P1020875P1020869  P1020878

I går aftes havde jeg inviteret to af mine gode veninder om til en hyggeaften.  Jeg vidste ikke helt, hvad jeg ville servere for dem. Det måtte gerne være lækkert og smagfuldt, men ikke tage alt for lang tid.  Inden jeg deler den lækre opskrift med jer, vil jeg lige fortælle hvordan jeg fandt opskriften…

Jeg brugte appen Den magiske Gris, som er lanceret af Landbrug & Fødevarer. I appen kan den magiske Gris hjælpe med, at finde en lækker ret til aftensmaden. Du indtaster først: Hvad har du gang i?  “Slapper bare af”, “hverdagstrylleri” eller “fest og flammer. Derefter  svarer du på hvor svært skal det være? – og svarer på om det er en rookie, rutineret eller en champ i et køkken. Til sidst svarer du på, hvor tjept det skal gå: Under 30 min, mellem 30-60 min eller over 60 min.
Skærmbillede 2016-09-28 kl. 13.18.21

Jeg valgte “Hverdags trylleri ”  – Rookie  –  30-60 min.  Her fik jeg 8 opskrifter, som passede til mine kriterier. Valget faldt på denne skønne efterårsgryde.  Du kan hente appen i Itunes eller Google Play.

Her får i den lækre opskrift på den indiske gryde, som smager muuuums.  Jeg skiftede squash ud med peberfrugt – og røde linser havde jeg ikke lige på lager! 🙂  Jeg toppede med Rødbedespirrer og lidt sukkerærter.

Indisk gryde
(40 minuter – 4 personer)
600 g skinkekød i tern
1 spsk olie
2 spsk olie
2 spsk karry, evt. madras karry
1 dåse kokosmælk 6-8%, 400 ml
1 dåse hakkede tomater, 400 g
1 dl vand
1 dl røde linser
2 fed hvidløg
½ bundt forårsløg
1 rød chili
1 squash, ca. 300 g
1 dåse kikærter, 240 g drænet vægt
Salt og peber

Tilbehør:
2 dl ris
Evt. yoghurt naturel

Kog ris som anvist på pakken.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Varm halvdelen af olien i en stor gryde ved god varme – der skal være så meget gang i komfuret, at olien begynder at komme med ”ssszzzss”-lyde, når kødet smækkes på panden.
Brun først halvdelen af skinketernene på alle sider, det tager ca. 2 minutter i alt. Tag kødet op. Varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt.
Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt karry, rør ½ minut.
Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og vand.
Kog kødet 10 minutter under låg og tilsæt linser. Kog til kødet er mørt, ca. 15 minutter.
Pil og hak hvidløg.
Skyl forårsløg og skær i skiver.
Skyl og hak chili.
Skyl squash og skær i tern på 2×2 cm. Hæld vand fra kikærter
Smag til med salt og peber – og drøm dig til Indien

Maya

Sponsoreret indlæg

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.