæreste, så det ville være super fedt at vinde denne præmie 😉

 12. Det ville være skønt med sådan et sæt. Døjer desværre meget med muskelkramper i forbindelse med træning, og har også allerede stiftet bekendtskab med rastløse ben ved sengetid, der i dén grad spolerer ens søvn… 🙂

 13. Dette er helt ny viden for mig – tusind, tusind tak! Krydser fingre for, at det er mig, som kan få lov at prøve de forskellige sprays:-)

 14. Træner næsten hver dag, så det ville være lækkert at vinde. Især når man har onde DOMS efter legday nogen gange 😅

 15. Vil elske at vinde denne konkurrence, da jeg altid har store problemer med at restituere efter et hårdt træningspas

 16. Det vil jeg sørme gerne prøve til ømme ben og dårlig søvn, tager selv magnesium tabletter og vil gerne prøve dette også 😀

 17. Det kunne være fantastisk at vinde, da jeg selv træner flere gange i ugen, pga kroniske smerter, og derudover har 3 børn, der indimellem døjer med uro i kroppen og vokseværk😊
  Skøn og inspirerende👍

 18. Det vil være fantastisk at vinde denne præmie, da jeg selv træner flere gange i ugen, pga kroniske smerter, og derudover har jeg 3 børn, der indimellem lider af uro i kroppen og vokseværk😊
  Skøn og inspirerende blog👍

 19. Hvor ville det være en fantastisk præmie at vinde. Jeg træner flere gange om ugen, og oplever dagligt ømhed pga. Fejloperation og håber derfor at det ville kunne afhjælpe smerterne. 😊🍀

 20. Den vil jeg gerne vinde til min søde datter, som efter sygdom endelig er klar til igen at gi den gas som konkurrencesvømmer.

 21. Jeg har godt nok hørt det mange gange… det med magnesium, men er ikke rigtig kommet i gang. Hvis jeg vinder… vil det derfor være et kærkomment skub 😉

 22. Efter to operationer i knæet, er jeg igen gået i gang med at genoptræne!
  Jeg er sikker på at mine muskler og min krop vil elske at få noget magnesium og give mig den optimale mulighed for at få en god genoptræningsperiode!

 23. Det er første gang jeg hører om dette produkt, men er sikker på at vil være en kæmpe hjælp i forhold til min træning. 😊

 24. Hold da op! Min krop skriger allerede efter det produkt! Især i dag kunne jeg bruge olien – benene er så ømme – kan knap sætte mig på wc 😂🙈 Hvor er det genialt!

 25. Jeg håber, at jeg har heldet med mig ved denne konkurrence :-). Det kunne være fedt at finde ud af, om magnesium har en gavnlig effekt på en selv, nu hvor så mange oplever positive effekter af at et magnesium tilskud 🙂

 26. Jeg får tit krampe i mine lægge, og ømme muskler flere steder på kroppen,så det ville være skønt med lidt lindring. 🙂

 27. Om et par uger starter jeg forløb hos personlig træner, så jeg forventer en masse ømme muskler i den kommende tid – så den præmie ville være så lækker at vinde 😄

 28. Jeg krydser fingre og håber heldet er med mig i denne konkurrence. Har kun hørt godt om produktet og vil meget gerne afprøve det selv.

 29. Jeg begynder forløb her i september til at kunne læne halvmarathon til april næste år. Har deltaget i et sidste år, så ved jeg kan forvente ømme muskler gennem den lange træning. Samtidig er jeg knæopereret, men har en viljestyrke og troen på at det nok skal lykkes igen! Derfor mener/ tror jeg på at disse spray kan hjælpe mig på min træning op til halvmarathonet.

 30. Det ville være så fedt at vinde! Jeg har hørt at det er rigtig godt mod migræne, hvilket jeg desværre har kronisk. Desuden er det super smart at det kan fåes på spray fremfor kun i pilleform 👍

 31. Det vil være skønt at vinde gaveæsken 🙂 Tror det vil gavne min stramme hoftebøjer, og ømheden i lænden efter styrketræning

 32. Det ville være så fedt at vinde! Mine ben har ofte lidt svært ved at restituere efter en hård træning og føles tunge flere dage efter, så det ville være lækkert at prøve om magnesium olie måske kan hjælpe det 😊

 33. Jeg træner mange gange i ugen – gerne på de hold der bliver udbudt, fordi jeg synes jeg lige giver den lidt ekstra!! Med kg – gentagelser osv. Desværre er det ikke altid vi når udstrækning og selvom jeg gerne selv bruger liter tid på det efterfølgende, synes jeg stadig især mine ben bliver stive.. Derfor kunne det være super fedt, at vinde disse lækre produkter og få lov til, at teste om det er noget der virker for mig og min krop! Vinder jeg præmien, så skal den deles med min kæreste, som også træner en del og døjer med spændinger!💕 Fedt med sådan en konkurrence – held og lykke herfra til alle 👌

 34. Jeg har selv spist magnaium i mange år, jeg startede pga jeg har kompartmentsyndrom, som jeg synes Mg hjælper mod. Jeg har kun taget Mg på piller form og kunne godt tænke mig at prøve det på spray, måske jeg er heldig at vinde? PS som altid skal du have et tak med for en dejlig blok Maya 🙂

 35. Har prøvet magnesium i pilleform med god effekt, vil derfor gerne prøve de andre produkter af, for at finde det produkt der passer bedst til lige mig.

 36. Det ville være så lækkert at vinde sådan en pakke! Jeg arbejder en del, hvor jeg står op hele dagen og træner ved siden af, og da min krop er ret lille og ikke vildt muskuløs endnu kan det godt mærkes i de ømme muskler. Så igen viiiildt lækkert med sådan et sæt! 😀

 37. Ih, sådan en pakke vil jeg meget gerne – så jeg vil kunne træne flere dage i træk uden at være vildt øm!!! Og tak for en mega nice blog, som er en evig inspirationskilde for mig.

 38. Ville elske at vide dette sæt. Prøver at komme mig over 3 hofte operationer og starter så småt træningen op igen med det jeg kan…. Det er bare liiiidt hårdt og kan mærkes! 💪🏼 Ville være skønt at se om disse kunne tage lidt af både muskel ømheden og ondt fra operationerne.

 39. Det ville være så lækkert at vinde, da jeg efterhånden som crossfitten er blevet hårdere og hårdere har døjet meget med muskelskader som fiberspræninger. Her er magnesium allerede blevet anbefalet til mig, så det kunne da være en kæmpe hjælpende hånd at vinde det!

 40. Det lyder som et vildt spændende produkt jeg ikke har hørt om før. Jeg tager selv magnesium tabletter fra PurePharma og synes det har god virkning på musklerne ved træning.

 41. Det ville være helt fantastisk for mig, at vinde da jeg, ligesom dig, træner 5-6 gange i ugen og oftest er det hård træning. Derfor ville det var perfekt at få lov at teste produkterne! 😀

 42. Jeg ville prøve det af på min kæreste som døjer med nogle lidt udefinerbare smerter i skuldren. Han belaster den hver dag på hans job som ambulanceredder og jeg vil derfor gerne hjælpe ham af med smerterne 😊🚑💉

Leave a Reply

Your email address will not be published.